Haziran Ayı Raporu!



*fotoğraf : pinterest*

Herkese merhabalar! Bir ay daha geldi ve geçti bile. Açıkçası bu ay diğer aylara göre benim için oldukça verimli bir aydı. Bir sürü kitap okudum, dizi izledim. Siz neler yaptınız? Umarım sizin için de verimli bir ay olmuştur.😊Bakalım ben bu ay neler yapmışım?
Öncelikle neler okudum, hangilerini beğendim bir gözden geçirelim;


📚HAZİRAN AYINDA NELER OKUDUM?

1-Kırlangıç Dönümü (tıklayarak yoruma ulaşabilirsiniz.)
Kırlangıç Dönümü kitabını doğum günümde hediye olarak çok sevdiğim Elif ablam yollamıştı. Okumak ancak bu aya kaldı fakat çok severek okuduğum naif bir aşk hikayesiydi. Yazarın kalemi ve kurgusu aşırı güzeldi. Tavsiye ederim!
Puanım : 4/5

2-Alacakaranlık (Alacakaranlık #1)
Alacakaranlık serisini tekrar okumak gibi bir isteğim vardı. İkinci el olarak bütün seriyi 16tl gibi bir fiyata bulunca kaçırmadım. Hemen gelince okumaya başladım. Ayrıca seri kitapları seri okuyoruz etkinliği için listeye eklenmiş oldu. Bu seri için pek bir şey söylemeye gerek yok diye düşünüyorum çünkü zamanında aşırı popüler bir seriydi. Bilmeyen yoktur.
Puanım : 4/5

3- Harry Potter, Sihir Tarihine Yolculuk
Harry Potter serisini hala okumamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki okuyan arkadaşlarımın bayılacağı bir kitap. Yazarın el yazısı ile taslakları ayrıca kitap içinde kullanılan terimlerin-karakterlerin açıklamları çok güzel bir şekilde hazırlanmış. Üstelik içindeki görsellere ba-yıl-dım! Söyleyecek fazla şey yok seriyi okuduysanız kaçırmayın!
Puanım: 5/5

4- Romeo ve Juliet
Romeo ve Juliet, doğum günümde aldığım diğer bir hediyeydi. Pıtırcık oda arkadaşlarımın naif hediyesi. Tabi ben yine birkaç ay sonra okuyabildim. Romeo ve Juliet aşkı bizdeki Kerem ile Aslı, Leyla ile Mecnun gibi klasikleşmiş bir aşk. Açıkçası okuduğumda beni etkileyen sadece Romeo ve Juliet'in konuşmaları oldu. Çok çok çok beklenti ile okunmamalı diye düşünüyorum.
Puanım: 4/5

5-Aşk Başka Bir Şey (yorum için başlığa tıklayınız.)
Benden aşk romanı önerisi isterseniz ilk olarak aklıma gelen isim FMArsal olacaktır. Kalemini okumayalı epey bir zaman oldu. Okumaya başlayınca da kalemi aktı gitti. Daha fazla detayı yorumda bulabilirsiniz.
Puanım : 4/5

6- Yeniay (Alacakarnalık #2)
Sanırım Alacakaranlık serisinde en sevmediğim kitap Yeniaydır. Şimdi aklınıza Edward yok ya ondan sevmemişsindir falan diyeceksiniz ama yok ondan değil. Geçiş niteliği olduğundan ötürü pek sevemiyorum bu kitabı. Filmini de çok sevmemiştim zaten :D
Puanım: 3/5

7- Çevrimiçi Kız (Çevrimiçi Kız Serisi #1)
Çevrimiçi Kız, ilk çıktığı zamanlarda fazlaca gördüğüm bir kitap. Açıkçası birazcık popülarite kurbanı. Yani yazarı bir blogger olduğundan ötürü fazlaca abartılmış bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kafa dağıtmak ve Reading Slump'tan kurtulmak için ideal bir kitap fakat beklentiyle okunacak bir kitap değil kesinlikle. Ayrıca Seri Kitapları Seri Okuyoruz etkinliği için listeme yeni bir kitap daha eklemiş oldum.
Puanım :3.5/5

8- Hasretinden Prangalar Eskittim
Ahmet Arif ve onun muhteşem kalemi. O kadar çok sevdim ki 1000kitap hesabımda okurken kendimi kaybedip bir sürü alıntı attım. Biraz daha atsaydım sanırım herkes benimle birlikte kitabı okumuş olacaktı 😅Kesinlikle tavsiyemdir!
Puanım : 5/5

9-Yeryüzü Ayetleri
Furuğ Ferruhzad, uzun zamandır kalemini merak ettiğim bir şairdi. Basit bir dili kesinlikle yok. Bazı şiirlerinin kesinlikle zamanı var. Okurken durup burada ne demek istiyor diye defalarca düşünmeye itiyor okurunu. Çoğu şiirinde kendinizden bir parça bulabilirsiniz fakat bazıları için biraz vakit geçtikten sonra dönüp bakmanız gerekebilir.
Puanım : 4/5

10- Yemezler Güzelim (BİS #3)
Yemezler Güzelim, Seri kitapları seri okuyoruz etkinliği için seçtiğim bir kitaptı. Serinin ilk iki kitabını severek okusam da bu kitap için aynı şeyi söylemem ne yazık ki zor. Asıl olay dışındaki olaycıklar beni aşırı sıktı ve bir müddet sonra galiba dayanamayacağım falan dedim. Yarım bırakmamak için ite ka-ka bitirdim. 
Puanım : 2.5/5

11- Tutulma (Alacakaranlık #03)
Haziran ayını Tutulma kitabı ile kapattım. Bu kitap için söyleyeceğim iki şey var. Birincisi Yeniay'a oranla çok daha sevdiğim diğeri ise bu kitap yüzünde sürekli Bella, Edward'ı değilde Jacob'ı seçseydi neler olurdu acaba?
Puanım : 3.5/5



Böylelikle Haziran ayını 11 kitapla kapatmış oldum. Vee okuma hedefimi de yarılamış oldum! Bu yıl 80 kitap hedef koymuştum. Okul olunca pek okuyamadığım için tam yılın yarısında hedefimi yarılamış oldum. Kitapları bir yana bırakalım neler izlediğime de bir göz atalım.

👓HAZİRAN AYINDA NELER İZLEDİM?

Hatırlarsanız A Korean Odssesy yorumunu paylaşmıştım. Başlığa tıklayarak detaylı yorumu okuyabilirsiniz.

2- Answer Me 1997
Answer Me sersisinden daha önce 1988'i izleyip çok sevmiştim. Bu nedenle 1997'yi de izleyeyim dedim fakat aynı tadı bulamadım. Onun için de buralara yorumunu girmek istemedim fakat Mor Düşler Kitaplığı'nda güzel bir yorumu var okumak isterseniz tık tık.

Bu ay sadece dizi izlemekle kalmadım çok da güzel bir anim izledim. Yorumunu yine paylaşmıştım. Okumak için başlığa tıklayınız 😊

4- Pinocciho
Pinocchio yorumunu şu sıralar hazırlıyorum. Emin olduğum an yorumunu yayınlayacağım. Nedense bir türlü yazamadım. Sadece şunu diyeyim bu ay gerçekten çok güzel diziler izlemişim 😍 Yorumu için takipte kalınız.!

5- Chicago Typewriter
Veeee veee vee! Uzun zaman sonra nihayet favorilerime giren bir dizi keşfettim. Aşırı aşırı mutluyum. Yorumunu yine gireceğim için çok bir şey söylemek istemiyorum fakat bütün övgüleri hak ettiğini söyleyebilirim!😊


Böylelikle 4 dizi ve 1 animeyle Haziran ayını bitirmiş oldum. Ayrıca bu ay birçok güzel şarkı da dinledim. Son olarak onları da şuraya👇 bırakıp gidiyorum.

🎵HAZİRAN AYINDA NELER DİNLEDİM?

1- BTS - Love Yourself Tear
Evet! Bir ARMY'nin listesinde tabiki başı BTS çeker 😂BTS geçen ay yeni albümünü yayınladı!💃 Ben de tüm albümü çok sevdiğimden şarkıları asla ayırt edemeyip net şarkı isimleri veremeyeceğim o yüzden tüm albümü çılgınlar gibi dinledim. Bu nedenle tüm albüm size tavsiyem. Albümün ana şarkısını aşağıya bırakıyorum muhakkak bir dinleyin asla asla pişman olmayacaksınız!


2-  Super Junior ft. KARD - Lo Siento
Şarkı çıkalı her ne kadar 2 ay olsa da bıkmıyorum. Bıkamıyorum. KARD kızları o kadar muhteşem ki! Sadece onlar için dinlediğimi itiraf ediyorum. Ayrıca şarkının insana enerji veren bir yanı da yok değil.

3- Pentagon - Shine
Bu şarkıyı bir dizide dinleyip Shazam yapmıştım  çiciril çiciril mocaril derken derken ondan sonra yapıştı kurtulamadım 😂


4- Blackpink - DDU - DU DDU- DU / Forever Young
Blackpink öyle bir geri dönüş yaptı ki sanırım dünyayı salladılar desem abartmış olmam. Fandomunda değilim fakat o kadar övülünce dinlemeden edemedim. Enerjinizi fullemek isterseniz iki şarkı da bunu size sunacak diyebilirim. Özellikle Young Forever'ı şu sıralar çok fazla dinliyorum. 



5- Infinite - Tell Me / Bad
Bad şarkısını sevgili ablacığım Mor Düşler Kitaplığı evde bangır bangır dinlediğinden ötürü evde Bad-Bad Girl diye dolandım durdum sonra yapıştı. Sonuç olarak listeye eklendi. Tell Me şarkısını da kendim dinledim başta sevmedim ama lanetlendim mi nedir kafamın içinde dolanıp durduğu için tekrar tekrar dinledim ve sonuç başta sevmediğim ama müptelası olduğum bir şarkı haline geldi. 😂



6- Edis - Yalan / Buz Kırağı
Gelelim dinlediğim tek Türk olan Edis beyciğime😍 Söyleyecek pek bir şey yok. Kendisini de şarkılarını da severim çoook!



7-  Bumkey - When I Saw You ( A Korean Odssesy OST)
Korean Odssesy yorumumda OST larını çok sevdiğimden bahsetmiştim. Özellikle bu OSTuna fazlaca bayıldım! Defalarca dinledim. Diziyi izlemeseniz bile mutlaka dinleyin!

8- KARD - Hola Hola
Peşimi asla asla bırakmayan bir şarkı daha! Çıkalı bir yıl olacak ama havalar ısındı mı aklıma düşer. Adeta ben yaz şarkısıyım diye bağıran bir şarkı. Eee bir de grubun hayranıysanız işler sizin için daha zor hale geliyor tabi 😂💓

Veee böylece bir ayı bu şekilde bitirdim. Son olarak sizden ricam Haziran ayında dinlediğiniz ya da çok sevdiğiniz şarkıları yorum olarak bırakmanız. 
Yeni yorumlarda görüşmek dileğiyle.

10 yorum:

  1. Ezhel-kazıdık tırnaklarrlaaa favori şarkılarımdan oldu benim kuzu bu ay❤️Harry potter bu kitabını bende cok okumak istiyorum bir sürü insandan duydum güzel oldugunu merak ediyorummm😍
    Ohhh mis gibi bi ay gecirmişin ne de güzel etmişim öpüyorum çokça😘❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkı önerin için teşekkür ederim Büşra abla :) Harry POtter kitabı gerçekten çok güzel ama fiyat olarak çok fazlaa :'( Baskı kalitesi harika fakat insanın içi acıyor açıkçası....
      Veee evet verimli güzel bir aydı. Umarım temmuz ayı herkes için güzel bir ay olur. Ben de çok öpüyorum 😘❤️

      Sil
  2. Gonca yaa sende ki bu kitap okuyuşa hayraanımm! :) Bir sürü kitap bir sürü anime süper olmuş ❤ Bu arada BTS için ekstra kalp koyarım biliyorsun kiii :D ❤ Pentagon'la Blackpink'i bu sıra ilginç bi şekilde ben de çok dinliyorum ikisinin de o nakaratlar tam başa sarmalık yav :)
    Çok güzel bir ay olmuş kii canısı bakalım temmuzda neler gelicek merakla bekiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa! Nazar değdireceksin bakkkk... Okul açıkken bu kadar okuyamıyorum acısını tatilde çıkarıyorum bende :) Şarkı zevklerimizin benziyor olmasına sevindim. Temmuz ayı harika bir ay olsun!!

      Sil
  3. Hunharca kitap okuyup, diziler izlemeni kıskanan ve aynı zamanda yazı da bolca bahsettiğin için çokça mutlu olan bir abla çizelim suraya. 😍😍😍 Öptüm seni şapşup 😘😘💜

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten bravo! Çok güzel kitaplar okumuşsun... Harry Potter Sihir tarihine yolculuk kitabını ben de okumak için can atıyorum doğrusu ama dikkatimi çeken şu kozmetik ürünlerine bu kadar inidirim yapılırken kitaplara neden böyle güzel indirimler yapılmıyor acaba bazı kitaplar çok pahalı değil mi?

    Ayrıca blogunu yeni keşfettim ve çok beğendim. Takibe aldım. Seni de beklerim bloguma.

    birsenle.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birsen Hanım merhaba, bloguma hoş geldiniz :) Açıkçası ülkemizde kitaplara yatırıp anlaşıldığı üzere pek olmuyor. Okuyan kesim maalesef ki çok az. İnsanların makyaj malzemelerini daha çok ilgilerini çekiyor. Bu nedenle kitaplara yatırım yapılmıyor ve günden güne ne yazık ki fiyatları sürekli artıyor. Dilerim en kısa sürede kitap fiyatlarında düzenlemeler olur. Blogunuza muhakkak bakacağım. Makyaj blogları normalde pek ilgimi çekmiyor ama elimden geldiğince yazılarınızı okumaya çalışacağım. Mutlu günler dilerim :)

      Sil
  5. Gerçekten, şu ay sonu raporları çok hoşuma gitmeye başladı. Birçok dizi ve kitap tavsiyesi alıyorum ve istediğimin yorumuna da kolayca ulaşıyorum. Öncelikle, Pinnochio izlemek istemiyordum başrol kızdan dolayı ama hem senin beğenmen, hem de arkadaşımın önerisi beni bu diziye itiyor. Lee Jong Suk'un hatrı için çiğ tavuk bile yenir, dizisini mi izlemeyeceğim? 😂 Bunun dışında A Korean Odysessy hakkında tereddütteydim ama şimdi izlemek istemediğime karar verdim, Chicago Typwriter zaten az önce yorumunu okuduğum için listeme girdi. Bu arada Alacakaranlık okumuşsun, favori serimdir kendisi! 😍😍 Bir de bir şey sormak istiyorum, FMA'ın Yemin kitabını bir arkadaşım okumuş ve hiç ama hiç beğenmediğini, zaman kaybı olduğunu söylemişti - masum kız ve haşin erkek klişesi varmış sanırım - ve bana da okumamamı söyledi. Ama bakıyorum, sen seviyorsun ve seninle zevklerimiz uyuşuyor. Ne yapsam, bir şans versem mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacaklaranlık hakkına konuşmuştuk hatırlıyorum :D :D Benim favorim değil şu an ama çıktığı zaman acayip fangirldüm :D :D Pinocchio dizisi güzeldi cidden. Lee Jong Suk'un oyunculuğu o kadar ön planda ki kızı takmıyorsun bile merak etme. A korean odyssesy birazcık sana bağlı olarak değişebilecek bir dizi. Beğenmeyen çok fazla insan gördüm ama ben sevmiştim. FMARSAL'a gelirrsek açıkçası benim çok ama çok sevdiğim ve benim RS den çıkmama yardımcı olan çok bir canım yazardır. Ama önerirken biraz tereddütte oluyorum çünkü içerik olarak klişe sevmiyorsan ve +18 unsurlar konusunda biraz tedirginsen beğenmeyebilirsin. Kısa bir kitabıyla başlayıp şans verebilirsin bence. Duruma göre de devam etme kararı alırsın :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.