Çalınmış Cennet - Gülay Sena Dündar | Kitap Yorumu + Alıntılar



Yazar : Gülay Sena Dündar
Yayınevi : Mendirek Yayınları
Sayfa Sayısı :656
Basım Yılı : 2015

"İkimiz de aynı bataklıktayız. Tek fark, sen daha özgürsün."

Kasım ayının ilk kitap yorumuyla herkese merhabalar! :) Çalınmış Cennet'i epeydir okumayı düşünüyordum aslında ama bir türlü fırsat bulamamıştım. Nihayet okudum ve yorumuyla karşınızdayım. Aslında kitaba biraz aceleyle başladım ki bunun en büyük etkeni sevgili yazarımız Gülay'ın spoiler vermesiydi. Nasıl başlayacağımı şaşırdım bilemezsiniz :D Neyse çok çok uzatmadan sizlerle kitabın konusunu paylaşmak istiyorum :) (Yorum kısmında spoiler verebilirim ona göre okumanızı tavsiye ederim )




"İstanbul'u dize getiren bir mafya ve onun canından çok sevdiği insanlarla imtihanı. Uğradığı ihanet sonucunda kimseye güvenmemeyi öğrenen Çınar Emiroğlu, yeni bir aşkla sınanacağını nereden bilebilirdi ki?

Bir kumar oyunu tüm hayatını değiştirdi, sevdiğine inandığı adamadan ayrı düşürdü Hayal'i. Şimdiyse o Yeşilçam filmlerine konu olabilecek cinsten bir hayata mahkum. Tam onu bulduğunu karanlıktan çekip çıkarabilecek beyaz atlı prensin varlığını inkar ettiği an büyük bir aşka esir düştü.
Karanlık bir dünyanın kapıları aralanıyor hazır mısınız?"



Çalınmış Cennet kitabı Cennet Serisi'nin ilk kitabı :)  Seri yazarımızın söylemiyle şimdilik 3 kitaptan oluşuyor.
Serinin ikinci kitabı  Saklı Cennet. Onda Çınar'ın kardeşi olan Utku'nun hikayesi anlatılıyor. İşin tuhafı ben Utku'nun hikayesini Çınar'ın hikayesinden önce okudum. Tabi ki tamamen meraktan acaba beni neler bekliyor diye ama o zaman daha büyük bir spoiler yemiş olduğumu fark ettim :D 3. kitabı ise Cennetin Kilitli Kapıları. Çalınmış Cennet'e geri dönmek gerekirse yazarımızın ilk kitabı ve bana göre oldukça akıcı bir kitap. Başında bile beni biraz şaşırttı aslında. Genelde okuduğumuz romanların başlarında karakterler yalnız olur ve bir şekilde tanışırlar vs. aşık olurlar bla bla blaa.. Bu kitapta öyle değildi baş karakterlerimizin ikisininde kendilerini aşık olarak nitelendirdikleri kişiler vardı. Daha sonra işler değişiyor tabi.. Tanıtım yazısında da anlatıldığı gibi baş karakterimiz olan Çınar ihanete uğruyor :( 
(Bu sahnede çok fena oldum ve Çınar gibi mafya olsaydım kesin o kadını ve adamı öldürürdüm ama o öldürmedi tabi benden insaflı çıktı :D  ) Daha sonra esas kızımız olan Hayal sevdiği adam olan Ceyhun ile evlenme planları kurarken üvey babası olan adam (!) yüzünden pavyona satılıyor.. Ve bütün hayatı altüst ediyor ve o olaydan sonra başına gelmeyen kalmıyor. Tabi bu olan oylar arasında Çınar'ı görüyor ve birbirlerine aşık oluyorlar. Kitapta ufak tefek tutarsızlıklar vardı ki yazarımızın ilk kitabı olduğundan onları görmezden geldim. Onun dışında bazı olaylar çok hızlı bir şekilde geçiyor bu beni biraz rahatsız etti. Başlarda karakterlerimizin başına gelen kötü olaylar hızlı bir şekilde anlatılmıştı. Tamam pek uzun anlatılması da hoş olmuyor ama keşke biraz daha ayrıntılı anlatılsaydı dedim. Bir de karakterleri görüp ve kitabı okudukça yeşilçam filmi izliyor gibi hissettim kendimi ve ne o olmaz yuh dediysem tam olarak oldu :D Yeri geldi epey bir şekilde kahkhaha attığım oldu.Bir de bir an kitabın sonu mutsuz sonla bitecek sandım ama ne demişler kitabı bitirmeden yargılama :)

Biraz da karakterlerden bahsetmek istiyorum. Hayal benim şuana kadar okuduğum en aklı başında kız karakterdi. En azından mafyalı kitaplar arasında öyleydi. Bu arada kitap çok mafyalı değildi en azında bu aralar sıkça yayınlanan mafya kitapları gibi değildi. Hayal'e geri dönem gerekirse gayet saf, aklı başında ve zeki bir kız biraz da sivri dilli, ne düşündüğünü söyleyen ve kendini savunmasını beceren kimseye pabuç bırakmayan cadoloz bir kız. Çınar ise okuduğum en gıcık sevimsiz odun ve affedersiniz salak  karakterdi. Mayfa tiplemesine uymamış bence yahu böyle mafya mı olur dedim resmen pamuk kalpli mafya resmen :D Duygu gelgitlerine gıcık oldum. Hayal'in demesiyle kitabın içine girip topuğuna sıkasım geldi :D Kardeşi Utku'yu daha çok sevdim şahsen. Bir numaralı karakterim o :) Bu kitapta yan karakteri daha bir sevdim ben. Neyse çok uzattım yorumu son olarak facebook sayfamda bu kitap için etkinlik düzenliyordum ama her gün paylaşım yapamadım maalesef onun için alıntıları buraya koymak istedim. 
Kitaba oyum : 4/5










Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.