Sen Misin Eksik Parçam ? - Zeynep Işıklar | Kitap Yorumu

Mart 19, 2016

YAZAR : ZEYNEP IŞIKLAR
SAYFA SAYISI : 456
YAYINEVİ : MÜPTELA YAYINLARI
BASIM YILI : ŞUBAT, 2016


Mevsim ve Bal Köpüğü'nün ardından; üçleme, Sen Misin Eksik Parçam? ile tamamlanıyor. Zeynep Işıklar üçüncü kitabıyla hikâyenin başlangıcını anlatıyor. Skolyoz hastası bir kadının bedenindeki yaraların ruhuna yansıyan kısımlarını iyileştirmesini, kendi bedenini sevmeyi öğrenişini anlatan bu kitabı da diğer iki kitap gibi severek okuyacaksınız. 

Zaman...Kimine yara kimine çare olurken, Cemre'ye yalnızca hiçbir şeyin iyileştiremeyeceğine inandığı yaralar bırakmıştı. Tüm canlılığını yitirmiş, hayata dair tüm renklerden sıyrılmıştı. Tamer...Kapkara gözleriyle bir anda Cemre'nin hayatına giren adam... Sert ve soğuk duruşuna rağmen tüm yaralarına iyi gelecek bir ateş yakabilir miydi? "Seneler boyunca gözlerimi kapadığımda, tek bir şey canlandı gözkapaklarımın ardında. Belki rüya belki anı... Onca sene, tek bir yüz hayat buldu zihnimin derinliklerinde."
(Tanıtım Bülteninden)



Herkese merhabalar! Tatlış bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. Zeynep Işıklar'ın üçüncü kitabı olan Sen Misin Eksik Parçam? Mevsim ve Bal Köpüğü'nden sonra üçlemenin son kitabı olarak raflarda yerini aldı. Merak edenler için kitaplardaki hikayeler birbirinden bağımsız fakat karakterler birbiriyle bağlantılı olduğu üç kitapta da görebiliyorsunuz ki bence bu çok hoş!  Hele ki kapakları aman yarabbi diyorum. Al okuma seyret o kadar güzeller ki.! 

Kitabın girişinde yazarın yazdığı çok güzel bir not var ki hepimizin kendimizden bir parça bulacağımızın vaadi bence. 
***
Kitabı bir gün gibi kısa bir sürede bitirdim. O kadar hızlı ilerliyor ki nasıl başlayıp nasıl bitirdiğinizi tam olarak anlamıyorsunuz. Ben okurken o kadar mutlu bir yüz takınmışım ki okulda okuduğum için kitaba iki talip çıktı iyi mi  :P Size tavsiyem evde okuyun mümkün olduğu kadar toplumdan ve arkadaşlarınızdan uzak tutun kitabı. 
Biraz da size karakterleri anlatmak istiyorum. Cemre geçirdiği ameliyatlar sonrasında sırtında oluşan izler ve yaşadığı bir olay doğrultusunda öz güvenini yitirmiş bir kızdır. -Burada bir noktaya değinmek istiyorum. Artık kitaplarda kusursuz kız ve erkek imajı çok olduğu için yazarın karakterini bu şekilde yazması ekstra bir kitaba kendimi vererek okumamı sağladı.- Erkek karakterimiz olan Tamer'e gelelim. Tamer aslında bay kusursuz. Cemre'nin aksine tam bir kusursuzluk ve öz güven abidesi. Böyle tanımladığıma bakmayın okurken en sevdiğiniz erkek karakterler arasında yer alacağından emin olabilirsiniz. Tamer'in Cemre'ye, Cemre'nin Tamer'e olan sevgisi o kadar güzel bir sevgi ki hani kitabın içinden çıkarıp günlük hayatta görmek istediğiniz şekilde olan güzel bir aşk. Daha neresine değinmediğimi düşünüyorum heh. Ayraç! 

Siz bakmayın onun sıradan bir kravat olduğuna bence kitabın dönüm noktası o :) 
Son olarak kitaba oyum : 5/5



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.