Because This Is My First Life | Dizi Yorumu


Adı : Because This Is My First Life / This Life Is Our First 
Türü : Romantik, Komedi, Dram
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm Süresi : 1 saat
Ülke - Dili : Güney Kore / Korece
Yayın yılı : 2017 
Daum Puanı : 8.9
Benim Puanım : 6

KONUSU:
Yoon Ji Ho artık 30 yaşına gelmiştir. Fakat istediği meslek olan senaristlik ona yaşam standartları olarak pek iyi getiri sağlamamıştır. Bunun için ucuz kirası olan bir ev aramaktadır. Burada yolu Nam Se Hee ile kesişmiş ve ikili arasında kiracı, ev sahibi ilişkisi farklı bir boyuta atlamıştır. 
(Ayrıca dizide Nam Se Hee ve Yoon Ji Ho'nun arkadaşları etrafında dönen aşk ilişkileri de anlatılmaktadır.)

Herkese merhabalar! Geçen bloglarda romantik kdrama listesine bakarken buldum kendimi. Bu diziyi baş roldeki erkek oyuncu için izlemek istiyordum fakat konusunu dram sandığım için erteleyip duruyordum. Meğer romantik komediymiş. Tabi bunu öğrenince, Hemeeen izlemelisin Gonca! Dedim kendime. Sonrası malum :D

Dizinin konusunu yukarıda anlattım fakat karakterlerden ufak ufak bahsederken spoiler vermeden birkaç bir şeye daha değinmek istiyorum.


Dizide üç tane çiftimiz var. En soldaki asıl çift diğer ikisi yan çiftler. Asıl çiftimiz biraz ruhsuz zaten erkek baş rolün oynadığı ve benim bayılarak izlediğim Beauty Inside dizisinde de rolü acayip donuktu. Sanırım bu tarz karakterlerde oynamayı seviyor. Ama bu dizide benim için ayrı bir ruhsuzdu. Kadın karakter için söyleyecek şeyim yok oldukça tatlı bir karakter ve oyunculuğu oldukça iyiydi. Mimiklerini özellikle çok iyi kullanıyordu. Ortadaki çiftimiz ise dizinin en olgun ve normal ilişkisini temsil ediyor desem az söylemiş olurum. Onları izlediğinizde tanımanız daha iyi olacaktır. Son çiftimiz ise dizinin tatlılık seviyesini çıkartan bir çift ama tek sorunları evlilik. Dizide genel olarak çiftlerin olayları belirli bir düzende izleyiciye verilmiş. Birinin olayı çözülünce diğeri verilen cinsten değil. Olay oluyorsa hep birlikte çözülüyorsa hep birlikte.


Diziye dair sevmediğim şey olayların ana karakterler için aşırı derece klişe ilerlemiş olmasıydı. Konusu klişe olabilir ama arada böyle farklı şeyler beklemiştim. Kendini izletiyor mu izletiyor orası ayrı mesele ama izleyici arka arkaya bölümleri izleyince bir tık aksiyon beklediğinden ve bu aksiyon verilmediğinde aşırı sıkılıyor. Dizinin kendine has bir güzelliği vardı fakat yayınlandığı zaman izlemiş olsaydım çok daha güzel olduğunu düşünürdüm. Şu an bu diziden çok daha iyi diziler izlediğimden midir bilemiyorum ama normalde klişe dizilerden çok sıkılmasam da bunu izlerken sıkıldığım yerler eğlendiğim yerlerden fazla oldu. Eee Gonca bir tane sevdiğin şeyi söyle diziye dair diyenleriniz için okuma listeme güzel bir kitap ekledi. Dizide ana karakterimizin en sevdiği kitap On Dokuz Numaralı Oda konu itibariyle ilgimi çekince hemen okuma listeme ekledim. Sanırım diziye dair en sevdiğim şey bu oldu. Teşekkürler Ji Ho ^-^ 
Klişe dizi izlemeyi severim içinde azıcık da eğlence olsun derseniz izlemenizi tavsiye ederim bunun dışında benim gibi sıkılacağınızı düşünüyorum. 

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.. :)



10 yorum:

  1. Suratsız olsa da seviyorum Lee Min Ki'yi :D İzlerim ben kesin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok daha iyi diziler var bunun yerine onları izle.

      Sil
  2. Senin sayende izleyeceğim ilk kore filmini sana yazayım aklımda olsun da🤣🤣🤣
    Çok tatlısın dizi yorumların da çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim o sizin tatlılığınız. Merakla bekliyorum o zaman ilk dizi veya filminiz için tercihinizi 😍😍😍

      Sil
  3. Dizinin Türü,konusu benlik değil goncik🙈 amaa senin şu Kore dizi-filmlerini yorumladıgın yazılarına bayılıyorum.
    En ince detayına varana kadar anlatıyorsun vallahi❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bir de beni izlerken gör Büşra abla 😂😂 Teşekkür ederim ❤

      Sil
    2. Merhaba gonca .bir dizi arıyorum. Adını unuttum.yardımcı olurmusun? Konusu bu diziye biraz benziyordu da.

      Sil
    3. Dizi hakkında bir bilgim yok biraz da araştırdım ne yazık ki bulamadım. Oyuncularını hatırlıyorsan bakabiliriz. Direkt bana ulaşmak istersen iletişim formunu doldurursan veya kitapokuyorum.g@gmail.com adresine mail atarsan belki daha kolay iletişim kurabiliriz ve bulabiliriz :)

      Sil
  4. Merhabalar. Benim izlediğim bir dizi vardı kadın para biriktirmek için cenazelerden filan yemek yiyordu. Bir çocukta işsiz kalıp iş bulamayınca onla beraber çalışıyorlardı. Kadının bir işi yoktu dizide.kağıt topluyordu ekstra işler yapıyordu .yemekleri bedava yemeye çalışıyordu .galiba ev yada başka birşey almak için biriktiriyordu. Komik bir diziydi. Çocuk biraz aptal gibiydi.kız zekiydi. Adını bulamıyorum. Tekrar izlemek istiyorum lütfen biliyorsanız buna benzer bir dizi yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dahan önce böyle bir diziye denk gelmedim ama oyuncuları falan hatırlıyorsanız belki bulabiliriz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.