Horimiya | Anime Yorumu

 


Adı : Horimiya / Hori-san and Miyamura-kun
Türü : Gençlik, romantik, komedi
Sezon sayısı : 1
Bölüm sayısı : 13
Bölüm Süresi : 21 dakika
Yapım yılı : 2021
Puanım : 7/10

KONUSU : 
Hori, okulda çalışkan olarak bilinen güzel bir kızdır. Fakat o aslında bundan daha fazlasıdır ve arkadaşlarından bir yanını saklamaktadır. Diğer bir yandan Miyamura ise kimseyle konuşmayan sessiz bir tip olarak bilinmektedir. Aslında bu kişiliğinin altında çok başka şeyler vardır. Günün birinde bu ikili karşılaşacak ve birbirleriyle diğerlerinin görmedikleri gizli yanlarını paylaşacaklardır. 



Herkese merhabalar, nasılsınız? Sürekli olarak buralara bir şeyler yazmak isteyip bir türlü yazacak motivasyonu bulamıyordum. Nihayet tam fikrimi rahatça paylaşabileceğim güzel bir anime bulmuşken fırsatı kaçırmayayım dedim. 

Oldukça kısa olan animemiz başta eğlenceli başlıyor. Karakterleri tanıyoruz. Daha sonra karakterlerin bilinmeyen yanlarını görmeye başlamamızla birlikte psikolojik yani daha bir ön plana çıkıyor. Karakterlerin yaşanmışlıkları ve kişilikleri üzerindeki etkileri güzel bir şekilde işlenirken hem eğleniyor hem de bazı şeylerin farkına varıyoruz. 
Özellikle Miyamura karakterinin hikayesi ve karakterinin işleniş şekli beni daha bir kendine çekti ve çok sevdim. Hori ise ona göre biraz daha uçarı bir karakterdi. Bazen bu kız neden böyle dediğim çok fazla sahne oldu. İçinden bazen ciddi anlamda hoş olmayan bir karakter çıktı.

 Ana karakterler dışında diğer karakterler de oldukça tatlıydı özellikle Toru *-* (afişteki mor saçlı) Her karakterin ayrı olasından ziyade arkadaşlıklarının işlenişi ve her birinin birbirinden farklı özellikte olmasına rağmen birbirlerini kabul edişi oldukça güzeldi. 


Biraz da animenin çizimlerinden bahsedeyim. Genel olarak çizimleri güzeldi ama benim en beğendiğim kısım duygusal sahnelerin çizimleri oldu. Öyle güzel arka fon çizilmişti ki sanki duygu geçişleri karakterlerin arkalarına yansıtılmış gibiydi. Çok hoş!
Süre ve gidişat hakkında konuşayım biraz da. Bölüm süresi kısa olduğu için bir oturuşta kolaylıkla bitirebileceğiniz bir anime. Oldukça sürükleyici de. Kendinizi birden son bölümde bulabilirsiniz zira izledikten sonra karşılaştığım birkaç yorum şu şekildeydi : uyumam lazım ama bir bölüm daha izlerken buldum kendimi, ne ara son bölüme geldik, çok tatlı bir anime bırakamıyorum gibi birçok yorum gördüm. Şöyle kafamı dağıtayım ama çok da boş bir şey olmasın diyorsanız tavsiye ederim. Şans verilecek kısa ve tatlı bir animeydi.


Animenin Gonca moodu :



y

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.