Dilan AK - Kalbimdeki İmza | Kitap Yorumu

Haziran 05, 2016

Yazar : Dilan Ak
Sayfa Sayısı  : 488
Yayınevi : Mendirek Yayınları 
Basım Yılı : 2015 

…Aşkın gerçek aşkla sınanmasına soluksuz şahit olacaksınız.
-L. Müjde Albayrak, Hissiz ve Maske'nin yazarı

En yakın arkadaşının kız kardeşine aşıktır Demir… 

Her şeye rağmen onu istiyordur. Onsuz geçirdiği her saniyeyi yaşanmamış sayacak kadar aşıktır genç adam. Onun için dünyanın bir ucuna gitmeye bile razıdır. Bu özlemin bitmesini, yıllardır tek taraflı sürdürdüğü aşkının karşılık bulmasını istiyordur artık. Sevdiği kadının kalbinin bir başkası için atması canını yaksa da, sonuna kadar savaşmaya kararlıdır.


Beş yıl önce annesini bir trafik kazasında kaybeden Fulya'yı ise, yazgısı Ankara'dan Londra'ya bir rüzgar gibi savurmuştur. Yaşamış olduğu yerden uzaklaşma isteği, Kingston Üniversitesi'ne yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edilmesiyle birlikte gerçekleşmiştir. Ancak genç kızın bilmediği bir şey vardır. Kendisini gizliden gizliye çılgınca seven ve aşkı uğruna her şeyi geride bırakıp Londra'ya gelen Demir'in varlığı… 


Demir'in yıllarca herkesten gizlediği sırrı su yüzüne çıktığında, her şey ters gitmeye başlar. Genç kızın karşısında yaralı, umudunu yitirmiş, güçlü olmak için direnen bir adam vardır. Ama Fulya'nın kalbi bir başkasına aittir. Ta ki sevdiği adamın ona yaşattığı büyük acıya kadar…

"Ellerim o güzel yüzüne dokunmak, burnum tatlı kokusunu içine çekmek, dudaklarım dudaklarıyla buluşmak istedi. Ama sadece istemekle kaldı. Bir kez daha bu denli isteyip ona dokunamamak yeni bir acı daha ekledi yüreğime. Acıların en ağırı, katlanılması en güç olanı..."
(Tanıtım Bülteninden)



Kitabın kapağında Müzjde Albayrak'ın "Aşkın gerçek aşkla imtihanı." yorumuna katılıyorum. Bence kitabın özeti bu cümle olabilir. 
Kitabın başlarında bu Fulya ve Aras birbirini seviyor Demir bütün olayı bozuyor ve gereksiz biri dedim ki sanırım Demir'i sevenler bu sözüme çok kızacak.  İlk bölümlerde olaylara adapte olmakta biraz sıkıntı yaşadım. Çünkü kızın hayatı mükemmeldi. Tek sıkıntı Demir'deydi. Daha sonra işin gerçek yüzünü öğrendiğimde Arası gebertmek ve Demir'in sevgisinin gerçekliğiyle kendime geldim. Demir'i nasıl harcamışım dedim :D Birkaç yorumda Fulya karakterine kızıldığını ve pek sevilmediğini gördüm ki ben onlara katılmayacağım sanırım. Her ne kadar tutarsız bir karakter olsa da bence içinde bulunduğu duruma göre gayet normal davranışlar sergiliyordu. Kitap yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kalemi gayet iyiydi. Hele kitabın sonlarına doğru daha merak ederek sayfalarını çevirdiğimde sanki o kısımlarda yazarın kalemi daha farklı geldi. 
Kitap kime göre beklendik sonla bitse de bence o beklendik yola giderken yaşananlar gayet farklı bir şekilde kurgulanmıştı. 
Kapağın albenisi hele. Bence yayınevinin hazırladığı en iyi kapak :)
Kitabın ayracı bende yok en üzüldüğüm durum. Fuara gidebilirsem alacağım inşallah. Her seferinde olduğu gibi yorumu toparlamam gerekirse,
Değişik kurgusu içinde karakterlerin kimliklerini anlamakta zorlanacağınız sürükleyici bir kitap. Bir şans vermelisiniz derim. 
Haa bir de dipnot, Demir'in sevgisi hiçbir erkekte bulunmaz tamamen kurgudur diye uyarımı yapayım :D 


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.