Beni Özle Olur Mu? - Berrin Karapınar | Kitap Yorumu

Ekim 13, 2015


Yazar : Berrin Karapınar
Yayınevi : Müptela Yayınları
Sayfa Sayısı : 207
Basım Yılı : 2015

"Bir dokunuş çok şey değiştirir."

Yepyeni bir kitabın yorumuyla tekrar karşınızdayım :) Beni Özle Olur mu ? Ses Serisi'nin ilk kitabı. 
Sanırım seri üç kitaptan oluşuyor. 
İkinci kitap : Beni Sevdiğini Söyle
Üçüncü Kitap : Beni Bul Hep Sev 

Kitabı bir günlük bir sürede bitirdim. Çok ilginç bir konusu vardı ve hemencik bitirdim. Size kısaca kitabın konusundan bahsedeyim. 

Firuze 17. yaş gününde birden bir ses duyar ve o ses bir erkeğe aittir. İlk başlarda herkese anlatır ve kimse ona inanmaz hatta delirdiğini düşünürler. Daha sonra sesi hiç umursamamaya çalışır fakat en sonunda dayanamaz ve cevap verir ve böylece arkadaş olurlar. Zaman ilerledikçe bu ses artık sadece ses değildir yavaş yavaş bedeni oluşmaya başlar ve asıl her şey işte o zaman başlar. Arkadaşlıkları aşka dönüşür. Fakat bir ruha aşık olmak o kadar kolay bir şey değildir. 
Cihan ve Firuze'nin olağanüstü aşkını okurken birbirine yakın hem de bir o kadar uzak nasıl olunabilir sorusunun cevabını bulacaksınız.

Kitabın konusu kısaca bu şekilde daha fazla detay vermek isterdim fakat kendimi tutamayıp bütün kitabı anlatma olasılığım yüksek :D


Kitabın tasarımına geliyorum daha sonra tekrar içeriğe değineceğim.Kapağı kitabın kilit noktasını yansıtıyor aslında ve gayet uyumlu olmuş. Ayracına ise ilk geldiğinde hayran hayran baktım. Müptela Yayınları ayraçlar konusunda gerçekten iyi iş çıkarıyor. Kitabın iç tasarımındaysa bölüm başlarında tıpkı ayraç ve kapaktaki gibi eller yer alıyor ve gayet hoş bir görüntü yaratıyor. Onun dışında kitabın içinde rahatsız olduğum birkaç noktaya değinmek istiyorum. Kitap Firuze ve Cihan'ın ağzından yazılmış fakat bir düzen oturtulamamış yani birden Firuze'nin ağzından okurken eğik bir yazı geliyor ve Cihan'ın ağzından okumaya başlıyorsunuz. Keşke bu şekilde yapılmasaymış diyorum tam alıştım derken kitap bitti :D Onun dışında editör birkaç yerde düzeltim yapmamış sanırım çünkü benim gözüme iki kelime takıldı ve yarısı yoktu. Mesela önceki cümlede gülümsedim diyordu ve Cihan'ın ağzındaki kısımda sadece gülümsedi kısmının di kısmı yer alıyordu başta anlamadım acaba bu kelime ne diye ama önceki cümle ipucuydu. Başka bir kelime daha vardı ama şuan onu hatırlayamadım. Neyse, kitabın son kısmı biraz fazla hızlı atlandı gibime geldi keşke daha yavaş anlatılsaydı dedim. Yazarın gayet akıcı anlatımı vardı inanmayacaksınız ama çoğunuzun orayı okuyup ağlamayacağını düşündüğüm bir yerde kendimi tutamayıp epey ağladım. Bu kitabı hissettiğim anlamına geliyor ki dediğim gibi yazar gayet iyi anlatmış. Serinin diğer kitapları çıkarsa onları da muhakkak okuyacağım. Keşke o söylediğim yerler öyle olmasaydı da 5/5 verebilseydim. 
Son olarak kitaba puanım : ❤❤❤❤ 

Dipnot : Kitaba sizler için alıntı yapacaktım fakat biraz rahatsız olduğum için sonraya kaldı bir aksilik çıkmazsa alıntıları ayrı bir blog yazısı olarak paylaşacağım merak edenler için. Bol kitaplı günler :) 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.