He is Psychometric | Dizi Yorumu (Kdrama)

Adı : He is Psychometric / That Psychometric Guy
Tür : Romantik, Dram, Gerilim, Fantastik
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm Süresi : 1 saat
Ülke ve dil : Güney Kore / Korece
Yayın yılı : 2019
ImDB puanı : 8.4
Benim Puanım : 10


Herkese merhabalar, malumunuz tatil geldi çattı. Bu zamanlarda dizi arayışındayız hepimiz. Bakınız izlediğim bir sürü dizi varken gidip yeni diziye bile başladım şu sıralar :D Neyse benim gibi dizi delisi olanlara bu yazımda harika bir dizi önerisi getirdim. Çok ama çok seveceksiniz önden uyarı! Ufacık bir konusundan bahsedeyim.

KONUSU :
Lee An'ın ailesi bir yangında ölür. Bu yangınla birlikte Lee An'ın bir yeteneği olur. Bu yetenek bir şeye dokunduğunda o dokunduğu eşya, canlı her neyse onu okuyabilme yeteneğidir. (psychometry) Bu yetenekle birlikte ailesini kimin öldürdüğünü bulmaya çalışacak ve bu macera sırasında Yoon Jae In ile tanışıp ona aşık olacaktır. Fakat bu ikili için işler pek kolay ilerlemeyecektir.




İtiraf edeyim diziye başlama sebebim tamamen şu beyefendidir ;


Kendisi GOT7 adlı K-Pop grubunun bir üyesi. Daha önce başka dizilerde oyunculuğuna denk gelmiştim, (bakınız izleyenler hatırlayacaktır Lee Min Ho'nun The Legend of Blue Sea dizisinde gençliğini oynamıştı. ) ilk defa bir dizide baş rol olacağını duyunca tutmayın beniii diyerek diziye başladım. İnanın konusuna bile bakmadan başladım. İyi ki de başlamışım dedim.

Şu fotoğrafta gördüğünüz dörtlü arasında dönüp duruyor bütün olaylar. Dizi başta eğlenceli gençlik dizileri gibi başlıyor. Eğleniyorsunuz, gülüyorsunuz kısacası başta mutlusunuz. Sonra bir olaylar silsilesi basıyor ortalığı. Sonra her yer dram gözyaşı... 😭😭😭😭 Olayın gidişatı çok güzel her bölüm ne olacak acaba diye izledim ve her bir olayın açıklandığında yüreğim sıkıştı ağladığım bölümler de oldu. Kurgu, senaryo aşırı güzel düşünülmüştü. Şimdi eksikleri yok değildi ama son zamanlarda izlediğim k-dramalar arasında en en iyisiydi. Konu işlenişi oyunculuklar, sahne geçişleri, abartısız son izlediğim dizilerde sürekli gözümüze sokulan reklamlardan o kadar sıkıldım ki... kahve içerken kahvenin markasını gözümüze sokan mı ararsınız, içtiği vitaminli suları mı sokan ararsınız hepsi bana denk geldi :D Çok şükür bu dizide reklamlar gözümüze sokulmamıştı. Bunun için ayrı bir teşekkür sunuyorum yapımcılara.
Neyse bunları bir yana bırakıp size dizide oyunculuğuna vurulduğum bir başka beyefendiyi göstereyim. Kang Sung Mo;



Görüntüsünün güzelliği bir yana oyunculuğu dizinin sonunda sizi kendine hayran bırakan cinsten. Bu neydi yarabbi... Hem yakışıklı hem de oyunculuk mükemmel dedim. Gerçi dizi boyunca kendisiyle anlaşamadığımız zamanlar yok değildi ama dizi bitiminde hayran oldum. Bir de kendisi savcı olunca kalbimi hepten fethetti diyebilirim.
 Bu karaktere olan aşkımı da anlattığıma göre dizide çok da olmasa beni rahatsız eden bir kısımdan bahsetmeye geldi sıra.


Dizinin başına Lee An'ı ana karakter olarak görüyoruz buraya kadar her şey çok normal zaten başrol o. Sonra birden yan rol durumuna düşüyor. Geri planda kalıyor. Açıkçası bu beni az da olsa biraz rahatsız etti. Başrol olarak izlemeye başladığım oyuncu dizinin ortalarına doğru yan rol gibi oldu. Çok şükür dizinin sonunda tekrar ana karakter haline geldi, bu sefer de dizinin sonu devamı varmış gibi bitti. Durum böyle olunca bir sezon daha arar oldu gözlerim. Çünkü yeni sezon gelmeye çok müsait bir dizi açıkçası. Bakıyorum lüzumsuz dizilere 2. sezon çeken canım Korelilerim asla 2. sezon gelmesi gereken dizlere sezon onayı vermiyorlar.
Neyse ben böyle devamı varmış gibi bittiğini söyleyince söyleyince aklınıza dizinin kötü bitip bitmeyeceği sorusu gelmiş olabilir rahatsız edici bir son değildi ve olaylar tamamlanıyordu. Sadece devamı olabilir gibiydi diyeyim. Nasıl bittiğini siz görmüş olun. 


Dizi favori dizilerim arasına girdiğinden size şiddetle değil de mutlulukla tavsiye ediyorum. İzleyiniz! 
Son olarak önceki yazılarımda gif eklediğimi fark ettim yazısının sonuna oları ekleyerek ve diziden sevdiğim bir şarkıyı bırakarak sizlere veda ediyorum.



Beni instagramda @daisyandbook adıyla bulabilirsiniz. :)


*suç üstü yakalanınca ben*

*superman olacaksın dediler psychometric guy oldum bir yerlerden hoplayıp zıplamam lazım*


*üzgünken bile yakışıklıyım ne var yani bakışı *


* gönlümün best couple'ı.*

*bloggera zor zamanlar yaşatan fotoğraf. Jinyoung mu daha tatlı yoksa köpek mi?*

11 yorum:

  1. Açıkçası kafa dağıtacak bir dizi değil He is Psychometric ben sevdiğimden eğlenceli yönlerine değinmişim yorumda epey dram olan kısımları da mevcut bunu belirteyim. Age Of Youth'un sadece ilk sezonunu izledim ikincisine de şöyle bir göz attım ama gereksiz gibi geldi. Ama ikinci sezonu hak eden çok çok iyi diziler var Goblin, DOTS, Memeories of Alhambra gibi. Ayrıca kafa dağıtmalık dizi arıyorsan Her Private Life dizisini önerebilirim. Tam olarak aranılan kan niteliğinde. Yormuyor insanı :)

    YanıtlaSil
  2. Fotoğrafları öyle güzel secmişsin ki hepsine bakarken 😍😍 oldum. Bu ekibi çok özleyeceğim 🙈💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler neler koyacaktım da işte spoi spoi spoiiiii :")

      Sil
  3. Diziyi çok güzel anlatmışsın, insan hiç aklında yokken bile seyretmek istiyor. Hele puanları bu kadar yüksekse, teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne güzel bir yorum bu böyle beni mutlu etti. Umarım izlediğinizde seversiniz :) Mutlu günler

      Sil
  4. Sonu drama bağlıyorsa şu sıralar izlemeyeyim :D

    YanıtlaSil
  5. Sonu kötü mü bitiyor ?

    YanıtlaSil
  6. Başrollerin yani kız veya çocuk ölüyor mu sonunda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skyra, ölen biri var ama başrol kız veya çocuk değil :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.