Happiness | Dizi Yorumu (Kdrama)


Adı: Happiness 

Türü : Gerilim, Dram

Bölüm Sayısı : 12

Bölüm Süresi : 1 saat

Ülke / Dil : Güney Kore / Korece

Yayın Yılı : 2021

Diziye Puanım : 8/10*


KONUSU :

Korona sonrası değişen dünyada yeni bir salgın hastalık ortaya çıkıyor. Hastalık insanların susuzluğuyla baş gösteren insan kuduzu olarak adlandırılıyor. Kuduz olan insanlar vampirler gibi insanların kanını içerek susuzluğunu gidermeye çalışıyorlar. Tabi zamanla hastalık git gide yayılıyor ve başta bir bina karantinaya alınıyor. Dizi karantinaya alınan bu binadaki insanların, hırslarını, korkularını ve hastalıktan kendilerince kurtulma yöntemlerini konu alıyor. 

***

Herkese merhabalar, artık sık güncelleme yapamasam da ayda bir kez buraya uğramaya karar verdim. Hazır yılın sonuna yaklaşırken favori dizilerim arasına girmiş bir diziden bahsetmek istiyorum size. Happiness'ın ilk tanıtımının yapılmasıyla birlikte Park Hyung Sik'in kadroya girdiğini öğrenmem diziyi izlemek istememin en büyük nedeni. Başlarda tür olarak beni biraz korkutsa da son zamanlarda dizi izleme istikrarımı sürdüremediğim için bir hevesle başladığım bir diziydi. Gerçi başta biraz çekincelerim vardı. Park Hyung Sik ve Han Hyun Joo'nun uyumu nasıl olacak gibisinden. İkisi de oldukça başarılı oyuncular ama nedense ilk birlikte çalışacaklarını öğrendiğimde bir olmazlar gibime geldi. Daha sonra dergi çekimlerinden yayınlanan o fotoğraflarda bile  yan yana o kadar güzel duruyorlardı ki şüphelerim ortadan kayboldu. Yani diziye iyi ki de başlamışım ve izlemişim diyorum.

****

Dizi konusunda da bahsettiğim gibi bir salgın hastalığın yayılmasıyla birlikte insanların hastalıkla birlikte ortaya çıkan yüzlerini konu alıyor. Tabi söz konusu zombi ve vampir karışımı insanlar olunca ister istemez izlerken insan geriliyor. Oyunculara yapılan makyajlar ve oyunculuklar bu gerilimi ikiye katlıyor. Bölümler ilerledikçe ben bu gerilime alışırım sanırken her bölüm biraz daha gerildiğimi fark ettim. Bu konuda dizi hakkını veriyor. Makyaj ekibi gerçekten büyük bir iş çıkartmış. 



Biraz oyunculardan ve karakterlerinden bahsetmek istiyorum. Dizi başladığı zaman herkesin konuştuğu ilk şey diziden çok Park Hyung Sik'in kilo almasıydı. Yakıştı diyen var, yakışmadı kilo versin diyenler var. Ben yakıştıran kısımdayım. Yüzüne yakışmış ve daha bir yakışıklı olmuş gibi geldi bana. Ayrıca Happiness, Hyung Sik'in askerlik sonrası çektiği ilk dizisi. Dizi de, karakteri de oldukça iyiydi. Hyung Sik dizide karşımıza Jung Ji Hyun karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Ji Hyun oldukça akıllı ve dürüst biri ve liseden beri Seo Bom'a aşık. Salgının çıkmasıyla birlikte kendini Seo Bom ile birlikte dünyadaki herkesi korumaya adıyor. Zaman zaman bu koruma işini abartsa da gözü pek olması ve Seo Bom'a olan aşkı beni izlerken çok etkiledi. Hyung Sik'imiz de oyunculuğunun harika olduğunu bir kere daha kanıtlamış oldu.  

Dizimizin diğer bir ana karakteri de Han Hyo Joo'nun oynadığı Yoo Seo Bom karakteri. Han Hyo Joo'nun W' dan beri hiçbir dizi ve filmini izlemedim.  Uzun zaman sonra onu izlemek güzel oldu çünkü oyunculuğu ve Hyung Sik ile hem kamera önü hem kamera arkası uyumu çok güzeldi. Genel olarak çok samimi bir insanmış. Kendisini de tanımış oldum.

 Oynadığı karakter olan Yoon Seo Bom terörle mücadele polisi, gözü pek ve düzenli bir hayat isteyen biri. Tam hayatını yoluna koyup yeni bir eve taşınmışken salgının patlak vermesiyle polislik yeteneğini ve gözü pekliğini Ji Hyunla birlikte insanları korumak için kullanır.

Elbette iki ana karakterin oyunculuğu tartışmasız bir şekilde harikayken benim gözümde oyunculuk olarak sivrilen başka bir karakter var. Jo Woo Jin'in oynadığı Han Tae Seok karakteri.



Kendisini birçok dizide izlemiş olsak da bu dizide oyunculuğu beni çok fazla etkiledi. Kesinlikle izlerken herkesin fark edeceğim muhteşem bir oyunculuk ve harika bir karakter. Farklı bir karizması ve aurası var.

Ayrıca dizide bir de çocuk oyuncumuz var. O kadar tatlı ve yaşına göre öyle güzel rol yapıyor ki. Fotoğrafını eklemiyorum izlediğiniz zaman kimi söylediğimi hemen anlarsınız. Zamanla bu kızımızın harika yerlere  geleceğini düşünüyorum. Harika iş çıkarttı ufaklık.



Hep iyi karakterlerden bahsettik. Yok mu Gonca hiç Allah'ın cezası küfürlük karakterler. Hemen bir tanesini size sunuyorum. Bildiğim ne kadar küfür ne kadar hakaret varsa kendisi için kullandım. 



Yani şerefsizlik bir insan olsaydı kesinlikle bu adam olurdu. Kendisinden öyle nefret ediyorum ki daha ne kadar anlatabilirim bilmiyorum. Öte yandan oynayan oyuncuyu tebrik ediyorum.Öyle güzel şerefsizi oynamış ki dizinin yayınlandığı dönemde epey bir kulakları çınlamıştır :D :D 

Bunun yanı sıra dizide aslında sadece bir tane kötü karakter olduğunu söylemek doğru değil. Dizinin vermek istediği mesaj da bu yönde zaten. Salgının başlamasıyla birlikte insanların içinden çıkan o cani, bencil ve psikopat yanlarının salgın hastalıktan daha kötü olduğu. Dizinin vermek istediği tek mesaj bu değil izledikçe keşfetmenizi istediğim için buraya hepsini yazmayacağım tabiki. :) 




Son olarak dediğim gibi dizi benim favori dizilerim arasına giren bir dizi fakat eksik yanları da var elbette. Bazı hikayelerin yarım bırakılması veya bazı hikayelerin olması gerekenden fazla uzun tutulması gibi... Hikayelerin uzun tutulması sorun değil fakat bazı noktaların ucunun açık bırakılması ve yarım kalması dizilerde ikinci sezon yoksa pek hoşlandığım bir şey değil. Çok şükür dizide ucu açık bırakılan kısımlar ana karakterlerle ilgili değil ama kurgunun biraz daha temellendirip 12 bölüm yerine 16 bölümde güzel bir şekilde işlenebileceğini düşündüğüm için diziye 10 üzerinden 8 verdim. 

İzlemenizi istediğim kaliteli bir diziydi. Konusu, oyunculukları, mekan ve gerilim tam olarak izleyiciyi içine çeken bir yapım.

Yeni yorumlarda görüşmek dileğiyle. 


17 yorum:

  1. Diziyi merak ettim, severşm bu tür kurguları. Listeme yazıyorum hemen 🤠

    YanıtlaSil
  2. Konusu güzelmiş. Gerilim tam benlik. :) Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurix, o zaman şimdiden keyifli izlemeler :)

      Sil
  3. İlkay, salgına hepimiz doyduk :D Keşke bir an önce kurtulsak bu illetten. Hyung Sik bey benim de kalbimi çaldı sonra malum :) Yani kilo mevzusunda bıdı bıdı edilmesi benim de hoşuma gitmeyen şeylerden. izlediğinde umarım seversin :)

    YanıtlaSil
  4. heeey izlicam bu diziyiii, bi de seni görmek güzel, iyisin de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone, keyifli izlemeler şimdiden. Seni de görmek güzel. Çok şükür iyi diyelim. Sen de iyisindir umarım 🙂

      Sil
  5. son zamanlarda instagramda o kadar çok görüyorum ki bu diziyii burada da görünce bu bir işaret olmalı diye düşündümm, şu an başlamak istemiyorum ders çalışmamı yeni yeni düzene sokuyorum bu yüzden umuyorum ki sömestr tatilinde izleyebilirim. çok güzel anlatmışsın bu aradaa insanın hemen açıp izleyesi geliyor :3♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysu, ahh yorumunu görünce çok sevindim. Blogumu boşlayınca iyice.. :( Dizi gerçekten güzel. Bir de ben sevince biraz ballandıra ballandıra anlatmayı seviyorum :) Diziler gerçekten ders çalışma düzenini mahvediyor insanın.Ben yapılacak işlerimi yaptıktan sonrası için ödül olarak bir bölüm dizi izliyorum. Belki sen de bu şekilde deneyebilirsin. Çünkü bütünüyle kendini derse vermek zaman zaman yorucu oluyor benim için. Ayrıca tatil için güzel bir seçenek gerçekten bu dizi. Böyle bir çırpıda biter hemennn :)

      Sil
  6. Ben bu diziyi çok sevdim, izlenmesi gereken dizilerden olduğunu düşünüyorum. Yazın güzel olmuş, yazdığın gibi ucu açık kısımlar vardı ama dizinin kurgusu güzel olduğu için bence o yarım kalan kısımları kapatıyordu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renklitırtıl, kesinlikle 2021de çıkan kdramaların en iyilerinden biriydi. Bilemiyorum ben çok fazla dizi izlediğim için sanırım o eksik kısımların biraz da olsun az olmasını isterdim :)

      Sil
  7. ah dersler işler olmasa hep dizi izlesek :)

    YanıtlaSil
  8. yeni bir kore dizisi, ilk fırsatta başlayacağım konusunu sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan, umarım izlediğinizde de çok seversiniz :)

      Sil
  9. Oyuncuları çok sevsem de, hikayenin bir yerlere bağlanma şekli vasat, hatta vasag ötesiydi maalesef. Bir yazar olarak böyle bir senaryoyu insanlara çekip izletmeye utanırım kısmını geçtim, kendim senaryoyu okurken zekamdan şüphe duyarım. Hemen hemen her dizi/filmde mantık yoksunu olur da bu dizideki kadar olmaz. Kardeşi gözlerinin önünde enfekte olmuş biri tarafından ısırılıp 2 dakika sonra enfekte olmuş birini serbest bırakmak mı dersiniz, zaten düşük yaşam şansının olduğu bir durumda para için hayatını riske atmak mı, müvekkil de müvekkil diye tutturan mı, enfekte olduğu halde kocası ve çocuğuyla yaşamaya devam eden mi... Liste uzar gider. Henüz 7. bölümdeyim ama beni sinir hastası etmeye yetecek kadar şey gördüm. Kendi adıma böyle bir durumda olsam ve bir şekilde enfekte olsam kendimi derhal imha ederim. En başta çocuklarım ve toplum sağlığı için. Bana insanlığımı falan sorgulatmadı, çünkü bahsi geçen şey covid gibi bir hastalık değil, yaşamı ciddi derecede tehdit eden bir virüs. Özetle zombi-vampir karışımı dizi, tek fark enfekte olanların kontrol gidip geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrs. BORDO, fantastik dizi ve filmlerde mantık hataları üst seviyede olur. Bizler izlerken bazı dizilerde çok mantık temelinde bir şeyler aramamalıyız diye düşünüyorum açıkçası. Her izlediğimizde şu mantıklı değil diye düşünürsek hiçbir dizi ve filmden zevk alabileceğimizi düşünmüyorum. Elbette bu he şeyi kabul edip de diziyi izleyelim demek değil. Dizinin eksikliği konusunda katılıyorum. Daha iyi bir senaryo olabilir miydi? Neden olmasın tabiki. Ama ben bu şekilde yorumunuzdan bahsediyorum rahatsız olduğum bir dizi olduğunda devam etmeyip bırakıyorum. Zaman önemli şey. O yüzden çok da bir dizi için uzun uzadıya düşünmemek lazım bırak gitsin. Çok daha iyi diziler bulabilirsin :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.