Ağustos Ayı Raporu! | Neler Okudum, İzledim, Dinledim?



Yeni bir ay raporuyla herkese merhabalar! :) Öncelikler görmeyenler için blogumun 4. yılına özel bir önceki yazımda çekiliş yapıyorum. Katılmayan kalmasın diyorummm! 
Eeee bir ayı daha devirdik. Ağustos ayınız nasıl geçti? İstediğiniz şeyleri yapabildiniz mi? Eylül ise geldi çattı. Ağustosta yapamadığımız hedefler için yeni bir ay daha var önümüzde :) Eylül ayı benim gibi öğrenci olanlar için biraz telaş ayıdır. 😔 Okul için alınacak eşyalar, valiz hazırlama falan filan derken hedef falan kalmayabilir. Neyse nereden girdik nereden çıktık😂 Her zaman olduğu gibi bu ay da ilk önce neler okudum önce onlarla başlayalım.

📚AĞUSTOS AYINDA OKUDUKLARIM

1- Koşmasaydım Yazamadım - Haruki Murakami
Temmuz ayının sonunda başladığım için ağustos ayına sarkan bir kitap oldu. Açıkçası kitap hakkında alırken çok farklı şeyler düşünürken okuduktan sonra çok çok farklı şeyler düşündüm. Anı-Deneme türünde bir kitap olduğu için herkesin sevebileceğini düşünmüyorum. Hele ki Haruki Murakami okumaya yeni başlıyorsanız kesinlikle okunacak en son kitap diyebilirim.
Kitap hakkında detaylı yorum okumak isterseniz sizi şöyle alayım ↪ Koşmasaydım Yazamazdım

Kitaba puanım : 3.5/5

2- Ermiş - Halil Cibran
Bu kitap hakkında bir sürü olumlu yorum okudum ve nihayet alıp ben de okudum. Zaten kısa da bir şey hemencik bitiveriyor. Kitapta bir ermiş şehrinden ayrılmadan önce şehirdeki kişilerin her türlü sorularını yanıtlıyor. Kitap daha çok şiirsel şekilde ilerliyor. Bu nedenler herkesin çok beğeneceğini düşünmüyorum. Benim hoşuma gitmişti. Şiirsel anlatım seviyorsanız bir bakın derim.
Kitaba puanım : 4/5

3- So Ji Sub'un Yolu - So Ji Sub
Kore'nin ünlü oyuncularından biri olan So Ji Sub'un yapmış olduğu bir yolculuk fotoğraflı bir şekilde yer alıyor kitapta. Aslında kitap demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü %90 lık bir kısmı fotoğraftan oluşuyor. Açıkçası ben kitapta oyuncunun hayatı falan anlatılıyor sanmıştım okumadan önce. Sonra karıştırınca çok çok farklı olduğunu gördüm. Kitap aslında kötü bir kitap değil. Oyuncunun yanında bulunan konuklarının kullandığı çok etkili ve güzel cümleler var ama hani öyle alınıp okunur mu derseniz bence gerek yok. Böyle fotoğraflı şeyler seviyorsanı -ki içindeki fotoğraflar çok iyiydi ve baskı kalitesi müthiş- tavsiye ederim. 
Kitaba puanım : Aslında yok 😅 Kararsızım dostlar. 

4- Scarlet - Marissa Meyer (Ay Günlüğü Serisi #2)
Seri kitapları seri okuyoruz etkinliği listemde vardı nihayet bu ay okuyabildim. Serinin ilk kitabı kadar olmasa da bu kitabı da sevdim. Yeni karaktlerle tanışmak güzeldi. Özellikle kitabın gidişatı üçüncü kitaba direkt geç der nitelikteydi. Kendime güvenebilirsem Eylül ayında da 3. kitabı okumayı düşünüyorum. Bu seriyi henüz okumamış olanlar varsa muhakkak bir göz atsın derim. Serinin 4 kitabı kitap sitelerinde 9.90 gibi bir fiyata satılıyor.
Kitap hakkında detaylı yorum okumak isterseniz yine sizi şöyle alayım ↪Scarlet Yorumu

Kitaba puanım : 4/5

5- Ara Beni - Nina Castro
Ay ortasında okuyamama başladım. Çıtır çerez bir kitap ararken bir arkadaşımın önerisiyle bu kitabı okudum ama keşke okumasaydım dedim. Kitap akıcı fakat klişe ve saçmalığın dibi. Aşırı gereksiz geldi bana okuyunca. Zaten konusuna bakarsanız klişeler yumağı olduğunu hemen anlayacaksınız.
Tavsiye etmem, tam bir vakit kaybı.
Kitaba puanım : 1/5

6- İnci - John Steinback
Ağustos ayında okuduğum en harika kitap.😍😍😍Steinback ile lisede Fareler ve İnsanlar kitabıyla tanışmıştım. İyi ki de tanışmışım muazzam bir kalemi var. 100 sayfalık bir kitapta size mükemmel duygu geçişleri yaşatıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir sonraki alışveriş listenize ekleyinizzz!
Detaylı yorum okumak isteseniz ↪ İnci Kitap Yorumu
Kitaba puanım : 5/5

7- Kafkaokur 19. Sayısı 
Bu ay daha önceden ablamın aldığı benim incelemeyi unuttuğum Kafkaokur'un Nazım Hikmet sayısına bir göz gezdireyim derken bütün dergiyi yalayıp yuttum. Nazım çok sevdiğim bir şair olduğu için bir solukta biyografisini okudum. Sevenleriniz varsa okumamışsanız bir göz atın derim. Diğer yazılar da güzeldi.

8- Meleğin Düşüşü - Susan Ee (Penryn & End of day Serisi #1)
Bu seri hakkında çok fazla olumlu yorum okudum fakat size şunu söyleyebilirim kitap hiçbir övgüyü hak etmiyor. Kurgusu çok yavan, olaylar çok yavaş ilerliyor. Pek sevemedim yani.
Kitap hakkında detaylı yorum okumak isterseniz ↪ Meleğin Düşüşü Kitap Yorumu

Kitaba puanım : 2/5

9- Seni Ben Uydurdum - Francesca Zappia 
Beni konusuyla kendine çeken bir kitaptı. Seni Ben Uydurdum ama tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. Baş karakterimiz Alexandra şizofren fakat kitapta onun bu özelliğinden bana göre gerektiği kadar bahsedilmemişti. Konu olarak şizofren olmasına vurgu yapılıyordu ama önüne çok fazla olay geçimişti. Sonu da havada kalmıştı ki sonu net bitmeyen kitaplar beni aşırı sinir ediyor. Okumak isterseniz 10'a yakın yorum okumanızı tavsiye ederim. 
Kitaba puanım : 2/5

🎬AĞUSTOS AYINDA NELER İZLEDİM?
İzlediklerim hakkında detaylı yorum gireceğim için geçen ay olduğu gibi sadece liste olarak bırakıyorum.
1- Emgergency Couple (Dizi)
2- Swicth Change The World (Dizi)
3- Kamisama Kiss (Anime - İzlemeye bir süre ara verdim. / Sadece birkaç bölüm izlendi)
4- Spider-Man Homecoming (Film)
Bunun hakkında yorum girmeyeceğim bu yüzden birkaç bir şey söyleyeceğim. Sevemedim. İzlerken aşırı sıkıldığım sahne oldu. İzlenmese de olur.

🎶AĞUSTOS AYINDA NELER DİNLEDİM?

1-Kard - Knockin' On My Havens Door

2- Super Junior E&D - Bout You

3- BTS - İdol 
Aslında BTS'in son albümü demem daha iyi olur 😂

4- BTS (Jin) - Epiphany

5- Teen Top - Crazy (Swicth Change The World OST)

2 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel, çok güzel bir derleme olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Umarım okurken keyif almışsınızdır. Ben yazarken büyük bir keyif alıyorum. Bütün ay gözümün önünden geçiyor :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.