Mini Kore Dizileri #1


Herkese merhabalar! Şu sıralar en büyük sıkıntılarımdan biri uzun sezonlu dizilere tahammül edememem. İzlediğim şey hemen bitsin istiyorum. Bu yüzden benim gibi düşünenler için ufak bir liste hazırlamak istedim. Kısaca konuları ve künyeleri yer alacak. Umarım işinize yarar. Ayrıca severek izlediklerimin yanına yıldız koydum ki bir kere daha şans tanıyın.




1 - Exo Next Door 
Türü : Romantik, Fan
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm Süresi : 15 Dakika
Yayın Yılı :2015

KONUSU : 
K-pop gruplarından olan EXO üyelerinin mini dizi. Annesinin çeşitli işlerini yerine getiren bir kızın yan evine EXO taşınır. Kızımız EXO'nun evini temizlemek için görevlendirilmiştir ve onlara hayrandır. 
Kısacası EXO fanları için yayınlanmış mini dizi.

2- To Be Continued
Türü : Romantik, Fan, Fantastik, Gençlik
Bölüm Sayısı : 12
Bölüm Süresi : 15 dakika 
Yayın Yılı : 2015

KONUSU :
Ae Rin çıkış yapmak üzere olan müzik grubu arkadaşlarının daveti üzerine yakın arkadaşı ile birlikte onları ziyaret etmeye gider. Fakat çok şiddetli bir şekilde yağmur yağmaktadır. Binadan içeri girip çocukları gördüklerinde büyük bir şimşek çakar. Bir şeyler olmuştur ve bu arkadaş grubu lise son sınıfa dönüş yaparlar üstelik henüz çıkış yapmaları için en önemli adım olan yarışmayı kazanmaları gerekmektedir. Peki bir yolunu bulup gelecekte yaşadıkları zamana dönebilecekler midir ? (K-pop gruplarından olan Astro'nun fantastik bir biçimde çıkışını konu alır.)
Yorumunu okumak isterseniz : tık tık :)


3- Ruby Ruby Love
Türü : Romantik, Komedi, Web Drama
Bölüm Sayısı : 5
Bölüm Süresi : 12 dakika
Yayın Yılı : 2017

KONUSU :
Ruby yetenekli bir takı tasarımcısıdır. Fakat sosyal fobisi vardır ve tek arkadaşı Wonsol'dur. Günün birinde aşık olduğu adamla karşı karşıya gelir ve sosyal fobisiyle birlikte hayatı hiç ummadığı yöne doğru yol alır.


4- Seven First Kisses
Türü : Romantik, Komedi, Fantastik
Bölüm Sayısı : 8
Bölüm Süresi : 10 dakika
Yayın Yılı : 2016-2017

KONUSU :
Min Soo Jin, 25 yaşında hiç bir erkekle çıkmamış bir kızdır. Günün birinde bir kadın ile kaşılaşır ve hiç umulmayacak bir şey başına gelir ilk öpücüğünü birbirinden yakışıklı 7 erkekten alacağı bir hikayenin baş rolü olur.


5- Splash Splash Love⭐
Türü : Romantik, Komedi, Fantastik
Bölüm Sayısı : 2
Bölüm Süresi : 1 Saat
Yayın Yılı : 2015

KONUSU :
Da Bi üniversite sınavına hazırlanmaktadır. Fakat matematikten vazgeçmiştir. Sınav günü başına bir şey gelir ve zamanda yolculuk yapar. Kendini Joseon döneminde bulur. Eee geri dönebilecek midir?



6- Choco Bank
Türü : Romantik, Komedi, 
Bölüm Sayısı : 6
Bölüm Süresi : 15 Dakika
Yayın Yılı : 2016

KONUSU :
Eun Haeng üniversiteden mezun olmuş bir gençtir. Tek isteği bir bankada işe girmektir. Fakat hiçbir yerde işe giremez. Son çare annesini üzmemek için yalan söyler ve bir kafede işe girer. Ha Cho-Co çikolata sever ve Eun Haeng'in işe girdiği kafenin sahibidir. İşleri istediği gibi gitmemektedir. Eun Haeng'in gelmesiyle işler biraz da olsa değişmektedir. Fakat her şey bu kadar kolay ilerlemeyecektir.


7- Queen of Ring⭐
Türü : Romantik, Fantastik
Bölüm Sayısı : 6
Bölüm Süresi : 30 Dakika
Yayın Yılı : 2017

KONUSU : 
Nan-Hee çirkin bir kızdır. Se-Gun'a aşıktır fakat görünüşü yüzünden ona aşık olmayı bırakın bakmayacağını bilir. Burada ailesinin sırrı olan yüzük devreye girer. Bu yüzük takan kişiyi aşık olduğu kişinin karşısında ideal tipi haline dönüştürecektir. Fakat Se-Gun'un ideal tipi Nan-Hee'nin en yakın arkadaşıdır. İşler karışacaktır.
Yorum için : tık tık :)


8- Dream Knight
Türü : Romantik, Komedi, Fantastik
Bölüm Sayısı : 12
Bölüm Süresi : 15 dakika
Yayın Yılı : 2015

KONUSU :
Joo In Hyung ailesini kaybetmiş bir kızdır. Tek başına yaşamını sürdürmektedir. Çok büyük bir GOT hayranıdır. Bir gün karşısına 4 kişiden olan bir erkek grubu çıkıyor. Daha doğrusu evinde beliriyor. Bu çocukların nereden geldiği bilinmiyor fakat kıza epey yardım ediyorlar ve kız hayranı olduğu GOT grubundaki Jr. (Jinyoung'un o zamanki sahne adıı ahh maziiii) ile tanışıyor ve işler GOT grubu ve bu gizemli 4 erkek arasında bir olaylar olduğu ortaya çıkıyor. (Dizi kpop grubu olan GOT7'nın internet dizisidir )


9- Ma Boy⭐
Türü : Romantik, Gençlik
Bölüm Sayısı : 3
Bölüm Süresi : 1 Saat
Yayın Yılı : 2012 

KONUSU : 
Irene ünlü bir kızdır. Fakat bir sırrı vardır. Irene aslında çeşitli nedenlerden kız kılığına girmiş bir erkektir. Bu sır Geun Rin'in odasına taşınmasıyla birlikte korumaya devam edebilecek midir?

10 - Wednesday 3:30 pm⭐
Türü : Romantik
Bölüm Sayısı : 10
Bölüm Süresi : 25 Dakika
Yayın yılı : 2017

KONUSU: 
Sun Eun Woo, kaderim dediği sevgilisi tarafından Çarşamba günü 3:30 da terk edilir. Tabiri caizse yıkılır. Fakat hiç ummadığı bir şey olur. Çocukluk arkadaşı Yoon Jae-Won ona sevgilisini geri almasında yardımcı olmak için Wednesday 3:30 projesi başlatır. Dizide kısaca Sun Eun Woo'nun sevgilisini geri kazanmaya çalışması konu ediliyor.
Yorumu için :tık tık :)

6 yorum:

  1. Exo next Door ve splash splash love çok sevmiştim 😊 izlemedigim dizilere bakacağım 😊

    YanıtlaSil
  2. heey ben de uzun kore dizileri arasınaa kısalar koyuyom arada. bunların hiçbirini izlemedim. aklımda olsun saooool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen uzun dizileri arka arkaya izleyince sıkıyor beni böyle kısa dizilere ihtiyaç duyuyorum :)

      Sil
  3. Ben pek sevmemiştim ama izlemek isteyen olur diye bazılarını ekledim. Favorilerime o yüzden yıldız koydum :) Bazıları pek iyi değiller öyle vakit öldürmek için :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.