Vanessa Greene - Fincan Üçlüsü / Kitap incelemesi









Kitabın Yazarı : Vanessa Greene
Orijinal İsmi : The Vintage Teacup Club
Sayfa ayısı : 295
Çeviren : Zeynep Ünalan
İlk Baskı : Kasım 2014
Yayınevi : Hyperion Kitap





Mor renginin albenisini gösterdiği kitapta en çok ilgi çeken kısımlardan birisi de ismi. Kitap bütünüyle çok hoş bir görüntü oluşturuyor. Kitabın dikkat çeken kısımlarından biri ise kapak tasarımı elbette. Kitabın sadece dış görünüşü göz alıcı olmamakla birlikte sayfa tasarımları da oldukça başarılı. Her bölüm başına yerleştirilen fincanlarla daha bir güzel olmuş. Kitabın konusundan bahsetmem gerekirse,
Jenny, Maggie ve Alison geldikleri ikinci el pazarında aynı fincanı görüp beğenirler. Bu fincanı almak üçü içinde önemlidir. Jenny düğünü için, Maggie hazırlık yaptığı düğün organizasyonu için Alison ise hazırladığı mumlar için fincanları almak için kararlıdır. En sonunda aralarında anlaşarak birlikte fincanı almayı ve aralarında dönüşümlü olarak kullanmayı düşünerek anlaşma yaparlar. Bu anlaşma aslında bu üçlünün arasındaki arkadaşlığın temelini oluşturur.
Karakterlerle ilgili olarak ise şunları söyleyebilirim;
Jenny, Dan ile evlenmek üzeredir. Ancak evlilik arifesinde ortaya çıkan bir kadın bütün bu planları altüst edecektir.
Alison ise evli ve iki kız annesidir. Kızları biraz sorunludur ve onları çok sevdiği için her türlü şeyden korumak ister. Ama zamanla evliliğinde sorunlar ortaya çıkmaya başlar ve başta rüya gibi olan evliliği bitme noktasına gelir.
Maggie boşanmış ve istediği işi kurmak için her türlü uğraş vermiş bir bayandır. İşinde her şeyi tam yoluna soktuğunda hiç ummadığı bir anda eski kocasından bir telefon gelir ve bu telefonlar birlikte Maggie geçmişiyle tekrar yüzleşmek zorunda kalır.
Bu üç kadının hayatındaki gelgitlerin ve harika dostluğun anlatıldığı “Fincan Üçlüsü” bütünüyle güzel bir kitap. 

Bu incelemeyi yapmam için kitabı bana yollayan Hyperion Kitap’a çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.