Tokyo Ghoul Anime Yorumu (1 ve 2. Sezon)


Adı : Tokyo Ghoul
Türü : Aksiyon, Animasyon, Fantastik, Korku
Bölüm Sayısı : 3 Sezon her sezon 12 bölüm
Bölüm Süresi : 25 Dakika
Yönetmen : Shuhei Morita
Yapım yılı : 2014
Yazarlar : Sui Işida Shin Towada



Herkese merhabalar! Yeni bir yorumla karşınızdayım. Normalde 1. Sezonun yorumunu çok çok önce girecektim fakat araya başka şeyler girince kaldı. Sonra 2. Sezonunu da izleyince en iyisi ikisini bir arada girmek diye düşündüm.
Tokyo Ghoul, Sui Ishida’nın 14 ciltlik mangasından uyarlama olan bir anime. Şuan 3. Sezonu yayınlanıyor. Tüm sezonları 12 bölüm ve 25 dakikalık bölümlerden oluşuyor. Bu nedenle bölümlerin ne ara başlayıp ne ara bittiğini pek anlamıyorsunuz.  Konusundan ufak bahsetmem gerekirse Tokyo’da Ghoul denilen canlılar bulunuyor ve bu canlılar insan yiyerek yaşamlarını sürdürüyorlar.  Ghoullar insan görünümüne sahip varlıklar oldukları için bir Ghoulu tespit etmek pek kolay olmuyor.



Asıl karakterimize gelirsek Kaneki Kun üniversitede okuyan, sürekli kitaplarıyla birlikte yaşamını süren tatlı mı tatlı bir karakter iken başına hiç beklenmedik bir olay geliyor. Kaneki, Rize adında bir kıza aşık oluyor ve bir gün onunla buluşma şansı yakalıyor. Buluştukları gün hiç beklemediği bir olay oluyor. Rize'nin bir ghoul olduğunu öğreniyor ve tam Kaneki’ye saldıracakken ikisinin başına da kötü bir kaza geliyor. Bu kaza sonucu Rize’nin organları Kaneki’ye naklediliyor ve masum çocuğumuz Kaneki yarı Ghoul oluyor. İşte her şey burada başlıyor. Yani kısacası masum Kaneki’nin başından geçen olaylar dizesi anlatılıyor. 
Animeye ilk başladığımda ilk bölümlerde odaklanma anlama süreciydi derken Kaneki'nin biraz pasif olduğunu düşündüm ve süreli Kaneki’den atak bekledim. Hani insan bir atraksiyon bekliyor :D Bünye aksiyona pek alışık değil benim malum izleyince de zirvede yaşamak istiyorum. Kaneki Ghoul’a çevrildiğinde oldukça pasif kaldığını düşündüm. Hatta sürekli kendi kendime fena şeyler olacak bekle ve gör sabırlı ol diye telkinlerde bulundum iyi ki de öyle yapmışım. Fazla bölüm geçmeden çok güzel olaylar dönmeye ve acayip bir şekilde anime beni içine çekmeye başladı. Yani başka bir değişle patladı gitti :D O zaman en doğru kararımı ikinci sezonu indirmekle verdiğimi anladım :D Asla başlayınca durmayanlardanım. 

Bölümlerde olayların işlenişinin oldukça güzel olduğunu düşünüyorum. Sadece bir olay izlemiyorsunuz, karakterlerin psikolojisini yansıtmak adına yapılan çizimler izlerken karakterin psikolojisini anlamak adına daha geniş açıdan animeyle bütünleşiyorsunuz desem az bile olur. Sadece psikolojik kısımlarda değil bütünüyle çizimler oldukça etkileyici olduğu için pek çok sahnede yorum için kullanmak adına ekran yakalama almak istedim fakat spoi niteliği taşıyacağı için kendimi frenledim arkadaşlar.  
Biraz da animede beğendiğim karakterler üzerinde durmak istiyorum. Kaneki dışında sevdiğim ve bir o kadar da kızmaktan deliye döndüğüm karakterler var.

             

      Touka. *Ghoul*

Touka benim sevip sevmeme konusunda aşırı derece gel git yaşadığım bir karakter. Şöyle bir düşününce sevdiğim anların daha fazla olduğunu fark ettim. Touka  Ghoulken inanılmaz büyülüyor beni. Onun dışında Touka bilinçaltında Kaneki kadar pek çok şey yaşayan bir karakter. Onu daha çok ikinci sezonda tanıdım bütünüyle. Açıkçası izlediğiniz zaman seveceğiniz karakterlerden olacağını düşünüyorum.


Nishiki *Ghoul*
Diğer karakterimiz Nishiki. Bu karakterin meşhur bir repliği yüzünden aşırı güldüğüm bir karakter. Her gördüğümde aklımda o sahne yankılanıyor. Biraz geri planda kalmış bir karakter olduğundan ötürü çoğu kişinin dikkatini çekmeyebilir. 


Hinami *Ghoul*
Hinami belki de en sevdiğim karakter. Küçük bir kız olmasına rağmen oldukça akıllı olması beni aşırı etkileyen şeylerden. İlerleyen sezonlarda daha ön planda olmasını umuyorum.


Amon *Ghoul Avcısı*
Amon! Ghoulları avlamak için elinden geleni yapan hırslı bir Ghoul avcısı. Kaneki’den sonraki en karizmatik ve dikkat çekici karakter olduğunu söylesem az söylemiş olurum. Adam baştan ayağa mükemmel. Geniş omuzlu çizildiği için ekstra favorim.


Shuu *Ghoul*
Ghoulların ve avcıların arasında gurme olarak bilinen Ghoul. Allah’ım bu adamın adını andıkça kafamda “Enfes bir lezzet!” repliği yankı yapıyor :D


Suzuya *Ghoul Acısı*
Şu karakteri gram sevemedim. Tam bir deli birinci sezon sonunda girip ikinci sezonda bolca nefretimi alan ölse de kurtulsak dediğim bir karakter.

Elbette karakterler bu kadar az değil daha bir sürü karakter var fakat bunlar benim dikkatimi çektiği için üzerinde durmak istediğim karakterler. Dilerseniz anime ile ilgili diğer yorumlardan farklı karakterler hakkında da yorum sahibi olabilirsiniz.
 Çok bir anime izlemişliğim yok fakat Tokyo Ghoul’un en iyi animelerden biri olduğunu pek çok yerde okuduğum için şunu söyleyebilirim ki bu yorumların çoğunu hak eden bir anime. Özellikle beni en çok etkileyen şeylerden biri de birinci sezon jenerik şarkısı. Hala söylerim o derece harika. Fakat beni üzen diğer bir nokta ise ikinci sezonda jeneriğin değişmesi. Ne olur eski jeneriğe dönün. Üzmeyin şu kızııı!
O muhteşem jeneriği dinlemeniz için şuraya bırakıyorum :




FRAGMAN : 

Animeyi severek izledim ve 3. sezonuna da bir an önce başlamayı düşünüyorum. İzlemeyi düşünen herkese tavsiyemdir.Yeni yorumlarda görüşmek dileğiyle.


Bana ulaşabileceğiniz adreslerim 
İnstagram : Daisyandbook
Facebook : Gonca'nın Dünyasından
Ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz :)

8 yorum:

  1. Muhteşem bir anime ! Yorumunun her cümlesine katılıyorum, çok güzel olmuş. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım 3. Sezondan nasıl hale gireceğiz. Okuduğun için ben teşekkür ederim Elif abla 💜

      Sil
  2. Mangaları benim de ilgimi çekiyor, belki okumak yerine izlerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangasını da okumaya başladım. Bayağı bir fark var. Ama şunu söyleyebilirim ki animesi efsaneydi ! Tavsiye ederim 😊

      Sil
  3. Bu animeleri ben halen sevemedim. Sanırım sevemeyeceğim. Kendimi zorlayıp bir tane izleyeceğim. Bakalım devamı gelecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animenin kalitesi gerçekten önemli. Death Note ve Tokyo Ghoul'un en kaliteli yapımlar olduğunu duyuyorum çoğu kez. Tokyo Ghoul cidden övgüleri hak ediyor. Romantik olan animelerin çok iyi olup olmadığına izlediğim tek romantik animeyle genelleme yapamayacağım fakat sanırım macera olanlar daha iyi. Umarım izlediğin animeyi seversin.

      Sil
  4. ya ben ılk sezonu bıtırdım ama hala 2 sezonun hangısı oldugunu anlayamadım .2 sezon olarak aradıgımdada pek mantıklı sonucar alamıyorum neden acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.diziyo7.net/bolum/tokyo-ghoul-2-sezon-1-bolum-anime-izle/ burada 2. Sezon bölümleri mevcut bir bakın belki 2. Sezonu da ilk sezon diye izlemiş olabilirsiniz 😊 animelerin sezon olayları çok karışık 😊

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.