The Godfather | Film Yorumu (Her Ay 1 Kitap 1 Film Etkinliği)

Adı : The Godfather / Baba
Tür : Suç Polisiye
Süre : 2 Saat 58 dakika
Yönetmen : Francis Ford Coppala
ımDb puanı : 9.2
Yayın Yılı : 1972

KONUSU:
New York'ta yaşayan Corleone ailesi İtalyan asıllı mafyadır. Bu aileyi diğer ailelerden ayıran şey politikacıları ve yargıçları yönlendiriyor olmalarıdır. Film boyunca bu ailenin yaşamında olan şeyler yer alıyor.
Film aynı isme sahip romandan uyarlamadır.




Artık bu filmi duymayan kimse kalmamıştır diye düşünüyorum. İzlemeyen kesim de bir hayli az. İzleyenlerin ise çoğunun beğendiği bir film. Durum böyle olunca izlemeden önce epey bir beklentim yükselmişti. Fakat normalde izlemediğim bir tarz olduğunu göz önüne de almalıyım tabi. Film yüzeysel izlenecek bir film değil biraz üst düzey odaklanma isteyen bir film. Zaman geçtikçe kıymetlenen tarzda bir film olduğu için kült film olmuş olsa gerek. Çünkü bitirdiğimde filmden aklımda kalan bir sürü şey olmasına rağmen onları anlamlandırmakta zorlanıyordum. İlk bir saati bana göre biraz ağır ilerliyordu. Kimin kim olduğunu, olayların tam olarak neler olduğunu anlamakta bu noktada biraz zorluk yaşadım. Tabi süre ilerledikçe her şey biraz daha yerli yerine oturdu. Filme dair beni en fazla etkileyen şeylerden biri filmin 1972 senesine göre oldukça kaliteli bir yapım olması. Görüntü kalitesinden tutun mekanlar, kıyafetler ve saymayı unuttuğum pek çok şey etkileyiciydi. 
Aksiyon ve gerilim sahnelerinden bazıları da oldukça etkili olmasının yanı sıra biraz da korkunçtu. Filme karşı genel olarak sevdim ya da sevmedim diyemiyorum çünkü yorumun başında da söylediğim gibi bitirdiğimde kafamda filmde dair net bir yapılanma oluşmadı. Bu hem benim bu tarz filmlere ilgim olmamasından hem de filmin içerisinde derin şeyler barındırmasından ötürü. İlerleyen zamanlarda filmi tekrar izlediğimde veya devam filmlerini izlediğimde daha net düşüncelerim olacaktır diye düşünüyorum. 
Diğer yazılarda görüşmek dileğiyle.

Etkinlik için diğer yorumlar : 
Sessiz Umman
Mor Düşler Kitaplığı

18 yorum:

  1. İzlemek istediğim filmlerden biri. Ben de izleyeceğim artık :) Benimde ilgi alanım dışında ama merakım yoğun içeriğine karşı nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgi alanımız dışında olmasına rağmen etkileyici bir film gerçekten :)

      Sil
  2. Listemde yer alan filmlerden biri ancak süresinin uzunluğu gözümü korkuttuğundan erteleyip duruyorum. Sakin bir kafayla izlemek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süresi gerçekten benim de gözümü korkutmuştu. Neredeyse 3 saat. Fakat şunu söyleyeyim yarısını geçtikten sonra gerçekten etkileyici bir hal alıyor :)

      Sil
  3. Bu tarz filmleri dizileri çok severim en sevdiklerim arasındadır Godfather serisi de daha üçüncü filmini izlememiş olsam da.İlgisi olmayana pek gitmez bu film uzunda olduğundan ben sevince şiir gibi gelmişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tamamiyle gitmeyen bir film değildi. İlgi alanım değil ama gerçekten etkileyici. Bu bakımdan herkesi bir şekilde etkileyeceğini düşünüyorum. Bu tür filmleri sevenler için dediğin gibi şiir olacaktır :)

      Sil
  4. Bence sen de yakın zamanda izlersin gibi. Zaten senin film izleme alışkanlığın var ben aydan aya bu etkinlik sayesinde izliyorum :D

    YanıtlaSil
  5. eveet üç filmi de birkaç defa izlersen yani tadına varırsın ki. aile filmi ailenin önemi yani. bu filmdeki takım elbiseler istanbulda dikilmiş yaa :) düğün sahnesi nefis yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vay bee gerçekten etkileyici. Kıyafetleri çok beğenmiştim. Özellikle düğün sahnesindekileri *-* Gerçekten etkileyiciydi.

      Sil
  6. iyi geceleer şirinişkooo :)

    YanıtlaSil
  7. İlk başlarda sıkılmıştım ama devamı çok güzeldi baya sevmiştim,unutmuştumda sayende hatırlamış oldm Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuba Bülbül, aynı şeyleri düşünüyorum ben de :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Bir ara trt de çok çıkıyordu herkes çok severdi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EsTen şu an da büyük bir kitlesi var. O dönemlere dayanıyor demek ki :)

      Sil
  9. Ben de hep görürüm ama geçmişte hiç izleyesim gelmedi oturup da hep başka filmleri merak edip onları açtım :D Ama izlemek isterim tabii bir gün. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patel, umarım izlediğin dönemde çok seversin :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.