GKBT 3. Tur | Şahmeran Efsanenin Adı - Hatice Üzgül | Kitap Yorumu


Yazar : Hatice Üzgül
Sayfa Sayısı : 192
Yayınevi : Portakal Kitap
Basım Yılı : 2016


Düşmanlarının ortaya çıkardığı bir efsanedir Şahmeran.

Yarısı yılan, yarısı insan…
Yarısı mazlum, yarısı bilge…
Yarısı yaralı, yarısı pişman…

Dostunun ölümüne neden olduğu, katilinin ölümsüz kıldığı bir gerçek efsanedir! Siz deyin "hayal gücü", ben diyeyim "insanoğlunun en gerçek yanı". Dostluk ve husumetin, ihanet ve pişmanlığın çarpıştığı bir dünyada, şimdiye kadar anlatılmamış kimliğiyle karşınıza çıkıyor Şahmeran...

Aslında ilk günden biliyor ölümünün kimin elinden olacağını. Ama yine de anlatıyor bildiği her şeyi... Âdem ile Azazil'den, Hâbil ile Kâbil'e; Nuh Tufanı'ndan tövbenin gücüne kadar… Yalın bir dille, bilgece ve cesaretle... Manevi bir boyuttan hem tanıdık geliyor anlatılanlar, hem de yeniden öğretiyor; sevmeyi ve sevilmeyi! Ve okuduğunuz her şey size yepyeni bir efsanenin kapılarını açıyor. Hatice Üzgül'ün kalemiyle bir efsane-roman üçlemesinin ilki; Efsanenin Adı Şahmeran.
(Tanıtım Bülteninden)



Herkese merhabalar! Geveze Kalemler olarak 3. Turumuz Şahmeran Efsanenin adı kitabınaydı. Sizlere kitabı nasıl aktaracağım konusunda biraz tereddüt yaşıyorum aslında. Kitapta olaylar Şahmeran efsanesi üzerinden oluyor. İlk defa bu tarz bir kitap okudum ve gayet severek okuduğum bir kitap oldu. Kitabın içinde yazar bilgiler ve efsane bağlantıları kurmuştu ki bu benim daha hoşuma gitti ve kitabı 2 saat gibi kısa bir sürede bitirdim. Biraz da kitaba başlamadan önce araştırma yaptım efsane hakkında ve kitabın kaba taslak kurgusunu oradan öğrendim. Kurgu hakkında bilgi sahibi olsam da bu beni okumadan uzaklaştırdı mı tabi ki hayır. Kitabın içinde o kadar bilgi doluydu ki yazarın bunlar için epey bir araştırma yaptığını düşünüyorum ve bu taktir ettiğim bir özellik. Günümüzde romantik kitaplar daha fazla okunurken böyle bir tarz yazmak bana göre biraz cesaret gerektiriyor.  Bu arada yazarın efsane kitapları üçleme şeklinde:
1- Şahmeran Efsanenin Adı 
2 - Lokman Hekim Efsanenin Nuru 
3 - Anka Kuşu 

Merak edenler için Anka Kuşu dışında ilk iki kitabı çeşitli kitap evleri ve internet sitelerinden temin edebilirsiniz. Son olarak yorumu toparlamam gerekirse kitabı severek okudum ve beğendiğim kitaplar arasında yerini aldı. Tavsiyemdir!

Kitaba oyum : 5/5 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.