Aleatha Romig - Röportaj

Eylül 24, 2015
Herkese merhaba ve iyi bayramlar! Sizlere şeker tadında bir röportaj getirdim.Bu benim ilk yabancı yazar röportajım ve elbetteki çok büyük heyecan demek benim içim. Aleatha Romig çok samimi bir yazar kendisine röportaj teklif ettiğimde anında kabul etti ve bu güzel röportajı gerçekleştirdik. Umarım sizlerde büyük bir keyif alırsınız. Keyifli okumalar dilerim :) 

1-      Bize biraz kendinden bahseder misin? 
Merhaba! Ben Tutku Oyunları serisinin yazarı Aleatha Romig. (  3 serim daha var : Tales From the Dark Side – tek kitaplar, The Infidelity serisi – ilk kitap Betrayal 13 Ekim 2015te çıkacak ve the Saved serisi, 2016’nın yazında gelecek çift.) İki yıldır tam zamanlı bir yazarım. Bunun öncesinde gündüzleri diş hijyenisti olarak çalışırken geceleri yazdım. Otuz yıldır lise aşkımla evliyim. Üç tane yetişkin çocuğumuz var. Yazmayı, okumayı ve güneşte vakit geçirmeyi seviyorum!


2- Ne zaman ve nasıl yazmaya başladın ? 

Yazmaya 2009’da başladım. Tutku Oyunları benim ilk kitabım. Eşim 2008’de işlerini değiştirdi ve geceleri çalışmaya başladı. Iki büyük çocuğumuz üniversite için uzaktaydı. Ben bir hikaye içinde kaybolmaya karar verdim. Kendi hayatım benim kontrolüm dışındaydı, bu yüzden sığınağı Tony ve Claire’nin hayatlarını kontrol etmekte buldum. Tutku Oyunları'nı kendim için yazdım. Yarım milyon okuyucuyla sonuçlanacağını asla tahmin etmezdim!

3-  Dünyanın her yanında okuyucun olması nasıl bir duygu ? 

Olağanüstü hissettiriyor. Türkçe kapağını seviyorum. Çok güzel. Ayrıca sayfaları görmek,  Tony ve Claire isimlerini tanımak ama başka hiçbir şey okuyamamak da çok garip.


4- Yazarken nelerden ilham alırsın? 

Hikayeleri seviyorum. Hikayelerin içinde bir okuyucu ve yazar olarak kaybolmayı seviyorum. Umarım benim diğer kitaplarda bulduğum gibi  benim yazılarım da okuyuculara gerçek hayattan bir kaçış sağlar. Eğer benim sözlerim bunu yapabilirse ve insanlara gerçek duyguları hissettirebilirse, çok mutlu olurum. Bunu bilmek, bana ilham veriyor.



5- Serinin ilk kitabı geçen günlerde ülkemizde yayınlandı. Bize serinin diğer kitapları hakkında küçük bir ipucu verebilir misin? 

Tutku Oyunları aslında tek bir kitap olarak yazıldı. Ancak, Tony ve Claire’in epik hikayesi beş tam uzunlukta roman ve iki novella haline geldi.  Tüm seri hayatlarının sekiz  yılını kapsıyor.  Bu birçok inişlerin ve çıkışların olduğu bir yolculuk. Şu anda inandığınız birçok şey değişecek, özellikle ikinci kitap TRUTH’u okurken. Umarım bir gün tüm kitaplara Türkçe olarak sahip olursunuz



6- En büyük hayalin nedir? 
Hayalimi yaşadığımı düşünüyorum. Her bir kitabımın en sonuncusundan daha çok sevilmesini hayal ediyorum. Yaptığım şeyi ve onun hem bana hem de eşime verdiği esnekliği seviyorum. Ailemiz ve çocuklarımız için harika oldu.


7- Sen de karakterin Tony gibi  kuralcı ve planlı biri misin? 

Tony kişiliğini herhangi bir yerden alır. Ama ben öyle kontrolcü değilim. O birçok kişinin ve karakterin bir birleşimi. Tony hakkında çok daha fazlası var. Seriler ilerledikçe daha fazla öğreniyorsunuz.



8- Hangi yazarları takip ediyorsun? 

Jodi Ellen Malpas, Pepper Winters, CJ Roberts, Greg Isles, K. Bromberg, Laurelin Page, Lauren Blakely ve daha bir çoğu.. 



9- Yazar olduktan sonra hayatında neler değişti?

Programım. 7.30’dan 17.00’ye kadar çalışırdım. Şimdi haftanın 7 günü 24 saat çalışıyorum. Sabah 3te uyanırım ve yazarım. Gün içinde iki saat uyuklayabilirim. Sürekli düşünüyorum, kurguluyorum ve sosyal medyayla etkileşim halindeyim. Bu birçok iş demek. Ben yazma “işi” hakkında çok şey öğrendim ve onun her bir dakikasını sevdim.


10- Türkiye’ye gelmeyi düşünüyor musun? 
İsterdim! Bana yardım edecek birisine ihtiyacım olacak. Sizin dilinizi konuşamıyorum.


11- Son olarak Türk okurlarına neler söylemek istersin? 

Teşekkür ederim! Tony ve Claire’in hikayesini bulduğunuz için teşekkür ederim. Onu sevdiğiniz için teşekkür ederim. Beni facebooktan, twitterdan ve instagramdan takip ettiğiniz için teşekkür ederim.  Onların diğer hikayelerine sahip olmanız için sabırsızlanıyorum!!! 

Dipnot : Çeviriler konusunda bana yardımcı olan canım Feyza ablama çok teşekkür ederim. İyi ki varsın :)

4 yorum:

  1. Aaa ben de kendisiyle bugün iletişime geçtim!
    Güzel bir röp. olmuş, ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, gerçekten çok samimi bir yazar röportaj düşünüyorsan kesinlikle reddetmeyecektir :)

    YanıtlaSil
  3. Lutfen kitabin son serilerini istitorum bur an once çıksın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınevi maalesef devamını başlamayacak 😕 umarım yazar yeni bir yayıncı ile anlaşır. Seri devamını ben de merakla bekliyorum ☺

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.