Kore Dizi Önerileri




Merhabalar, hazır yaz tatilindeyken bolca kendini dizilere veren arkadaşlarım için kdrama önerileriyle geldim :) Önerilerim daha çok kdrama izlemeye yeni başlamış arkadaşlara hitap edebilir.
Öncelikle izleyip çok beğendiğim dizilerden başlayıp daha sonra bolca övgüsünü duyup izlemeyi düşündüğüm dizilerle devam edeceğim. Hazırsanız o halde ilk dizimizden başlayalım?



1- GOBLİN

Bölüm sayısı : 16 +2 (özel bölüm)
Bölüm saati : 1 saat
Tür : Dram, Fantastik, Romantik
Puanı : 9.3
Benim Puanım : 10

Bir goblin olan Kim Shin (Gong Yoo) sevdiği birçok insanın ölümünü görmüştür ve ölümsüz hayatını sonlandırmak istemektedir. Bunun için de insan bir goblin gelinine ihtiyacı vardır ve yüz yılardır bir goblin gelini aramaktadır. Bir gün, amnezyadan (hafıza kaybı) muzdarip olan bir ölüm meleği (Lee Dong-Wook) ile tanışır ve birlikte aynı evi paylaşmak zorunda kalır. 
Ayrıntı yorum için tıklayınız :)

Diziyi Neden İzlemelisiniz? 
- Senaryo ve çekimleri oldukça başarılı. Her bölümde verilen emeğin farkına varacağınızı düşünüyorum. Gerek bilgisayar efektleri gerekse normal çekimler için epeyce bir uğraş verilmiş. Dizi bitiminde özel bölümlerde dizi çekimleri hakkında bilgi sahibi olmak istersiniz bu konuya epeyce yer verilmiş. 

-Oyuncular oldukça başarılı ve kimyaları uyumlu. Bu da diziye odaklanmamız açısında benim için artı bir puan demek.
-Etkisinden hala çıkamadığım bir dizi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Goblin etkisi bu olsa gerek. 
-Veee tabiki Gong Yoo :D Gong Yoo sevenler ses verinn! :) 



2- Descendants of the Sun 
Bölüm sayısı : 16 +2 (özel bölüm)
Bölüm saati : 1 saat
Tür : Romantik, Dram, Aksiyon
Puanı : 6.8 (bu puanı hiç yakıştıramadım-_-)
Benim Puanım : 10

Birleşmiş Milletlerin barış askeri gücünde görev yapan Yüzbaşı Yoo Shi-Jin (Song Joong-Ki) ile doktor Kang Mo-Yeon (Song Hye-Kyo) arasındaki aşk hikayesini anlatmaktadır.
Detaylı yorum için tıklayınız ;)

Diziyi Neden İzlemelisiniz?
- Aksiyon sahnelerinin bana göre başarılı olması.
- Dramın komediyle dengelenmiş olması. Sürekli olarak dram izlemek bir müddet sonra ciğerlerimizin solmasına neden oluyor fakat bu dizi dramın nasıl komediyle dengelenebileceğinin güzel bir kanıtı.
-Dram kısımlarında ağlatmayı bilmesi. İzlerken yanınıza mendil almayı unutmayın. Sonra Gonca uyarmadı demeyin :D



3- W- Two Worlds
Bölüm Sayısı :16
Bölüm saati : 1 saat
Tür : Romantik, Dram, Fantastik
Puanı : 8.2
Benim Puanım : 9
Dizide 30'lu yaşlarının başında olan iki karakterin paralel Seoul 'da yaşadıkları olaylar anlatılır. Bir gün Kang Chul webtoondaki evrenden çıkarak gerçek dünyaya geçer ve olaylar her yeni gün farklı gelişir. 

Diziyi Neden İzlemelisiniz? 

- Grafik efektlerinin oldukça başarılı olması.
-Bir webtoon bir geçek derken olayların başarılı bir şekilde bağlanmış olması. Ufak tefek göze batan kısımları yok muydu derseniz vardı fakat bunlar diziye kendinizi kaptırdığınız için aşırı göze batmıyor.
- Kendine bağlayan senaryosu ve her bir bölümde kafanızın patlayacak derecede karışması. 
- Ve yakışıklı başrol oyuncusu :D Eee kabul edin bence bu en etkili neden :D Bir Lee Jong Suk kolay yetişmiyor ne de olsa.



4- Strong Woman Do Bong Soon
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm saati : 1 saat
Tür : Romantik, Komedi, Fantastik
Puanı : 8.2
Benim Puanım : 9

"İçimde bir hulk var." 

Dizi, fiziksel olarak güçlü bir kadın olan Do Bong-Soon (Park Bo-Young) ile bir CEO olan An Min-Hyuk (Park Hyung-Sik) arasındaki aşkı anlatmaktadır. 
Detaylı yorum için tıklayınız :)

Diziyi Neden İzlemelisiniz? 
- Karakterlerinin oldukça tatlı olması. Adeta karamelli çikolata kıvamında. 
- Bolca güldürmesinin yanında aksiyon sahnelerine yer vererek duygulu sahneler yaşatması. Özellikle uyarıyorum havalı yürüyüş sahnelerinde varsa güneş gözlüğü takınız. Sonra parıltılarından etkilenip öyle yürümeye kalkıyoruz ortaya hiç hoş görüntüler çıkmıyor :D 
- Toplumda sadece erkeklerin değil kadınların da güçlü olduğunu gösterecek nitelikte mesajlar vermesi. Ne de olsa ataerkil toplumlarda yaşıyoruz ama unutmayın kadınlar göründükleri kadar zayıf değillerdir ;) 



5-Weightlifting Fairy Kim Bok Joo 
Bölüm sayısı : 16 
Bölüm saati : 1 saat
Tür : Romantik, Komedi, Gençlik
Puanı : 9
Benim Puanım : 9

Konusu : Dizi, 20 yaşındaki bayan bir haltercinin (Lee Sung-Kyung) ilk defa aşık olması komik ve eğlenceli bir şekilde anlatılmaktadır. 

Diziyi Neden İzlemelisiniz? 
- Moralinizi düzeltecek derecede komik olması. Bir ara gülerken karnımın ağrıdığını hatırlıyorum. 
- Gençlik aşkını başarılı bir şekilde yansıtması.
- Oyuncu kadrosunun *özellikle başrol* oldukça başarılı olması.
- Hee bir de SWAG kelimesinin telaffuzunu doğru bir şekilde öğrenmek isterseniz de izleyebilirsiniz. Yani neden olmasın? Siz yeter ki izlemek isteyin :)



6- Kill Me Heal Me
Bölüm sayısı : 20 
Bölüm saati : 1 saat
Tür : Romantik, Komedi, Dram
Puanı : 9.3
Benim Puanım : 10

Cha Do-Hyun zengin bir ailenin oğludur. Dissosiyatif kimlik bozukluğu hastalığından muzdarip olur ve kendi öz kişiliği de dahil 7 farklı kişiliğe (Cha Do-Hyun, Shin Se-Gi, Ferry Park, Ahn Yo-Sub, Ahn Yo-Na, Nana, ve Bay X) sahiptir. Bu hastalıktan kurtulmaya çalışırken Oh Ri-Jin ile tanışır. Oh Ri-Jin psikiyatri kliniğinde çalışan bir doktordur. Kader ikisi için planlar yaparken hesaba katmadıkları bir geçmiş su yüzüne çıkmyı bekleyecektir. Peki Cha Do-Hyun iyileşebilecek midir? 

Diziyi Neden İzlemelisiniz? 
- Kurgunun aşırı iyi araştırılıp güzel bir şekilde aktarılması. 
- Başrol oyuncularının özellikle Ji Sung'un efsanevi oyunculuğu. Tv-Show Time uygulaması kullananlar bilir orada oyuncuları oylarsınız. Emin olun bu diziyi izlerken keşke tek kişiye değil birkaç kişiye oy kullanabilsem dedirtecek derece iyi oyuncuklar var. 
- Şüphesiz biz Türklerin en sevdiğimiz iki şey olan entrika ve dramın bulunması :) 



7- Heartstrings
Bölüm sayısı : 15 
Bölüm saati : 1 saat 
Tür : Romantik, Gençlik 
Puanı : 8.3 
Benim Puanım : 7.5 

Lee-Shin (Jung Yong-Hwa) üniversitede çağdaş müzik eğitimi almaktadır. Ayrıca "Stupid" isimli grubun solisti ve gitaristidir. Lee-Shin müziğe olan tutkusu ve yakışıklılığıyla ün salmıştır. Ancak gerçek hayatta müzikle alakası olmayan her şeye karşı alakasız, gelecekle ilgili hiçbir planı ve hayali olmayan soğuk birisidir. Lee Kyu-Won (Park Shin-Hye) prestijli bir ailede doğmuş, cana yakın ve zeki bir kızdır. Dedesi Lee Dong-Gun (Shin Goo), kendi zamanının 3 büyük müzisyeninden birisidir ve en büyük hayali torununun da geleneksel müzik üzerinde uzmanlaştığını görmektir. Kyu-Won'da dedesinin beklentilerini karşılamak için Geleneksel Kore Müziği Bölümüne girer. Lee-Shin'in grubu "Stupid"in hayranları olan arkadaşları bir gün Kyu-Won'u zorla grubun konserine götürür ve Kyu-Won, Lee-Shin'i sahnede gördüğü an ondan etkilenir. 

Diziyi Neden İzlemelisiniz? 
- Dizinin ostları. Yaklaşık 3 yıl önce izlememe rağmen hala dinliyorum :) En son evde badessso badesooo diye dolaşıyordum. Ablam şahit :D 
- Müzikal tarzda olması. İzlerken müzik kültürümüzü geliştirelim değil mi? 
- Üzgün olduğunuzda kafa dağıtacak derecede eğlenceli olması :) 



8- The Heirs (Mirasçılar) 
Bölüm sayısı :20 
Bölüm saati : 1 saat 
Tür : Romantik, Gençlik, Dram 
Puanı : 9.2
Benim Puanım : 8.5

Kim Tan zengin bir ailenin oğludur. Gayrimeşru bir çocuk olduğu için yurtdışına okumak için gönderilmiştir. Orada Cha Eun Sang ile karşılaşır. İkili ilk başlarda birbirindan haz etmeseler de ikisi Kore'ye döndüklerinde bile tekrar karşılaşırlar fakat aralarında bir engel vardır. Kim Tan zengin bir ailenin çocuğu iken Cha Eun Sang ise fakirdir.
Kısacası zengin erkek fakir kız olayı. Peki bu ikili aralarındaki engelleri aşıp kavuşabilecek midir ne dersiniz?

Diziyi Neden İzlemelisiniz?

- Lee Min Ho, Park Shin Hye ve Kim Woo Bin'in bilikte oynayarak gözlerinizin bayram etmesi bence yeterli bir sebep olacaktır. :) Haa bir de vazgeçilmez entrikalar burada dar var. ^_^






9- My Secret Romance 
Bölüm sayısı :13
Bölüm saati : 1 saat
Tür : Romantik, Komedi
Puanı : 9
Benim Puanım : 8.5

Dizi, zengin bir ailenin oğlu (Sung Hoon) ile hayatında daha önce hiç sevgilisi olmayan bir kızın (Song Ji-Eun) arasındaki romantik ilişkiyi anlatılmaktadır. 

Diziyi Neden İzlemelisiniz? 
- Tatlı bir aşk hikayesi izlemek istiyorum diyorsanız bu dizi sizin için biçilmiş kaftan. Etrafta uçuşan kalplerden birini yakalayın ve arkanıza yaslanıp izlemeye başlayın. İzlemeye başladığım ilk gün 6 bölümünü izledim diye demiyorum böyle aşk çok amin :) 
- Sende hepsini yakışıklı buluyorsun diyenleri şimdiden duyar gibiyim ama bazı sahnelerde bana %100 hak vereceğinize eminim. Bu adam bir başka yakışıklı kızlar :) 



10- Personal Taste 
Bölüm sayısı :16
Bölüm saati : 1 saat 
Tür : Romantik, Komedi 
Puanı : 8.9 
Benim Puanım : 8

Park Gae-In (Son Ye-Jin), Kore Mimarisinde önemli bir yere sahip olan Sanggojae adında babasının tasarladığı bir evde yaşayan pasaklı, beceriksiz, bakımsız bir kızdır. Annesi 5 yaşındayken öldükten sonra babasının da kendisinden uzak durmasıyla yalnız ve üzücü bir çocukluk geçirmiştir. Sevgilisi, en yakın arkadaşıyla evlenmek için kendisini terk eder ve bunun üzerine yıkılır. Aynı zamanda tasarladığı mobilyaları satamadığı, çevreye borçlandığı için de mali zorluklar çekmeye başlar ve maddi destek olsun diye evinin bir odasını kiraya verir. Jeon Jin-Ho (Lee Min-Ho) Dam Sanat Galerisi Projesine hazırlanan ve babasının ölümünden sonra kendini çalışmaya adayan, başarılı, hırslı bir mimardır. Han Chang-Ryul'un (Kim Ji-Suk) babasının ellerinden aldığı evin acısıyla durmadan çalışır. Bu projeyi kazanması hem mali sıkıntıda olan şirketi için, hem kariyeri için çok önemlidir. Projenin tasarımında önemli rol oynayan Sanggojae'nin mimarisini görebilmek için Park Gae-In'ın evine gider ve odasını kiralar. Aynı evde yaşayabilmek için kendisinin bir Gay zannedilmesine göz yumar. Sevgilisi tarafından terk edildiği için çok üzgün olan Park Gae-In'i teselli eder, ona temizlik yapma, yemek yapma, bakımlı olma, kadın olma konusunda dersler verir. Eğlenceli vakit geçirip birbirlerine destek olduğu zamanlarda ikisi de birbirinden hoşlanır. Park Gae-In, Jeon Jin-Ho'nu Gay zannetmesine rağmen sevgisinden vazgeçemez. 

Diziyi Neden İzlemelisiniz? 
-BOF 'dan sonra merak edip Lee Min Ho'nun dizilerine bakıp öyle keşfettiğim bir diziydi ve ilk izlediğim kdramalardan biri oldukça eğlenceli ve tatlı bir romantik komediydi. Karakterlerin tatlılığı da izlemek için bir neden olabilir. Bayan karakterin şapşallıklarına epey güleceksiniz şimdiden hazırlıklı olun derim :) 

instagramda beni @daisyanbook kullanıcı adıyla bulabilirsiniz.Blog yazım hakkındaki görüşlerinizi 'yorum' kısmına yazmayı unutmayın! Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle :)



****



Kaynak : Diziler hakkında bilgi derlemelerini aşağıda belirttiğim sitelerden topladım. Detaylı bilgi için siteleri ziyaret edebilirsiniz :)







4 yorum:

  1. Harika bir öneri yazısı olmuş. Önerdiklerinden sadece My Secret Romance dizisini izlememişim onu da hemen listeme attım bile. The k2,Lets fight ghost u da kesinlikle izlemeni öneririm. Şuan bende Chicago Typewriter ı izliyorum ve harika gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende söylediklerini ön sıraya aldım. My Secret Romance çok tatlı bir diziydi umarım seversin 💙

      Sil
  2. Bu listede izlemediğim tektük dizi var mükemmel bir liste 👌🏻.Bu arada banada beklerim gonca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemediklerini de izlemeni tavsiye ederim hepsi bayılarak izlediğim diziler :) Ve de bloguna göz atacağım mutlaka! Mutlu akşamlar :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.