Bir Adam Girdi Şehre Koşarak - Tarık Tufan | Kitap Yorumu


Yazar: Tarık Tufan
Türü : Deneme
Yayınevi : Profil Kitap
Baskı : 21. Baskı
Baskı Tipi : Karton Kapak
Sayfa Sayısı :117

Bizim Büyük Challangeimiz Tamamlanan Madde : Bir yazarın ilk kitabı

"Şehrin en uzak ucundan bir adam koşarak geldi ve "Ey kavmim!" dedi "Bu elçilere uyun! Sizden hiçbir karşılık beklemyen ve kendileri doğru yolda olan kimselere uyun!"
Yasin Suresi, 20-21

Herkese merhabalar! Şu sıralar blog yazılarımı yavaş yavaş rayına oturttum gibi hissediyorum. En azından haftada bir tane olsa bir şeyler paylaşmayı hedeflemiştim bunu da yıl başından beri başarıyorum.
Bir izlediklerim bir okuduklarım yapmak sıradaki hedefim bakalım başarabilecek miyim? Okumak demişken Tarık Tufan benim geçen yıl oda arkadaşlarım sayesinde tanıştığım bir yazardı. İlk olarak Hayal Meyal kitabını okudum. Kalemini sevince reading challange listeme neden eklemeyeyim dedim. Bir Adam Girdi Şehre Koşarak kitabında yazarın denemeleri bulunuyor ama ne denemeler. Böyle güzel deneme kitabı okumayı özlemişim itiraf edeyim. Bir sürü alıntı çıkardım. Sanırım o alıntıları çizmiş olsaydım kitabımın yarısından çoğu çizilmiş durumdaydı.
Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen anlatımı öyle güçlü ve okuru içine çeken cinsten ki! Özellikle bana kalırsa bunu deneme ile yapabilen çok az yazar vardır. Ben genelde kurgu olan şeyleri okumayı tercih ediyorum ama bu kitapta bu tercihimi bozduğuma pişman olmadım desem yeridir. Bütünüyle tüm denemeleri sevdin mi Gonca derseniz açıkçası arada birkaç tane anlamlandıramadığım, olmasa da olur dediğim denemeler yok değildi fakat beğendiklerim çoğunlukta olunca onlar silinip gitti. Kısacık bir kitap olması da ayrı bir güzeldi. Başına oturduğunuz anda bitiveriyor hayretler içerisinde kalıyorsunuz. Ben kitabı çok severek okudum sizlere de tavsiye ederim.
Aranızda yazarın başka kitaplarını okuyanlar varsa yorum kısmından bana iletmeyi unutmayın. Son olarak sevdiğimi birkaç alıntıyı buraya bırakarak size veda ediyorum :)



ALINTILAR:

"Bazen duymak istediğin, duymaya deli gibi ihtiyaç duyduğun sözcükler, aniden bastıran yağmura dikkat kesilmişken kayıp gidiyor telaşlı gökyüzünde. Başka tarafa bakarken, çaresizce yanından uzaklaşıp gidiyor uzak bir yere.
Duymuyorsun ve bir şeyler yarım kalıyor.Duymuyorsun ve bir şeyler, o yandaki sözlerini unutmuş bir müsamere çocuğunun gözyaşları gibi düğümleniyor boğazında."
sayfa 88

"Bak biz de ölüyoruz, yavaş yavaş. Kimselere sezdirmeden, bağırıp çağırmadan, bir köşeye çekilmiş ölüyoruz."
sayfa 82

"Eğer kalbinizde birikmiş cümleler, aklınızı işgal etmiş fikirler kağıda dökülmezse, bir başkasına aktarılmazsa, içten içe sizi çürütmeye başlar."
sayfa 54

"En çok tekrarladıklarım, en çok ihtiyaç duyduklarımdır.
sayfa 5

12 yorum:

  1. Şanzelize Düğün Salonu kitabını okumuştum
    öneririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok duyduğum bir kitap listeme ekledim. Teşekkür ederim 💛

      Sil
  2. Tatil tufan okumak istediğim yazarlardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa sürede okuyabilirsiniz.💜

      Sil
  3. Yorumun için teşekkürler cicim, ben de senin sayende tanışacağım ☺️💜

    YanıtlaSil
  4. Burdan böyle güzel güzel kitaplar anlatıyorsunuz da hangi birini yetiştirip okuyalım Goncagül hanım heeeee 🤓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ben de okumak istediklerime yetişemiyorum 😭 neden 100 hedef koydum ki diyorum. Okumak istersen her daim vermeye hazırım 💜

      Sil
  5. Bloğunuzu bu yazımda https://blogadresimbuzlar.blogspot.com/2019/02/mimlendim.html#more mimledim.Cevaplamak isterseniz bloğuma bekliyorum.Beni de mutlu edersiniz:)

    YanıtlaSil
  6. Kültür sahibi oldum teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim okuduğunuz için 😊

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.