Oh My Ghostess (오 나의 귀신님) - Dizi Yorumu


Dizinin Adı : Oh My Ghost (Ghostess) /오 나의 귀신님
Bölüm Sayısı : 16
Tür : Romantik, Fantastik
Orijinal Dili : Korece
Ülke : Güney Kore
Yayınlanma Tarihi : 2015
Senarist : Yang Hee-Seung 
Puanım : 3.5/5
Konusu : 
Na Bong Sun hayaletleri görebilen bir aşçı yardımcısıdır. Bir gün bakire bir hayalet tarafından ele geçirilir ve uzun süredir aşık olduğu şefin dikkatini çeker. Fakat olaylar sadece aşk ile sınırlı kalmayacak bu bakire hayaletin kinin altından birçok olay çıkacaktır.


Yeni yılın ilk gününden merhabalar! 2017'yi nihayet geride bırakıp yeni bir yıla merhaba dedik. Umarım 2018, 2017'den çok daha güzel bir yıl olur. Bu yıl koyduğunuz tüm hedefleri yerine getirirsiniz umarım! Neyse biz gelelim bu yazıyı yazma sebebime,2018'in ilk yorumu dizi yorumu olsun istedim.



Yemek yapmayı mı daha çok seversiniz yemeyi mi? Ben genelde ikincisini tercih ediyorum :D Dizimiz bol bol yemekli geçtiğinden ötürü böyle bir girizgahta bulunayım istedim.
Dizinin ilk bölümlerinde oldukça sıkıldım doğrusunu söylemem gerekirse. Bunun sebebi konunun son bölümlere sıkıştırılmış olmasındandı bence. Yaklaşık 7-8 bölüm konuya giriş için hazırlanmış bu nedenle çok yavaş ilerliyordu. Bu kısımları ilerleterek izlediğimi itiraf etmeliyim. Ana olayın son 3-4 bölüme sıkıştırılmış olması açıkçası beni biraz tatminsizliğe itti fakat şunu söyleyebilirim ki son bölümlerde "oha oha oha!" şeklinde nidalar bana eşlik etti. İlk bölümlerin durağanlığının aksine son bölümler oldukça hareketli ve oldukça beklenmedik olaylarla bezenmişti.  Benim için dizinin son bölümleri güzeldi ilk bölümlerde biri bana dizi nasıl diye sorsaydı izlenmese de olur diyeceğim dizilerdendi. Ana olay girince dizi kendini toparladı ve ilk bölümlerdeki silikliği biraz olsun unutturabildi.
Karakterler üzerinden diziyi yorumlamam gerekirse Na Bong Son ile başlayayım.



Dikkat tatlış alarmı *_* 
Na Bong Son başlarda oldukça pasif ve silik bir karakter olarak göze çarpıyor. Daha sonra hayalet onu ele geçirince karakterinde büyük bir değişiklik meydana geliyor. Hayaletten kurtulduktan sonra nasıl bir karakter kalıyor derseniz ... izleyin ve görün derim :D 


Abartısız dizide en sevdiğim sahnelerden biri. Mutfaktaki bütün aşçıları oldukça sempatik ve tatlılardı. Özellikle Na Bong Sun'un abisi gibi olan Seo Joon *gifte kafasında bandana olan*

Dizinin yakışıklısı Şef  Kang Sun Woo başlarda oldukça egolu ve hata kabul etmekz, ezik insanlara tahammül edemez bir tipti. Tabiki her karakter gibi onu böyle olmaya iten sebepler ortaya çıktı. Şunu söylemeliyim ki egolu hali bile güzeldi yanii.. 



Dizideki kilit karakter ise hayaletimiz Shin Soon-Ae. Kilit karakter dememin sebebi bütün olaylar aslında bu karakter üzerinden dönüyor. Her ne kadar kindar bir hayalet gibi işlense de oldukça da şapşal bir karakterdi aynı zamanda.
Şimdi diziyi izledikten sonra ve izlerken bolca küfür yağmuruna tutacağınız karaktere gelelim.



Memur Choi.. Bu adam nefretlik başka bir şey söylemiyorum. Lim Ju-Hwan 'ın oynadığı normal bir rol yok sanırım. Sürekli bir psikopat manyak rollerde :D

Son olarak dizi dışı iki gif bırakıp kaçıyorum. İzlememi istediğiniz dizileri aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz :)




2 yorum:

  1. Kore dizilerine bir ara başlayacağım ama ne zamana denk gelecek hiç bilmiyorum. Konusu ilgimi çekti. İzlenecek dizilere ekledim :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Hiç izlemediyseniz ilk olarak bu diziyi tercih etmemenizi öneririm. Biraz sabır gerektiren bir diziydi çünkü 🙈

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.