GKBT 16. Tur | Kağıttan Hayaller - Dawn O'porter | Kitap Yorumu

Yazar : Dawn O'porter
Sayfa Sayısı : 272
Basım Yılı : 2016
Yayınevi : Novella Dinamik
Seri : Paper Aeroplanes #2

Herkese merhabalar! PaperAeroplanes serisinin son kitabı olan Kağıttan Hayaller'de yazar Flo ve Renee'nin başından geçen olayları anlatmaya devam ediyor. İlk kitabın sonunda ikilimiz lise hayatına atılıyorlardı. Kağıttan Hayaller'de lise hayatlarında başlarına gelen olaylar zinciri anlatılıyor.


Kitabın konusu ise şöyle,
Birbirlerinden gece ile gündüz kadar farklı olan iki genç kızın, Renée ile Flo'nun, duygusal bir o kadar da gerçekçi hikâyesi Lise hayatlarını geride bırakmak üzere olan bu iki kızın gelecek kaygısı dışında endişelenmeleri gereken bir şey daha vardır, arkadaşlıkları. Okulun bitmesiyle birlikte arkadaşlıklarının eskisi gibi olmayacağı, araya mesafe girince bağlarının yok olacağı düşüncesi iki genç kız için de çok zordur. Denkleme bir de romantik ilişkiler eklenince durumlar bir hayli karışır. İkili, arkadaşlıklarında yavaş yavaş kendini göstermeye başlayan çatlakları onarıp zorlukların üstesinden gelebilecek midir? 
"Güçlü ve sıcak bir dostluğun etkileyici anlatımı... Sayfalar çok hızlı ilerliyor." 
-Kirkus Reviews- 
"Yakın arkadaşlar Flo ve Renée ikinci kitapla geri dönüyor. Okul arkadaşlıklarının ayrılıklarına ve dostlar arasındaki o özel bağa dair sıcak bir hikâye." 
-Booklist- (Tanıtım Bülteninden)
İlk kitapta her ne kadar Renee'yi sevmiş olsam da bu kitap için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Başından bir sürü üzücü olay geçiyor fakat biraz uçarı bir tip olduğundan bu üzücü olayları farklı şekillerde atlatmaya çalışıyor. Flo ise daha aklı başında kendini üniversite hayatı için hazırlamaya ve planlar kurmaya vermiş fakat biraz kendini arayış içerisinde.
***
Birbirine aşırı zıt olan ikilinin birbirine sımsıkı sarılmasını ve hatalarından ders çıkarmasını severek okudum. Bazı bölümlerde sinir krizi geçirip karakterleri öldürmek istesem de, ilk başlarda olayların gidişatına sıkılsam da sona yaklaştıkça bu ikilinin daha güzel şeyler yaşamasını ve iyi bir sonu hak ettiklerini düşündüm. Flo'nun daha güçlü bir karakter olmasını ve Renee'nin daha fazla sevilmesini isterdim. Bir de ilk kitapta ölümüne nefret ettiğim karakter olan Sally'nin burada da layığını bulmasını gördükçe bir halay moduna büründüm. Son olarak da kitabın tasarımına değinmek istiyorum. Bence orijinal kapaklarından daha güzel bir iş çıkartmış yayınevi çok hoş duruyorlar. 
Kitabın kapağını açar açmaz çok tatlış bir kısımla karşılıyorsunuz. (Yukarıdaki resimde görebilirsiniz.) Sadece bölüm başlarına konulan o şeyi anlamlandıramadım :D Onun dışında tasarımı çok sevdim. 
Bu kitabı ilk kitabından daha bir sevdiğimi belirtmeden de geçemeyeceğim. 
Kitaba oyum : 4/5 
Kağıttan Uçaklar yorumu için : tık tık ;)


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.