GKBT 12. Tur | Çilek Mevsimi - Burcu Büyükyıldız | Kitap Yorumu



Yazar: Burcu Büyükyıldız
Sayfa Sayısı : 512
Yayınevi : Ephesus Yayınları
Basım Yılı : 2014 (ilk baskı)
Seri : Aşkın Renkleri Serisi 1. Kitap

Serinin tamamı : 
1- Çilek Mevisimi
2- Bir Günah Gibi
3- Cezayir Menekşesi
4- Lila
5- Papatya Falı 

Tehlikelerle Örülü Geçmişini Silmeye Kararlı Bir Adam… Mükemmel Hayatı Aniden Tepetaklak Olan Genç Bir Kız… Ve Tutkunun Ateşiyle Yanan, Sürprizlerle Dolu Bir Aşk…

Yağız İlhanlı, hayatının kontrolünü elinde tutmayı seven güçlü ve gizemli bir adamdı. Ateş hattından farksız yaşamını ardında bıraktığını düşünse de, yabancı olduğu aşktan alevler bir adım uzağındaydı. Büyüleyici bir güzel tesadüfen hayatına girdiğinde ise, aralarındaki tutkulu çekime direnmek kolay olmamıştı.

Güzelliği, neşesi ve masumiyetiyle etrafındaki her erkeği büyüleyen Mira Aras, mutlu ve kusursuz bir hayat yaşıyordu. Bir bahar günü tanıştığı karizmatik yabancıyla ezberi bozulmuş, pervasızca peşinden gittiği aşk nefes alma sebebi olmuştu. 

Kaçınılmaz duygular onları kuşatırken, Yağız aşkı imkânsızlığın içinde bulacaktı. Geçmişin gölgeleri mutlu olmalarına izin vermeyecek, ikisi de hoyrat bir ayrılığa esir olacaklardı. Karanlığa saklanmış sırlar aydınlandığında, bir daha gitmemek üzere geri dönen Yağız, terk ettiği kızı aynı bulabilecek miydi? Mira, özlem dolu kalbini özgür bırakabilecek, bir kez daha aşka teslim olabilecek miydi?
(Tanıtım Bülteninden)



Herkese merhabalar! Dönüşüm toz pembe oldu :) 
Turumuzu takip etmek ve yarışmaya katılmak için : Geveze Kalemler
İnstagramda takip etmek için : @gevezekalemler & @daisyandbook

Mira ve Yağız.. Onların aşkını nasıl tanımlamalıyım bilemiyorum... Sanırım tutkulu eksik de olsa iyi bir tanım olacak onlar için. 
***
Kitabı ilk aldığımda sadece bir bölüm okuyacağım diye başladım ve 200 sayfa okuyup bıraktım. Daha ilk sayfalardan sizi cezbediyor ve hikayesiyle sürükleniyorsunuz. 
Gerek karakterlerin ilk karşılaşmaları gerek kitabın son sahneleri -özellikle son iki bölümü gözlerimden kalpler fışkırarak okumuş olabilirim- etkileyiciydi. 
İlk başlarda Yağız; öküz ve odun kelimelerinin sözlükteki karşılığı olacak kadar kaba ve sen benimsin gerisi yalan modunda dolaşıp beni sinir krizine sokmuş olsa da kitabın son kısımlarına doğru; Ohaa! ama bu adam bir harika *kalpçikler* moduna sokacak kadar güzel seven birine dönüşüyor. Güzel seven adamlar listesinde yerini aldı :) Mira ise tam bir prenses bence. Başlarda naif ve kırılgan olarak dursa da daha sonra kırılganlığının yerini hırçın bir savaştı alıyor ama hala prensesliğini koruyor.

Kitapta saf bir aşk okumuyosunuz. Yazar azıcık içine macera ve töre serpiştirmiş ki benim beynimin yandığı kısım Mardin'in anlatıldığı yerdi bazı karakterlerin iyi mi kötü mü olduğunu anlamaya çalışırken biraz balataları sıyırmış olabilirim :D Tabi kitabı bitirince her şey yerine oturdu. Sadece keşke dediğim bir nokta vardı ki bunu Son Sayfası "Hayat" 'la da konuştuk. Oranın birazcık spoiler olduğunu düşündüğüm için buraya yazmayacağım onun dışında kitapta bence eksik yoktu. Tamamıyla güzeldi.
Yazarın diline değinmek istiyorum biraz da. Burcu Büyükyıldız'ın kalemiyle daha önce Wattpad'de AHŞAM? okurken tanışmıştım. Fakat yazım dilini Çilek Mevsimi'nde daha çok sevdim. Kitapta hiç devrik cümle veya eksiklikler yoktu. Gayet akıcı ve anlaşılır bir yazım dili vardı. Son olarak kitabı tasarımına değinip yorumumu sonlandıracağım. Bölüm başları için kullanılan görseller, geçmiş ve günümüz ayrımı için kullanılan kalpler çok hoş olmuştu bence. 
Kitaba puanım : 5/5* 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.