2017 Kitap Önerilerim



“Kitapları yakmaktan daha büyük bir suç varsa o da onları okumamaktır.” Diyor Joseph Brodsky.  Şimdi baktığımda kitaplığımda okunmayı bekleyen birçok kitabım var. Tabi neden okuyamadığım için bir sürü neden saymak onları okumadığım gerçeğini değiştirmiyor.  2017 de hedef olarak 50 kitap koymuştum ve şuan 56. kitabı okuyorum.  Okuma hedefimi tamamlamış olmam güzel fakat bu kitap sayısı elbette ki benim için az bir rakam. Sizler 2017 okuma hedefinize ulaşabildiniz mi? Umarım ulaşabilmişsinizdir. Yıl neredeyse bitti bitecek… Şöyle yıla geri dönüp baktığımızda ne çok şey yaşamışız değil mi?
2017 pek çok açıdan bana yenilikler getirdi.  Üniversiteye hazırlanmam ve giriş sürem boyunca epey bir yordu hırpaladı. Zaman zaman da güldürdü. Başka neler neler olmadı ki 2017’de… Umarım 2017 sizi üzdüğü kadar güldürmeyi de bilmiştir. 2018 ise 2017’den çok ama çok daha bir yıl olur hepimiz için.
Gelelim 2017’de benim neler okuyup beğendiğime.



KARANTİNA – BEYZA ALKOÇ 5/5*
2017’nin başında şansım yüzüme  gülmüş ve Karantina kitabını bir çekiliş sonucu kazanmıştım. O heyecanla başladım okumaya bilin bakalım ne oldu? Su gibi aktı gitti… Hemencik de bitiverdi. Beyza Alkoç bana kalırsa wattpad platformunun okurlara kattığı iyi yazarlardan biri. Anlatım dili oldukça iyi.. Yazdıklarında bazı klişe noktalar olsa da bence oldukça iyi bir kalemi var.



BABAM İFLAS EDİNCE – ASUDE 5/5*
Eeee sınav döneminde bir öğrenci ne yapar bol bol romantik ve komik kitap arar. Ben de durduramadım kendimi romantik komedide kendini kanıtlamış bir isim olan Asude’nin Babam İflas Edince kitabına tutundum. Kadın karakterine okurken çok ama çok sinir olsam da epey yüzümü güldüren bir kitap olmuştu. Yüzümü güldüren bir kitap istiyorum diyorsanız muhakkak okuyun derim ama sinir olmaya da hazır olun.



CİNDER (AY GÜNLÜKLERİ SERİSİ 1. KİTAP) – MARİSSA MEYER 5/5*
Herkesin büyük övgüsünü görüp aldığım kitaplardan biri Cinder. Övgüyü hak ediyor mu derseniz oldukça hem de! Bildiğimiz masalların modern uyarlaması ama distopik bir uyarlama bu. İlk önce külkedisi ile başlıyor yazar.  Serinin diğer kitaplarını henüz okuyamadım yorumlarını  okuduğum kadarıyla ilk kitaptan aşağı kalır yanları yok. Üstelik kitabı ve serinin birçok kitabını okuoku.com dan 9.90 gibi uygun bir fiyata alabilirsiniz.


YÜREĞİME DOĞ – BERRİN KARAPINAR 5/5*
Gözüm kapalı önereceğim yazarlardan Berrin Karapınar. İlk romanı Beni Özle Olur mu? beni çok etkilemişti. Sonra dedim ki ne yazsa okurum. Bu kitabında da beni şaşırtmadı ve kalemiyle büyüledi. Şuan baskısı var mıdır bilemiyorum ama varsa mutlaka alın derim. Kitabın kalın olması biraz gözünüzü korkutabilir fakat okumaya başladığınızda ben ne ara bitirdim diyeceksiniz o derecede akıcı.


YARASA – SELVİ ATICI 5/5*
Ah! Bu kitabı anlatacak doğru kelimeler tam olarak ne bilemiyorum. Bir solukta bitecek etkileyici romanlarda. Sadece romantik değil, aksiyonlu biraz da maceralı. Vıcık vıcık aşk romanı sevmeyenler içinde en güzel öneri.


HÜZÜN YAĞMURLARI – BURÇİN ÇELİK 5/5*
Adı gibi hüzün dolu bir kitap. Normalde dram kitaplarını fazla tercih etmesem de bu kitabı çok fazla düşünmeden okudum. Okumalıyım dedim ve başladım. Her sayfası dramın hakkını verdi. Kitabı bitirdiğimde çok fena olmuştum. Ağladığım kitaplardan oldu.



DELİ DİVANE – NEHİR ERDEM 5/5*
Çokça gülmek istiyorum diyen arkadaşları şöyle alalım. Bu kitap tam sizlik! Çoğu sayfasında kahkaha atıp bitirmek için uyumadığım kitaplardan. En sevdiğim romantik komedi kitaplarından.


TADIMLIK AŞK – İLKNUR BİRDAL 5/5*
Beni instagramdan takip eden arkadaşlar bilirler sıkı bir İlknur Birdal okuyucusuyum. Bu listede olmasaydı şaşırtıcı olurdu. Burçak ve Dinçer benim en sevdiğim çiftlerden.  Bizler genelde kitaplarda çiftlerin evlilik evresine gelişini okurken bir kitapta evlendikten sonra neler olduğunu  İlknur Birdal’ın esprili kalemi ile okuyoruz. İlknur Birdal’ın genel tarzının dram olmasına karşın Tadımlık Aşk’ta romantik komedide de ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz.


YEŞİL MÜREKKEP – OSMAN BALCIGİL 5/5*
Bu kitabı sanırım yorumlarken en zorlandığım kitaplar arasında zirveye yerleştirmem abartılı olmaz.  Bu nedenle sizi epey düşünüp kafa yorduğum yorumuma yönlendireceğim : http://goncanindunyasindan.blogspot.com.tr/2017/07/yesilmurekkepkitapyurumu.html


ŞEYTAN TÜYÜ – JULİE JAMES 5/5*
Maceranın aşk ile harmanlandığı şahane kitaplardan biri Şeytan Tüyü. Oldukça akıcı olmasının yanı sıra bazı durumlarda aklınızı yoklamanız gerektiren olayları barındırıyor. Şu sıralarda üçüncü kitabı çıktı. Okumak isterseniz serinin tüm kitaplarını alın derim. Çünkü ilk kitabı bile bitirdiğinizde büyük bir tat bırakıyor.


BUZ SICAĞI – FATİH MURAT ARSAL 5/5*
Fatih Murat Arsal klişe olayları bile öyle güzel bir şekilde anlatıyor ki okurken büyülenmekten kendimi alamıyorum. Her kitabını gözüm kapalı önersem de önereceğim FMARSAL kitaplarında aklıma ilk gelen kitaplarından biri şüphesiz Buz Sıcağı olacak. Tabi bunda muhteşem erkek karakterinin etkisi oldukça büyük.


KAYIP KURBAN – AYLA KOCA 5/5*
Listede bir tane de olsa polisiye kitap olmalı değil mi? Türk yazar olması sizi korkutmasın.  Ayla Koca’nın oldukça iyi bir kalemi var. Biraz fantastik biraz polisiye bence hepimizi büyülemeye yeter.


Evett! 2017 kitap önerilerim bu şekilde. Umarım aralarında sizlerin de beğeneceği kitaplar çıkar. Son olarak Gonca 2018'de muhakkak bu kitabı okumalısın dediğiniz kitapları yorum olarak bırakmayı unutmayın! Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.. 


8 yorum:

  1. Tadımlık Aşk ve Buz sıcağı bende okumak istiyorum Herkes çok beğeniyor birde fma nın nefretten sonra serisini okumak istiyorum siz okudunuz mu ? Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler ❤❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ne yazık ki yorumunuza epey bir geç cevap veriyorum. Bunun için üzgünüm. Yorumunun SPAM olarak algılanmış ben de uzuuun bir süre sonra bunu fark ettim ne yazık ki umarım yorumumu görürsünüz. Tadımlık Aşk ilk yazım aşamasından beri takip ettiğim ve servere okuduğum tatlı romantik komedi tarzında bir kitaptı. Sevdiğim romantik komedi kitaplar arasında yer aldığı için gözüm kapalı öneririm. FMARSAL Buz Sıcağı'na gelince karakterleri çok sevmiştim ve oldukça akıcıydı. Yanlış hatırlamıyorsam blogumda iki kitabın da detaylı yorumları var. Nefretten Sonra açıkçası yazarın okumadığım tek kitabı ama diğer kitaplarının hepsini okudum ve çok da sevdim. Umarım okur ve çok da seversiniz :)

      Sil
  2. ilk cümleyi twit attım. insanlar nasıl yaşıyorlar okumadan anlam veremiyorum zira :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizler şanslı olan kesimiz. Aslında okumayanlar bir defa okumanın tadını alsalar çok daha güzel bir hayatın varlığı keşfedeceklerdir :)

      Sil
  3. kitaplar kitaplar harika bir şey okumak
    bu kitapları duymamıştım
    güzel ufuklar güzel bilgiler
    emeğine yüreğine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim biraz popüler klasik karışık bir önerim umarım okuduğunuzda seversiniz 💖

      Sil
  4. Harika bir liste olmuş.Okumak ne güzel sey❤

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.