GKBT 7. TUR | Nur Ötken - Seher Vakti | Kitap Yorumu


Yazar : Nur Ötken 
Sayfa Sayısı : 496
Yayınevi : Postiga Yayınları
Basım Yılı : 2016



"Bilir misin? Duaların en kabul olduğu vakitlerdenmiş seher vakti. Hani güneş daha doğmadan hemen öncesi... Aydınlıkla karanlığın hemen sınırı… Ne zifiri ne de her yer ışık. Senin gibi."

Hayata ve kendine öfkeli Seher ile gözü yaşlı küçük kız Nisa, yalnızların annesi olan bir kaldırımda tanışıp el ele çocukluk sokağından geçecekti. Ve orman yürekli Nasuh, sevda sokağında onlara eşlik ettiğinde, açığa çıkan sırların sapağında sınanacaktı kalpleri. Seher ve Nasuh'un seçimleri, bir Seher Vakti gibi ne zifiri ne de aydınlık olacaktı.
(Tanıtım Bülteninden)



Merhaba! Seher Vakti benim sınav haftamda okuyup bitirdiğim bir kitaptı. Kendime her seferinde birkaç bölüm okuyup bırakırım diye söylesem de her seferinde 100 sayfa okumadan kalkmadım. O denli sürükleyici bir kitap.

Kitabın kapağı aslında kitabı özetler nitelikte.Nisa adında bir miniğimiz var. Seher bir gün onu ağlarken bulup kreşine götürüyor ve onun için kavga ediyor. 
Kitapta bütün olaylar böyle başlıyor aslında. Kapağın üzerindeki kalpli balonlar ise Seher ve Nasuh ikilisini temsil ediyor bence. 
Kitabın bölüm başlarında kuşlar ve yazar-şair sözleri bulunuyor ki ilk gördüğünüzde böyle bütün kitabı yoklama istediği uyandıracak derecede hoş duruyor. Tasarımının dışında karakterlerine değinmek istiyorum. Seher hayatta başından bir sürü kötü olay gelmiş ve mutluluğa, güzel duygulara karşı olan bütün inancını yitirmiş umutsuz, karamsar bir kız. Nasuh yönetmen ve tam bir beyefendi. Nisa'nın koruyucu prensi olarak da nitelendirebiliriz. 
Gelelim Nisa'ya, Nisa anne ve babasının ölümünden sonra dayısı Nasuh'un yanında kalan tatlı mı tatlı bir kız.


Yorumu son olarak toparlamam-düşüncelerimi ifade etmem gerekirse, 
Yazarın kalemi gayet akıcıydı. Kitabın içinde her ne kadar dram olsa da bu dram sizi boğmuyor ve ara sıkıştırılmış birkaç kelimeyle birden yüzünüzde tebessüm oluşturabiliyordu.
 Bir de yazarın  bilinmedik isimler kullanması benim çok ilgimi çekti ki bu bence ekstra puan verebileceğim bir nokta. Bunun için ayrıyeten bunun için kendisine teşekkür ediyorum. 
Kitabın bana göre ana mesajı "Hayatta olumsuz olduğu kadar olumlu şeyler vardır. Yeter ki sen hayata küsüp her şey kötü gidecek diye sırtını dönme." 

Kitaba oyum : 5/5 


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.