Yeşilin Kızı Anne - L.M Montgomery | Kitap Yorumu


 

Yazarı : L.M. Montgomery

Tür : Roman

Baskı Türü : Ciltli

Sayfa Sayısı : 407

Yayınevi : Epehsus Yayınları

Çevirmen : Çiğdem Köfüncü

Seri Durumu : Anne Of Green Gabes #1


KONUSU : 

Cuthbert kardeşler, kendilerine çiftlik işlerinde yardım edecek bir erkek çocuğu evlat edinmeye karar verirler. Fakat bir karışıklık olur ve erkek çocuğu yerine bir kız çocuğu gelir. Üstelik bu kız çocuğunun hayal gücü fazlasıyla geniş, çok konuşkan ve sürekli olarak hatalar yapan bir kızdır. Bu farklı kız Green Gabes'teki herkesi şaşırtacak dahası kendisi de yeni şeyler öğrenecektir.

***

Merhabalar, çoğumuzun Netflix sayesinde haberdar olduğumuz Anne with an E dizisinin kitapları ülkemizde çevrilmeye başladı. Ben de bu çeviriler içinde kapağıyla ve tasarımıyla en fazla dikkatimi çeken yayınevi olan Ephesus Yayınları'nın baskısını okudum. Baskı hem görsel olarak güzel olmasının yanında, oldukça da kaliteli. Bu noktada tercih ettiğim için mutlu oldum. Eğer aranızda almak isteyip hangi yayından alamayacağına karar vermeyenler varsa gözüm kapalı tavsiye ederim.

Gelelim kitabın içeriği hakkındaki düşüncelerime; Kitabı bir çırpıda bitiriverdim. Uzun zamandır böyle akıcı bir kitap bulamıyordum, o yüzden büyük bir mutluluk ve keyifle okudum. Kitapta en çok keyif aldığım şey ana karakter olan Anne.

 Anne karakterinin müthiş bir hayal gücü var gerçekten. Okurken beni de kendine hayran bıraktı. Bu kadar uzun konuşan ve farklı düşünen bir karakterle tanışmak beni mutlu da etti. Küçükken bu kadar hayalperest değildim ama şu an hayal gücümün bu denli köreldiğini görünce biraz da üzüldüm. Anne sağ olsun birazcık ufkumu açtı.

Hayal gücü dışında bu küçük kızın yaşadığı hayal kırıklıkları, mutlulukları ve her türlü duygu geçişine tanık oldum kitapta. Yazar Anne'nin düşüncelerini de çok güzel bir şekilde yansıtmış. Net bir şekilde neler hissettiğini okuyucuya vermiş. Bundan bahsetmişken çevirisinin de güzel olduğunu söyleyeyim. Kopuk kopuk hissetmedim ve akıp gitti kitap. Çeviri konusunda da başarılıydı. Yazarın yazım dili genel olarak sade ve akıcıydı. Beni hemen içine çekti ve kısa sürede de bitirdim. 

Başta da söylediğim gibi büyük bir keyifle de okudum. Hatta kitabı sevince hemen bitirip dizisine de başladım. Bitirince onun da yorumunu paylaşırım buralarda. Ayrıca serinin ikinci kitabı yakında çıkacak onu da okuyup yorumlamaya çalışacağım. Kitap okumak isteyenlere tavsiyemdir.

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle, sağlıkla kalın!

Gonca.



17 yorum:

  1. Şu anda dizinin 3. sezonuna geçtim ve kitabını da çok merak ediyorum. Ayrıca itiraf etmeliyim ki bende kapağının güzelliği sayesinde Ephesus yayınlarını tercih edeceğim. Aşırı güzel gözüküyor. Emeğine sağlık. Sayende iyice heyecanlandım ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akela, hihihi gerçekten çıkan kitaplar arasında en çok dikkat çeken bu ama değil mi? Diziye yeni başladım ama dizisiyle pek fazla aynı değil :)

      Sil
  2. Kitabı okumadım diziyi izlemedim o kadar merak ediyorum ki sırf kitabı okumadım diye izlemeye başlamadım da kısa zamanda almayı düşünüyorum. Ellerine sağlık 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beauty&Life Türkiye, ben de öyle düşünerek izlememiştim diziyi. Umarım sen de en kısa zamanda okur ve izlersin :)

      Sil
  3. Güzel kitaba benziyor

    YanıtlaSil
  4. Dizisini, kitabını filmini hatta profil fotograflarında bile Anne'nın resmi görüyorum. Çok sevimli bir kız zaten turuncu saç ve çiller kendimi bildim bileli çok severim. Bende diziyi izlemek istiyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yankım ve Gölgem, Değil mi bu arada her yerde Anne var. Ben de çok fazla görür oldum. Dizisi güzel gidiyor :) Bence sen de seversin :)

      Sil
  5. İlkay, ben de izlemeyen tek ben kaldım diye düşünüyordum ama varmış. Yavaş yavaş izlemeye başladım ben de :) Kitabın daha uygun baskıları var ama çeviri konusunda hiçbir fikrim yok. Almadan önce güvendiğin yorumlara bak başka yayınevinden almayı düşünürsen.

    YanıtlaSil
  6. Kapağına bayıldım. Tasarımı kim yaptıysa on numara yapmış. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renklitirtil, değil mi tasarımı çok hoş *-*

      Sil
  7. dizisini çok sevdiğim için okuycam ben dee :) bir de "katie morag" var dizi aklında olsuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, oku oku güzeldi kitabı da. Dizisi de güzelmiş. İzliyorum da şimdi. Dediğin diziyi de not aldım teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Beğendiğine nasıl sevindim heheheh :)) Ben de çok seviyorum çünkü. Anne karakteri bana ilham verdi diyebilirim karakter olarak çok iyi değil mi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastel, kesinlikle öyle. Tam bir ilham perisi :)

      Sil
  9. Anne'i Megan Follows'dan izleyin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, izleyeceğim hemen listeme ekledim 😊

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.