GKBT 19. Tur | Aylem Güngördü - Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi | Kitap Yorumu


Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi 
Ciltli veya karton kapak
Sayfa Sayısı : 416
Basım Yılı : 2016
Yayınevi : Nemesis Kitap

Bir kadın kendini değiştirmek istediğinde, ona engel olabilecek hiçbir yemek yoktur. Öykü, hayatını zorlaştıracak her şeye sahipti. Çalıştığı dergide gıcık bir müdire İnsanın dikkatini dağıtacak türden yakışıklı bir patron Fazla kilolar Sürekli topuz yapılan saçlar Paçoz kıyafetler Bu liste böyle uzayıp giderdi. Ancak bir gün bir şey oldu ve Öykü artık böyle devam edemeyeceğine karar verdi. Hayatını değiştirecekti. Ve buna, fazla kilolarından kurtularak başlamalıydı. Onlardan kurtulmak için ihtiyacı olan şeyler onda var mıydı peki? Fazlasıyla vardı. Azim Uyuz ve süper çekici müdiresi Seçil, ondan dergiye bir köşe hazırlamasını istemişti. Öykü, yeterince iyi yazılar yazamazsa işini kaybedeceğini biliyordu. İlham gelsin diye beklerken, aradığı şeyi aynada gördü. Kendini yazacaktı. Kendi zayıflama hikâyesini ve bugüne kadar neler yaşadığını… Bu büyük bir riskti çünkü ilgi çekici bir konu gibi görünmüyordu. Ancak ilk yazı yayınlandığında, herkesi şaşkına uğratacak gelişmeler oldu. Artık Öykü'nün hayatı, kontrol edemeyeceği bir şekilde değişmişti. Külkedisi, küllerinden doğacaktı! (Tanıtım Bülteninden)





"Hiçbir şey göründüğü gibi değildir."

Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi benim wattpad'de okuduğum ilk hikayelerden. Şimdi kitap olduğunu görmek mutluluk verici. Kitap oldukça motive edici ki bunun sadece zayıflama anlamında olduğunu düşünmüyorum. Bir şeye ulaşmak isterseniz sabır ve gayret gerekir. Yazar bunu zayıflama üzerinden anlatıyor bize. Hem de oldukça eğlenceli bir şekilde. Yeri geldiğinde Öykü ile gaza geliyor onunla birlikte hareket ediyorsunuz. Yeri geldiğinde onunla kızıyor Seçil'in ya da Berrak'ın saçını yolmak istiyorsunuz. Onunla üzülüp onunla seviniyorsunuz. 
***
İlk başlarda sadece Öykü'nün kilolu bir köşe yazarı olduğunu görüyoruz fakat sonralarda hayatında bir sürü değişiklik oluyor ve sırlarla bezeli hale geliyor. Bu değişime tabiiki kızımız Öykü de ayak uyduruyor. Berk ve kuzeni Melis ile birlikte zayıflıyor ve olmak istediği kişi haline gelirken binlerce insana da köşe yazısı sayesinde ulaşıyor.  Bu sırada Tolga ile tanışıyor ki Tolga biz kitap severler için bence ideal tip. Kendisinin bir kitabevi var kızlar! Fakat ben şansımı erkek kardeşinden yana kullanacağım sanırım ahh Baran!

(Neyse konuyu dağıtmayalım :P. Baran'ı Gizemli Erkek Avcısı kitabının yorumunda bol bol anlatacağım ne de olsa.)

Kitap boyunca birçok olayla iç içe olurken kitabın sonunda yorumumun başında dediğim gibi Öykü'nün de sloganı haline gelen "Hiçbir şey göründüğü gibi değildir." cümlesinin ne kadar iyi yansıtıldığının farkına varıyorsunuz. Bir de unutmadan söyleyeyim. Ortada Öykü'cüğümüze yardım eden bir Gizemli Erkek Avsıcı var. O kim acabaa? Ben hiçbir tahminimi tutturamayıp öğrendiğimde ise şok geçirmiştim. Siz de okurken tahminlerde bulunmayı unutmayın. Umarım tek seferde tutturabilirsiniz!


Eğlenceli vakit geçirmek istiyorum. Azıcık yüzüm gülsün. Bir yandan da motive olayım diyorsanız bu kitabı kesinlikle okumalısınız derim. Biz tur grubu olarak epeyce sevdik ve okurken de gaza geldik. Bir ara toplu diyete girişeceğiz diye korkmadım değil :D :D Bu diyet kısmında Son Sayfası "Hayat" ı ayrı tutuyorum o kitabı bitirdiğinde kilo almalıyım Tolga'mı bulmalıyım diyordu ki en son grupta #herkesebirTolga diye konuştuğumuzu hatırlıyorum :D 

Kitaba puanım : 5/5*

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.