Age Of Youth | Dizi Yorumu (1. Sezon)


Adı : Age Of Youth
Türü : Dram, Romantik, Gençlik, Gizem
Bölüm Sayısı : İlk Sezon 12
Bölüm Süresi : 1 Saat
Ülke / Dil : Güney Kore / Korece
Yayın Yılı : 2016
DAUM Puanı : 8.6
Benim Puanım : 5

Herkese merhabalar! Size hemencik bitirmiş olduğum bir dizinin yorumuyla geldim. Dizi iki sezon fakat ben ikinci sezonu karaktelerden birkaçı değiştiği için izlemek istemiyorum onun için ilk sezon yorumunu aradan çıkarayım istedim. Dizinin konusu pek şu diyebileceğim türden bir şey değil ne yazık ki genel olarak açıklamam gerekirse:

KONUSU:
Bir yurtta kalan 5 arkadaşın birbiriyle olan ilişkilerini ve psikolojik olarak incelemelerini konu alıyor.


Diziye şöyle bir bakınca gençlik komedi gibi bir havası var ama aslında gram öyle değil. İzleyince çok çok farklı şeyler düşündüğümü fark ettim. Gençlik var ama komedi çok az. Bunun dışında psikolojik bir yanı var. Her karakterin kendine ait bir hikayesi var bölümler ilerledikçe tek tek onları öğreniyoruz.
Dizi hakkında neler düşündüğüme geçmenden önce size karakterlerin genel özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Çünkü yapı olarak birbirlerinden o kadar farklılar ki... İzlemek isteyenler için önceden bilmek diziye farklı bir bakış açısı kazandıracaktır diye düşünüyorum.


İlk kızımız, Yoo Eun Jae. Yurda sonradan taşınan psikoloji öğrencisi. Oldukça pasif bir karakteri var ilk bölümlerde kendisine hiç mi hiç katlanamasam da diğer bölümlerde sevdiğim bir karakter oldu.


İkinci kızımız, Yoon Jin Myung. Sürekli part time işlerde çalışan ve kendince lüzumsuz şeyler için para harcamaz. Oldukça soğuk bir karakter. Dizinin başından sonuna kadar en büyük değişimi gösteren kızımız kesinlikle Yoon Jin Mhyung! Onu seveceğinizi düşünüyorum. Çünkü kalbi çok fazla yaralı.




Üçüncü kızımız, Jung Ye Eun. Kendisi minnoş bir tip olsa da çok fazla çemkiren ve özellik olarak benim asla anlaşamayacağım bir insan tipi olduğundan dizinin sonunda hala kendisini sevip sevmeme konusunda gel git yaşadığım bir karakter oldu.



Dördüncü kızımız,Song Ji Won. Dizinin en en en çatlak karakteri karşınızda. Kızımızın hiç sevgilisi olmadığı için kafası biraz uçuk sürekli sevgili bulmaya çalışıyor ama uçuk karakteri yüzünden bu onun için zor bir hal alıyor.


Son kızımız,Kang Yi Na. Dizinin en güzel kızı.. Genel olarak biraz çoğumuza ters düşecek şekilde yaşıyor ama hikayesini öğrendikten sonra bu izleyici için önemsiz bir hal alıyor. 

Kızlarımızı da tanıdıysak asıl dizi hakkındaki düşüncelerini verebilirim. Kızların arkadaşlıklarını izlemek beni aşırı mutlu etti. Aralarındaki bağ izleyiciyi etkileyecek türden. Her zaman toz pembe şeyler olmuyor tabi aralarında. Onlara baktıkça kendi oda arkadaşlarım ile olan arkadaşlığım gözüme geldi. Biz onlar kadar uçarı değiliz ama birbirimize onlardan bile bağlıyız. Dizide gördüğüm bazı şeyleri kızlara söyleyip ay bak biz birlikte bunu yapmadık yapalım deyip yapılacaklar listemize ekledik :) Dizi bu konuda bana da ilham olmuş oldu. Bunları bir kenara bırakırsak dizinin basit bir gidişatı yok. Her karakterin hikayesini görüyoruz yavaş yavaş fakat işleyiş konusunda daha iyi bir iş çıkarabilirlerdi diye düşünüyorum. Çünkü hiçbir olay tamamen tamamlanmadan diğer olaya geçiş yapıldı. Bunu ikinci sezon için yapmış olabilirler ama bana göre en azından çıkan kızımız Yoo Eun Jae'nin hikayesi tamamlanmalıydı. Bir şeyler eksik kalmış gibiydi. Her karakter mutlu sonuna ulaşamadan dizinin son bölümü hooop havada kaldı. Açıkçası ikinci sezonu izlemek istemememin diğer bir nedeni de olay ilerleyişinin çok sinir bozucu oluşu. Tamam izleyici olayları tahmin edemiyor ama izleyiciye en azından bir konuda net bir şey de verilmiyor. Diziye dair sevdiğim şey kızların arasındaki bağın çok güzel anlatılmasıydı onun dışında dizi kensinlikle çok daha iyi olabilirdi. Arkadaşlık hakkında bir şeyler izlemek isterseniz listenize ekleyebilirsiniz. Kötü bir dizi değildi ama çok daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.
Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.. (^-^)

6 yorum:

  1. Güzel bi dizi yorumu olmuş
    Kore dizilerini seninle tanıdım
    Yeni yazılara

    YanıtlaSil
  2. Kore dizilerini ne filmlerini bir türlü sevemedim gitti yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkinize uygun olan türdekileri izlerseniz seveceğinizi düşünüyorum. Böyle diyen çok kişiye denk geldim. Yarısı şu an müptelası oldu. Bizim dizi ve filmlerimize oranla çok daha kaliteli işler başarıyorlar. Önyargınız varsa kırıp size yakın bir türüde dizi veya film izlemenizi tavsiye ederim .😊

      Sil
  3. Ben maalesef yarım bıraktım 3 bölümden sonra daha fazla izleyemedim beni sarmadi oysa gençlik dizisi belki karakterlerden bazılarını sevemedim aynı duyguyu hospital playlist dizisinde de yaşadım oysa bu güne kadar 50 den fazla dizi izledim ve içlerinde nadirdir beğenmediğim ve yarım bıraktığım ama bu iki dizi maalesef yarım bıraktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman beğenmediğimiz diziler çıkması çok normal. Herkes beğendi diye beğenmek zorunda değiliz ki. Benim de herkesin çok sevdiği ama yarım bıraktığım birçok dizim var. Bazen izlediğimiz dönem de diziye olan bakış açımızı değiştiriyor. Öyle zamanlarda zorlamak yerine başka dizi izlemek her zaman iyidir. Ayrıca Age Of Youth da herkesin beğeneceği bir dizi değildi özellikle ikinci sezon bende de gitmedi

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.