KGBT | İlknur Birdal - Karanlığın Külleri | Kitap Yorumu

Ekim 06, 2015

Yazar : İlknur Birdal
Yayınevi : Postiga Yayınları
Sayfa Sayısı : 424
Basım Yılı : 2015 

Herkese merhabalar! Yepyeni bir kitap yorumu ile tekrar karşınızdayım.
Bilenler bilir Karanlığın Külleri kitabını merakla bekliyordum nihayet çıktı. (* mutluluktan uçan okur emojisi* ) Ve  blog tur etkinliği yapılacağını yazarımızı dolayısıyla biliyordum, katılmak istedim. Şimdide KBGT kapsamındaki blog tur etkinliğiyle karşınızdayım. 


Karanlığın Külleri’nin karakterlerini aslında yazarımızın ilk kitabı olan Satılık’ı okuyanlar az çok bilirler. Kitaplar seri değil fakat baş karakterimiz olan Devrim’in başından geçen olaylar ve Selin karakteri ile yaşadıkları Satılık kitabında daha bir ayrıntılı anlatılıyordu. Ama merak edenler için söyleyeyim Satılık kitabını okumadan da gayet rahat bir şekilde kitabı anlayabilirsiniz. Sadece karakterler içinde yer aldığından dolayı Satılık’ta da Devrim karakteri yer alıyor.  Kitabın ayrıntılı yorumuna geçmeden önce tanıtım yazsını paylaşmak istiyorum.


“Bir adam küllerinden yeniden doğabilir mi? Ve bir kadın, zifiri karanlık yüreğe ne kadar dokunabilir? Kalbini korumak için acımasız birine dönüşen bir adam ve aşkı için savaşmayı seçen bir kadın.  Afra ve Devrim’in amansız mücadelesi..



Amansız bir mücadeledir aşk; kendinle savaşırsın, duygularınla savaşınsın, sevdiğinle savaşırsın. Bir an gelir ayrılıkla savaşırsın. Acısıyla, yokluğuyla, özlemiyle savaşırsın. Amansız savaşın hiç bitmez aslında.  Aşık olduğunda savaşmayı göze almalısın.
“Seninle ben olmayacak Devrim biz olacağız. Bir bütün olacağız. Hem de öyle güzel olacağız ki, bakan hayran, duyan aşık olacak.”

Devrim Selin’den sonra aşka küsmüş ve kendini karanlığa bırakmış bir adamdır. Afra ise ona altı yıl uzaktan uzağa aşık bir kadın. Afra bu altı yıllık uzaktan uzağa yaşadığı aşkını gizli aşkını artık açıklamak ve Devrim’in yanında olmak  ister ve olaylar bu şekilde başlar. Daha fazla içeriğe girmek istiyorum fakat ben yazarımız tarafından kitap çıkmadan önce görseller hazırlarken spoiler yedim ve sizi de aynı duruma sokmak istemiyorum. Onun için kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
Kitabın kapağını ilk başta gördüğümde sadece beğenmiştim. Sonra kitap halinde D&R de gördüğümde aşk yaşadım diyebilirim.  Yavaş yavaş içerik yorumuna girmem gerekirse yazarın ilk kitabından bu yana kendini geliştirdiğini fark ettim. Düşünce geçişleri daha akıcı bir hale gelmiş. Okudukça sizi içine çeken bir kitap olmuş. Bunun dışında kitabın içinde birkaç yazım hatası vardı bunu editörün dikkatsizliğine veriyorum ki keşke dikkatli olunsaydı. 


Biraz da karakterlerden bahsetmek istiyorum. Önce bayanlar :D Afra çok güçlü bir karakter bana göre yaşadıkları, sevgisi, tepkileri. Hele ki bir kişiye altı yıl boyunca uzaktan uzağa duyduğu aşk. Sanırım onun yerinde ben olsaydım onun kadar güçlü ve sabırlı olamazdım. Bir süre sonra vazgeçerdim. Ya da kızgınlık anımda daha farklı şeyler yapabilirdim. Bana göre çok iyi bir karakter. Gelelim benim baş belam Devrim’e ona öyle diyorum çünkü sayfa için alıntı görselinde onu kullanmak için uğraşıyorum ama pngleri zor kesiliyor :D Neyse konudan uzaklaşmayayım. Devrim kendini duvarlar içine hapseden yazarımızın değimiyle karanlığa gömülmüş bir karakter. Başlarda ona hak versem de sonlara doğru epey kızmışlığım var. Bu iki karakterimiz de çok ama çok tatlış bana göre. Hele ki çekişmelerine bayılacaksınız. Şahsen ben kitabı okurken zaman zaman sessizce kıkırdadım, yeri geldiğinde kızdım, yeri geldiğinde ağlamamak için direndim ve yüzümde kocaman bir tebessümle okudum. Birçok duygu geçişi yaşadım. Başlarken bile büyük bir beklentiyle başladım. Kargom geciktiğinde bile çok üzülmüştüm.  Kitabı iki günde bitirdim ki bunu ders aralarında başardım ve bu esnada sıra arkadaşım tarafından deli damgası yedim J  Kitabı bitirdiğimde de yüzümde buruk bir tebessüm oluştu ve “Neden bitirdim ki?” dedim. Kısa sürede boyut atlayıp karakterlerin yaşantısına ortak oldum. Sanırım bu ikilinin tatlı çekişmelerini hep hatırlayacağım. Beklentimi karşılayıp karşılamadığına gelirse kesinlikle karşıladı. Okumayıp merak eden arkadaşlar varsa tavsiyemdir. Hala almadıysanız koşun gidin alın ama hemen okuyup da bitirmeyin. Sindire sindire okuyun sonra benim gibi  boşluğa düşmeyin J Yorumum bu kadar,
Son olarak kitaba oyum : 5 /5 ❤❤❤❤❤


2 yorum:

  1. Canım çok ama çok teşekkür ederim bu harika yorumun için 😘😘

    YanıtlaSil
  2. Asıl ben teşekkür ederim bu harika kitap için ve diğer her şey için ❤

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.