KGOS 24. Tur | Elle Kennedy - Anlaşma | Kitap Yorumu

Şubat 27, 2016
Yazar : Elle Kennedy
Özgün Adı : The Deal 
Çeviren : Hanife Albayrak
Sayfa Sayısı : 428
Yayınevi : Yabancı Yayınlar
Basım Yılı: Şubat, 2016


"2015 Goodreads En İyi 5 Romans Kitabından Biri Okulun kötü çocuğuyla anlaşmak üzereydi ve işler fena halde karışacaktı...

Hannah Wells onu baştan çıkaracak birini sonunda bulmuştu. Hayatındaki diğer her şey konusunda son derece kendisine güvenmesine rağmen, konu seks ve arzulara geldiğinde boş çuvaldan farkı yoktu. Hoşlandığı adamın dikkatini çekmek için sinir bozucu, çocuksu ve kendini beğenmiş hokey takımı kaptanına özel ders verip onunla çıkıyormuş gibi davranmak zorunda kalsa da, bunu yapmaya kararlıydı.

Garrett Graham'ın tek istediği mezun olduktan sonra profesyonel hokey oyuncusu olmaktı, ancak düşen ortalaması, uğruna çalıştığı her şeyi tehdit ediyordu. Eğer alaycı bir esmer güzelinin başka bir adamı kıskandırmasına yardım etmek takımdaki pozisyonunu garanti altına alacaksa buna katlanırdı. Fakat beklenmedik bir öpücük her ikisini de daha önce yaşamadıkları bir arzu yolculuğuna sürüklediğinde, Garrett numara yapmanın hiçbir işe yaramayacağını anlamıştı. Şimdi sadece Hannah'yı aradığı adamın kendisine çok benzediğine ikna etmeliydi."


Herkese merhabalar! Yeni bir kitap yorumuyla karşınızdayım! Çok uzatmadan yoruma geçiyorum. 
Ben kitaba ba-yıl-dım! Bir günde okuyup 5 saat gibi bir zaman diliminde bitirdim. 
Kitapta bütün olayların temelini Garrett'ın Etik dersinden kalması  ve Hannah'dan bunun için özel ders almasıyla başlıyor. Hannah başta kabul etmiyor fakat Garrett onun hoşlandığı çocuğun dikkatini çekmesinde yardım edeceğini söyleyince Hannah kabul ediyor.
Garrett her ne kadar ukala, çapkın ve umursamaz görünürse içinde bunun aksi bir kişilik yatıyor bence. 
Hannah ile tanışması onun için bir nevi milat oldu diyebilirim. Kitapta her ne kadar klişeler olsa da o klişelere rağmen kitabı elimden bırakamadım ve Garrett'a bir nevi aşık oldum diyebilirim. En sevdiğim karakterler arasında yerini aldı.
Kitapta en sinir olduğum nokta ise karakterlerin bazı saçma sapan hareketleri. (Çoğunlukla Hannah)
Birde karakterlerimizin geçmişte yaşamış oldukları bazı olaylar var ki ikisinin bir araya gelmesinde biraz etkili olduklarını düşündüm. Hem Garrett hem Hannah'nın geçmişlerinde onları etkileyen olaylar yüzleşmeleri de vardı. Sadece aşk yoktu yani.

***

 Hannah ise sinir olduğum kız  karakterlerde ilk üçe girdi diyebilirim. Sen Garrett varken git Justin'e ilgi duy.. Aferin sana *alkış emojisi* Bir de olmazsa olmaz en gıcık karakterde bir numara olan Garrett'ın babası var tabi. O nasıl bir babadır ? Hani olur ya kitabın içine girmek ve karakteri işgencelerle öldürmek istersiniz. Heh. Garrett'ın babası tam o karakterlerden..  Bunun dışında başta da dediğim gibi kitabın içinde bazı klişe sahneler yer alıyor fakat yazarın akıcı bir anlatımı olduğu için bir solukta okuyup nasıl bitirdiğinizi anlamıyorsunuz. Kitabı merak edip, okuyup okumama konusunda kararsız olan arkadaşlara tavsiye ediyorum. 
Son olarak kitaba oyum : 5/5 ;)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.