GKBT 9. TUR | Sümeyye Akarçay - Hayatın Ruhu | Kitap Yorumu


Yazar : Sümeyye Akarçay
Sayfa Sayısı : 566
Yayınevi : İndigo Kitap
Basım Yılı : Mayıs, 2016



Karanlığın içine ay gibi doğan bir aşkın hikâyesi.

Ömer Erez, gündüzleri çiziksiz, kamusal kimliği ile başarılı bir iş adamı; geceleri ise kendisini rahatsız edenleri hiç düşünmeksizin acımasızca öldürecek kadar katil ruhludur. Yeraltı dünyasının korkmasına sebep olan bir ünü vardır ve lakabını hakkıyla taşıyarak ruhu gibi hayatını da siyaha bürümüştür. Tüm yaşantısını keskin bir çerçeve içerisinde ele alan, emirlerinden asla dönmeyen gözü kara adamın karşısına üç farklı kişiliği ile Hayat çıkınca artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Hayattaki tek dayanağı olan babasının sağlığı için geleceğini feda eden Hayat Tanber, kendini sonu bulunmaz bir yolun içerisinde bulur. Adı gibi hayatın onu nereye götüreceği belli olmayan karanlık bir yola doğru çektiğinden habersizdir. Verdiği ani karar ya mutsuz edecek ya da mutluluğa boğacaktır.
Her ruhun kendine ait renkleri vardır. 
Hayatı gökkuşağına boyar ya da simsiyaha.
Ömer'in karanlık gecesine ay ışığı gibi doğan bir Hayat'ın hikâyesi...
(Tanıtım Bülteninden)



Herkese merhabalar! Turlar da olmasa buralara uğrayacağım yok :( 

 Gevezeler olarak son sürat tur yapmaya devam ediyoruz 9. turumuz ise Sümeyye Akarçay'ın kaleminden Hayatın Ruhu. Yukarıya tur takvimimizi bıraktım arada bir gelip uğrayın neler yaptığımızı görün. Bence büyük keyif alacağınız bir tur olacak. Bir de ayıptır söylemesi bu turun alıntı kalıplarını daha bir beğendim ben :P Tamam canım ben yapıyor olabilirim ama gerçekten çok daha iyi oldu :) Bugün hem daha geveze hem de kendine güvenli hissediyorum yahu! 
 Onu bunu bırakalım da biz ne ara 9. tura geldik.. Zaman çok mu çabuk geçiyor ne? Büyük bir zevkle yaptığımızdan zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyoruz. Ama üzülerek söylüyorum ki birkaç tur sonra YGS ve LYS sınav çalışmalarım için ufak bir ara vereceğim. Evet ara vereceğim siz anlamadan da geri gelmiş olacağım :) Ama siz bizim gevezeleri takip etmeye devam edin bomba işler yapacaklar eminim :)  Hem bu bir veda değil ki ufacık bir tatil için gidiş olarak düşünüyorum. Neyse girizgahı çok uzun tuttuk yorumu unuttuk :D

Gelelim kitabımıza,
Ömer tüm hayatı boyunca kendini ve sevdiklerini görünmez bir kutuda güven içinde saklayan özel hayatından hiç taviz vermeyen karanlık bir tip. Fakat işler her zaman onun planladığı gibi gitmiyor ve yolları Hayat ile kesişiyor. Başta her ne kadar ona ilgi duymuyor olsa da zamanla bütün planları değişiyor ve beklenmedik olaylarla farklı şekiller alıp onları beklenmedik bir hale sokuyor.
Tasarım olarak ise :
Kapağı benim en sevdiğim renk olan maviyle bezeli ve ufak dokunuşlarla göz zevkinize hitap eden bir hale getirilmiş. İlk baktığınızda direkt gözünüze kapaktaki Ömer ve hayatın kelimesindeki kuşlar göze batıyor. Daha dikkatli baktığınızda üst kısmına bir kız ve onun yanında da bir saat olduğunu görüyorsunuz. Alt kısmında ise şehir var. Aslında bunlar kitaptan ufak bir ipucu niteliğinde. Kapağı ilk açtığınızda giriş kısmında gül var ve bu gülün küçük hali bölüm başlarına da yerleştirilmiş. Buraya bir görsel bırakıyorum..




Bu güzel resimler Nurhayat'ımın kadrajından bu arada :) 

Gelelim içeriğe. Ömer diye ölüp bitmeyen bir ben varım sanırım ama adam karizmatik şimdi söylemeden geçemeyeceğim. İnsan hayran kalmıyor değil şimdi. Bizler bilindiği üzere nerede kalas, odun ve karanlık bir tip varsa onu merak eder sonrası hayranlık besleriz. Doğamız gereği budur. Neyse Ömer'i bırakalım Hayata gelelim. Hayat masum gibi gözükse de içinde cadı yatan bir veteriner kızımız. Bir de değinmeden geçemeyeceğim Hayat'ın en yakın arkadaşı Mısra var. Sanırım bu kız gerçek biri olsa öldürmek konusunda tereddüt etmeyeceğim özelliklere sahip. Kitap boyunca aşırı sinir oldum kendisine. Kitapta hani çok yaptığı bir şey yoktu ama beni aşırı rahatsız etti bilemiyorum.

***

Yazarın dili oldukça akıcı olduğu için kitabı çok hızlı bir şekilde bitirdim ki bir yandan da bitirdiğim için kendime kızdım. 
Ufak bir nokta var oraya değinmeden geçmek istemiyorum. Bazı yerler bana çok hızlı geçilmiş gibi geldi fakat buna rağmen güzeldi. Kitap hakkında son düşüncelerimi toplamam gerekirse bütünüyle severek okuduğum bir romandı. Zaman zaman güldüm, sinir oldum, üzüldüm. Kitabı öneriyor muyum peki tabiki deee! 

Oyum : 5/5* 

Dipnot: Yorumu yazarken bu aralar sıkıntı yaşıyorum umarım size kitabı düzgün bir şekilde aktarabilmiş ve bilgilendirebilmişimdir. Yeni yorumlarda görüşmek dileğiyle..

Gonca. 


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.