The Greatest Showman | Film Yorumu


Adı : The Greatest Showman
Yayın Yılı : 2017
Yönetmen : Michael Gracey
Süresi : 1 Saat 46 dakika
Türü : Dram, Romantik, Müzikal
ImDB Puanı : 7.6
Benim Puanım : 10/10*
Sıradan insanlar olmak ister miyiz? Buna çoğumuzun cevabı benimki gibi hayır olacaktır. Bizi diğer insanlardan ayıran şey nedir peki? Ya da diğer insanlardan tam olarak ne kadar farklıyız, farklı mıyız? Hepimiz aslında birbirimizden görünüş, düşünce ve daha birçok bakımdan farklıyız. Böyle söylüyorum fakat ben ya da siz, sen! Ne kadar bu farklılıklara saygı duyuyoruz bir düşünelim. 
Şimdi yahu ne diyor bu kız yine diyenleriniz olacak. Çok da haklılar. Yazının sonunda tam olarak bu cevabı almış olacaksınız.
The Greatest Showman, daha çıktığı zaman sevgili idolüm (RM) canlı yayınında çok beğendiğini muhakakk izlememiz gereken bir film olduğunu söyleyince listeme eklediğim ama ne yazık ki bu zamana kadar ertelediğim ve ertelediğim için pişman olduğum bir film.
Konusundan ufak bir bahsedeyim;



KONUSU:
Barnum bir ayakkabıcının oğludur. Fakat çok farklı hayalleri vardır. Sıradan işlerde herkes gibi çalışmak onun hayal dünyası için kısıtlamadan başka bir şey değildir. Günün birinde artık bu sıradanlıktan sıkılır ve kafasındaki fikirleri hayata geçirme kararı alır ve tarihin ilk sirkini kurar. Burada toplumdan dışlanmış farklı insanalara yer verir fakat olaylar başta umulduğu kadar kolay ilerlemeyecektir.
İşte başta size bir sürü soru sormamın nedenini biraz olsun konuyu anlatmamla açığa kavuştuğunu düşünüyorum. Filmin çok güzel bir önermesi var aslında. Hepimize farklılıklara karşı nasıl tutumlar sergilediğimizi sorgulatacak bir bakış açısı kazandırıyor. Hem de bunu eğlendirerek yaptırıyor. 
Ayrıca yukarıda künyede bahsettiğim gibi film müzikal. İçinde kullanılan şarkıların sözleri ise birbirinden anlamlı ve bence her izleyicinin kendinden bir parça bulacağı şarkılar.  İzlerken aklınızın takılacak durdurup geri alacağınız nitelikte.
Bir tane şarkıdan şöyle bir ekran yakalama almıştım sizlerle paylaşmak hem de kendimden bir şeyler bulduğum için.




Film hakkında söylemek istediğim bir sürü şey vardı aslında. Fakat yazıyı yazmaya başlayınca hepsi aklımdan uçup gitti. Sadece aklımda şu cümleler kaldı. Ne kadar farklı olursanız olun dış görünüşünüzle veya düşüncelerinizle önce kendinizi sevin. Her şey kendini sevmekle başlıyor çünkü. Emin olun sizi eleştiren insanlarda kendilerini sıradan olarak görseler de bir noktada onlar da farklılar. Farklılıklar güzeldir, hepimiz aynı olsaydık dünya yaşanamaz bir yer olurdu. Önceki cümlelerimde de dediğim gibi kendinizi sevin ve saygı duyun. Çünkü siz farklı değil olağanüstüsünüz. 
 Veee bu filmi hala izlemediyseniz izleyin. Yıldızlı tavsiyedir!
Son olarak sizlere filmden çok sevdiğim bir şarkıyı bırakıp veda ediyorum.



İnstagram : daisyandbook

5 yorum:

  1. Konusu çok güZelmiş . 🙂
    Bir insanın kendisini sevmesi çok önemli
    Kesinlikle izleyeceğim. Teşekkürler öneriniz için 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım benim kadar seversiniz izlediğinizde :)

      Sil
  2. Güzel konusu öle dikkatimi çekti
    Inceleme ve tavsiye için editöre tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle izlemelisin. Sadece müzikleri için bile izlenir o derecee :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.