#Gonca'dan Tumblr Derlemeleri

Ocak 08, 2017
Herkese merhabalar! Şu sıralar bolca takıldığım yer olan Tumblr'dan hoşuma giden birkaç paylaşımı sizler için derlemek istedim. Bunlar şiir, gif, kitap alıntıları ve görseller. Sıralamasını karışık yaptığım için görsellerin altında bulunan alıntılar görsellerden bağımsız. Umarım hoşunuza giden bir yazı olur. Keyifli okumalar :) 









"Ben; 
Benden olgun insan isterim karşımda! 
Benden dürüst, 
En ufak dalgada, 
 Arkasını dönmeyecek kadar olgun. 
Arkamı döndüğümde, 
 Sırtımdan vurmayacak kadar güvenilir. 
Bir o kadar cesaretli olmalı. 
Yağmurdan ıslanıp,fırtınadan kaçmamalı. 
Ayağı taşa takılınca kayadan korkmamalı. 
İşine gelince sevip, Zoru görünce bırakmamalı!" 
— Can Yücel

(Yedi Güzel Adam Dizisinden / Cahit Zarifoğlu alıntısı)


“Keşke başımı kaldırıp yüzünüze daha iyi bakabilsem. Keşke daha yakından tanıyabilsem. Bir bilsem. Kimsiniz ve ne işimiz var birbirimizin hayatında? Sizde benim cümlelerim var bende sizin gözleriniz.. ” -Nazan BEKİROĞLU


"O anlayabilecek, ben anlatabilecek olsaydım, benim gibi adamların cenneti olurdu dünya." 
— Suzan Defter / Ayfer Tunç


"Unutulmuş gibiyim ben. Ve insan, bir bakıma unutulmuş gibidir. Bilmem ki nasıl anlatmalı, yalnız bile değilim. "
— Edip Cansever / Tragedyalar





"Kelimelere gerekli özeni göstermiyoruz. Öylesine söyleyip geçiyoruz işte. Halbuki hayatın derin anlamı kelimelerde gizli albayım. Hepimiz aşktan bahsedip dururuz öyle ama acaba kaçımız bilir gerçekten ne anlama geldiğini? Bilemezsin albayım, bilemezsin. Bizim kaderimiz bu, anlamını bilmediğimiz kelimeleri yaşamak. İşte aşk mesela. Sarmaşıkla aynı kökten geliyor biliyor muydun? Işk kökünden. Sarmaşıkta aynı aşk gibi yavaş yavaş içine doğru giriyor, yavaş yavaş dolanıyor, yavaş yavaş özünü ele geçiriyor. Dünya mesela aşağılık yer demek yada aşağılıkların yaşadığı yer demek. Dünya çirkin biz güzeliz albayım. Bu aşağılık yerde aşk gibi şeyler var ama biz anlamını bilmiyoruz ki. Gel seninle kelimelere yeni anlamlar katalım. Bulduğumuz anlamlara yeni kelimeler uyduralım. Kelimelere toprak diye basıp geçmeyelim düşünelim altında yatan binlerce kefensiz manayı.. Öpüyorum albayım…"
-Oğuz Atay


"Bir mektup falan yazsam sana. Kalbine mektup yazamıyor insan." 
— Didem Madak





"Birisine anlatmak da ucuzlatıyor ya işi Ne bekliyorsun karşındakinden O acıyı gidermesini mi En iyisi susmak Susamıyor da insan…" 
— Leyla Erbil


"Ne çok şey biliyor bu insanlar Olric? Herkes işine geleni biliyor efendimiz." 
— Oğuz Atay / Tutunamayanlar



"Dikkat! 
Siz sanıyorsunuz ki bu tımarhanedeki herkes deli. Tımarhane..Yani sizin dilinizde insanların tımar edildiği yer. Mikroplar gibi.Sanıyorsunuz ki siz akıllısınız buradakiler deli, di mi? Yanlış efendim.Tımarhane dediğiniz yer dışarıdakiler kendilerini akıllı sansın diye içeri tıkılmış insanların bulunduğu yerdir.Gerçek bilgelik deliliktir. Kendini bilge sanmak gerçek deliliktir." 
— Şubat Dizisi (Akıl - Giriş)




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.