Sevgilimden Son Mektup - Jojo Moyes | Kitap Yorumu

Yazar : Jojo Moyes
Tür : Romantik  (Roman)
Çeviri : Solina Silahlı
Baskı Türü : Karton Kapak
Sayfa Sayısı : 480

KONUSU : 
Gazeteci olan Ellie bir gün araştırma için gittiği kütüphanede bir mektup bulur. Mektup 1960'lardan kalma bir aşk mektubudur. Mektup onu çok etkilemiştir. Bir araştırma yapmaya karar verir ve bu araştırmayla birlikte kendi hayatı da bir değişime uğrayacaktır.

Nihayet bir kitap yorumuyla gelebildim. Bir aylık okuyamama durumumu atlatmış bulunuyorum. Yehuuuu! 
Jojo Moyes'u çoğu kişi Senden Önce Ben kitabıyla tanıyor. Popülerliği o kitapla birlikte arttı. Şu an yorumunu okuyacağınız kitap ise Senden Önce Ben'den önce çıkmış Sevgilimden Son Mektup.
İtiraf edeyim kitabı okumaya başladığımda Sarah Jio okuyorum sandım bir an. Sebebi ise geçmiş gelecek şeklinde bağlantı kurulması. Yahu Gonca bir tek Sarah Jio öyle yazmıyor diyenleri duyar gibiyim. Haklısınız fakat yazım dili bana aşırı onu hatırlattı. Daha sonra onun kadar iyi bir kurgulamaya sahip olmadığını fark ettim. Zaman zaman beni sıktı hatta. Sanırım bu tarz kitapları fazlaca okumuş olduğumdan dolayı böyle hissettim. İşlenen hikayenin konusu da biraz rahatsız etti beni...  
Arka kapak yazısında da yazdığı için mevzuya ufacık değinebilirim. Spoiler değilmiş. Kitapta evli bir kadının başkasına aşık olması ve tutkusuna-aşkına yenik düşmesi anlatılıyor ki böyle şeyler okumak hoşuma gitmiyor. İkilinin arasındaki aşk ne kadar naif olursa olsun konu böyle olunca sanırım kitaba fazla ısınamadım. Bunlar dışında kitap oldukça hızlı ilerliyor. Yazarın dili akıcı ama kurguda sanki bir şeyler eksik gibi hissettirdi bana. Amaaan şöyle dönüp bakınca çok olumsuz şey saydım ama kitap o kadar kötü değil sadece bu türde benim gibi fazlaca kitap okumuşsanız biraz basit bir kurgu olarak gelebilir bunun dışında; geçmiş gelecek bağlantılı şeyler okumaya yeni başladıysanız seveceğinizi düşünüyorum. 

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle..

instagram : @daisyandbook

20 yorum:

  1. çok fazla hafif basit diyon yanii :) ya evet ya yasak aşk ve nü lü romanlardan gına geldiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi kurgular gördüm diyelim🙂 Kesinlikle aynı tip şeylerden öyk öyk

      Sil
  2. Bu ne objektif yazı böyle okudukça kitaptan soğudum :P artık kitap alışverişi de tamamlandı, bol bol başka yazılar okuruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla gömmeli oldu di mii? Ya aslında o kadar kötü değil cidden🤭 Inşallah okuyabilirsem önceki düzene döneceğim 💪🏻

      Sil
  3. İncelemenize kesinlikle katılıyorum. Her ne kadar aşk konu alınsa da bende sizin gibi evli bir bireyin başka bir bireyle aşk yaşamasını okurken fazlasıyla rahatsız oluyorum. Bir ARMY olarak da sayfanızı severek takip ediyorum :) Diğer kitap incelemelerinizi merakla bekliyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hoş karşılanacak bir konu değil. Veee teşekkür ederim severek takip etmenize çok mutlu oldum. O zaman ı purple you 💜

      Sil
  4. Aşk, romantizm barındıran kitapları ben de çok severim. Ancak evli bir kadının ihtiraslarına yenik düşmesi konusunda ben de sizin gibi düşünmekteyim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romantizmin bile bir sınırı var kesinlikle. Kolay kolay sevilecek bir konu değil. Ben teşekkür ederim vakti ayırıp okuduğunuz için 🙂

      Sil
    2. Ne demek, her zaman okurum.

      Sil
  5. Adını sürekli duyduğum ancak okumadığım, okuyamadığım bir yazar... Deep inde yukarıda belirttiği gibi gına geldi bu tip kitaplardan ama her zaman bir alıcıları oluyor...

    Bu arada fotoğraf çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, Kesinlikle aynı tip şeyler okunmuyor. Ben de meraktan okudum. Millet O kadar övdü ki bu yazarı. Benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Fotoğrafı da beğenmenize mutlu oldum :)

      Sil
  6. Senden Önce Ben'den sonra ben de Jojo Moyes okudum ve beğenmedim, bana da kurguları güzel gelmiyor hatta düşününce Senden Önce Ben'de de çok eksiklikler vardı. Okurken çok mantıklı bakmamıştım, ağlamıştım hatta :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Popüler kültür demek ki. Keşke hak eden kişilere değer vermeyi bilsek.. Çok daha iyi yazarlar var

      Sil
  7. Aynı tarz okudukça araya başka şeyler katıp özledikten sonra devam etmek gerekebiliyor :) Jojo Moyes candır, kitabın adını duymuş oldum en azından :D Paris'te Balayı'nı okuyabilirsin. Kısa ama güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paris'te Balayı benim challange listemde ama bu kitaptan sonra okur muyum bilemiyorum 🤭

      Sil
    2. Ya oku tabiki çok beğeneceksin eminim:)

      Sil
  8. Bence bu yazar benim aklımda Senden Önce Ben ile kalsın bir kitabını daha okumuştum pek beğenmemiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de güzel haliyle kalsın. Bu kitaba pek yanaşma 🙂

      Sil
  9. Sevgilimden son mektup kitabını okumadım. Basit diyorsanız okuyacağımı da sanmam. Belki kafam dağılsın dediğim bir günde okuyabilirim. Sayenizde bilgi aldık kitap hakkında. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumumu dikkate aldığınız için 😊

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.