My Unicorn Girl | Dizi Yorumu (Çin)

 


Adı : My Unicorn Girl / Ice Hockey Girl
Türü : Romantik, Komedi, Gençlik
Bölüm Sayısı : 24 
Bölüm Süresi : 45 dakika
Yapım Yılı : 2020
Ülke  / Dil : Çin / Çince 
Diziye Puanım : 6/10

KONUSU : 
Sang Tien , başarılı bir buz patencisidir. Annesinin okuduğu üniversitede okumayı istemektedir. Fakat işler istediği gibi gitmez. Kardeşinde ve kendine bakmak için erkek kılığına girip buz hokeyi oynadığı sıralarda aynı okulun buz hokeyi takımı için seçilir. Fakat kaderin Sang Tien için planı henüz bitmemiştir. Daha önce yolunun kesişmiş olduğu Wen Bing de bu takımın bir parçasıdır ve gün geçtikçe olaylar daha karışık bir hale gelecektir.



Merhabalar, son zamanlarda aklıma Çin dizileri düştü ve listeme eklemiş olduğum My Unicorn Girl dizisini izlemeye karar verdim. Oldukça kısa bir sürede de bitirdim. Tabi bu bana uykusuzluk olarak da geri döndü diyebilirim :D  Gündüzleri ders çalış geceleri dizi izle taktiği ile son zamanlarda yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum. Bu dizi de beni epey uykusuz bırakanlardan biri oldu. Böylesine izlerken eğlendiğim bir dizi hatırlamıyorum. Aslında genel olarak baktığımda dizi gerçek anlamda klişeler topağı. Yani klişem.com diye bir site falan varsa kesin olarak bu dizi oradan yapılmıştır diyebilirim. :D Şakası bir yana dizimiz bir webtoondan uyarlama sanırım. İlk bölümlerde bir ablamız bu klişe olan kısımlarda araya girip böyle şeylerin ancak webtoonlarda olacağını söylüyordu. Kendisi de çok haklı. Yani mantıksız yanları ancak bu şekilde kapatılabilirdi :D
Şimdi ilk olarak sizlere dizinin güzel yanlarından bahsetmek istiyorum sonra da beklentinizin çok yükselmemesi adına içinde var olan klişelerden bahsedeceğim. Malumunuz dizi muhteşem bile olsa beklenti çok yüksek olunca beğenmek çok zor oluyor.



Dizi bütünüyle güllük gülistanlık ilerliyor. Kaldı mı ya öyle diziler dediğinizi duyar gibiyim. Kalmış arkadaşlar. Bulmuş olmaktan da mutluyum. Güllük gülistanlıktan kasıt : Kötü olay sinsi karakter yok denecek kadar az. Bu tür olan şeyler de beklenilenden çok çabuk çözülüyor. Saçma sapan yanlış anlaşılmalar yok. Kız karakterimiz  mıç mıç bir kızdan ziyade daha çok güçlü bir karakter. İstediğini bilen ve bunun için savaşan biri. Güçlü kadın karakterleri her zaman severiz :) Ana karakterlerin yanı sıra yan karakterlerin dizinin ilerleyişi üzerinde de büyük bir etkisi var. Sürekli olarak ana karakterler üzerinde dönüp dolaşmıyoruz. Bana göre bu da güzel bir nokta. Buz hokeyi maçlarının çekim açıları oldukça etkileyici ve gerçek bir maç izliyor gibi bir etki bırakıyor. Gelelim biraz da klişe kısımlara. Dizide sürekli olarak karşılaşan ve kaderden kurtulamayan bir çiftimiz var. Malumunuz kızımız erkek kılığında bu çok sık olarak bir ara dizilerde karşımıza çıkan bir klişeydi. Diğer bir klişe üzgünüm biraz spoiler ama her iki bölümde bir yanlışlıkla öpüşme sahnesi. Sinek çiftimizin yanından uçsa üst üste düşüyor mübarekler :D :D :D 
Erkek karakterin soğuk ama özünde yumuş yumuş bir karaktere sahip olarak kızımızın gizli koruyucusu olması. Heh erkek karakterden bahsetmişken bir dönem çok sık olarak gördüğümüz yüz körlüğü ve erkeğin sadece kızımızın yüzünü net bir şekilde  görebilmesi falan filan. Daha önce Beauty Inside dizisinde bunun çok güzel bir örneğini izlemiş ve diziye de hayran olmuştum. Bunu da eklemeden geçmek istemedim. Bu dizide de bu yüz körlüğü olayını güzel bağlamışlardı. Yine biraz klişe variydi ama güzeldi. Şimdi aklımda olmasa bile birkaç tane daha klişe ile karşılaşacağınızı eklemeden geçmeyeyim. Bunlar aslında kötü olan şeyler değil. Klişelerin güzel bir şekilde ele alındığı pek çok dizi izledim. Bu yüzden dizide bunları görmek veya aa yine mi bu konuyu işlemişler ki demedim çünkü klişe seviyorum. Dizide bazı klişe kısımları gayet güzel oturmuşlar sadece bir müddet sonra gerçekten yanlışlıkla öpüşme olayı baydı. Keşke onu da dozunda yapsalardı dedim. Dizi genel olarak bu şekilde bir diziydi. Beni izlerken mutlu etti. Epey eğlendim izlerken. Özellikle son zamanlarda sürekli olarak kötü şeyler yaşadığımız için biraz gülümsemeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bu dizi de bizi gülümsetecek mola vermemizi sağlayacak nitelikte bir dizi. Şans tanıyın! 

Instagram : @daisyandbook


6 yorum:

  1. Romantik komedi türünü severim. Çin dizileri nadiren izlesem de bu diziye bir şans verebilirim. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birpembesever, altyazı bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirsin ama dizi gerçekten eğlenceliydi. İzlersen şimdiden keyifli izlemeler :)

      Sil
  2. Sen böyle yazınca hoşuma gitti, bakılacaklar listesine eklendi. Teşekkürleer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi Gökyüzünün Elleri, umarım en az benim kadar zevkle izlersin :)

      Sil
  3. tam seveceğim bişiye benziyo, çin dizilerini seviyom, çinceyi de :)

    YanıtlaSil
  4. İzlediğinde bekliyorum yorumunu :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.