The Secret Life Of My Secretary | Dizi Yorumu (Kdrama)

Adı : The Secret Life Of My Secretary / Love at First Sight / I Loved Your From The Beginning
Tür : Romantik, Komedi 
Bölüm Sayısı : 32
Bölüm Süresi : 35 dakika
Ülke ve Dil : Güney Kore / Korece
Yayın Yılı : 2019
ImDB Puanı : 7.2
Benim Puanım : 7

KONUSU : 
Do Min-Ik soğuk kalpli bir iş adamıdır. Geçirdiği bir kaza sonucu yüz körü olur. Bir gün annesi ünlü bir film sektörünün başkanı olan Veronika Park ile randevu ayarlar. Dom In -Ik'in sekreteri Jung Gal-Hee, Veronika'nın isteği üzerine onun yerine geçerek Do Min-Ik ile buluşur. Fakat hiç umulmayan bir şey olacak Dom In-Ik Jung Gal-Hee'ye aşık olacaktır. Peki Jung Gal-Hee'nin gerçek kimliği ortaya çıktığında neler olacak dersiniz?



Minnoş mu minnoş bir dizi yorumuyla geldim. İtiraf etmem gerekirse dizinin baş bölümleri bana aşırı klişe geldiğinden diziyi bırakmayı düşündüm. Başka dizilere baktım falan ama onları da beğenmeyince bir bölüm daha izle Gonca ne olur ki en fazla yine beğenmezsen bırakırsın kafasıyla diziye devam ettim. Bilin bakalım ne oldu..? Diziyi sevdiğim romantik komedi diziler arasına koyarken buldum kendimi. Aslında şöyle bir düşününce voaa muhteşem de denecek derece güzel bir dizi değil ama işte çift çok tatlı hep ondan!
Çift demişken size karakterleri yakından tanıtmak istiyorum. Biraz da gevezelik yapmak tabi ki amaç :D 

Do Min-Ik, başlarda oldukça soğuk bir iş adamı. Görüyor musunuz daha önce böyle karakterler hiç izlemedik başlarda soğuk sonradan yumuşayan. :D :D Sonra bu soğuk adamın başına bir kaza geliyor sonra yüzleri göremiyor. Böylece sekreterine bağımlı hale geliyor desem yeri var. Fotoğrafta biraz somurtuk çıkmış ama gülünce etrafa ışık yayan ikinci insan benim için. (Birinci elbette kıymetlimiss J-hope (BTS))

Jung Gal-Hee, anne ve babasının ölümünden sonra kız kardeşine ve kör ağabeyine bakmak için deli gibi çalışan bir kız. Do Min-Ik onu kadrolu çalışan olarak alsın diye şirkette adı köle olarak çıkmış. Yazık vallahii.... Neyse kızımız baştan sona şu üzerindeki çirkin kırmızı hırkayla. Onu öyle göre göre ben bunaldım. Kızı çirkin yapmak için güzel bir yöntem tebrikler..

Ki Dae Joo, Dom In-Ik'in kankası. Her daim yanında. Minnoş da bir şey. İyi olmasına iyi de biraz karakter olarak silik kaldığını düşündüm ben izlerken. Şöylee bir voaa dedirtecek sahne isterdim.

Veee Veronika Park! Ülkenin önemli film yapımcılarından biri. Cine-Park müdürü. 
Dizideki favori karakterim. Yahu bir insan ancak bu kadar minnoş olabilir. İnsanı kendine çeken değişik bir havası var. Oyunculuğunun aşırı iyi olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Kamera arkalarını izlerken bunu daha iyi anladım. 


YORUM:
Aslında başta da dediğim gibi dizi klişe ilerleyişin dibine vuruyor. Her şeyi tahmin edebiliyorsunuz ama Dom In-Ik ve Jung Gal-Hee çiftinin sevimliliği sizi kendine çekiyor desem yalan söylemiş olmam. Beni etkileyen çiftin tatlılığı ve Veronika Park karakteriydi. Dizi aşırı renkli ve çıtır çerezlik bir dizi. 32 bölüm olduğuna bakmayın normal Kore dizisi uzunluğuna vurduğumuzda 16 bölüm oluyor. Bir de söylemeden edemeyeceğim Koreliler bu ara yüz körlüğüne taktılar sanırım bu bu tarzda izlediğim 3. dizi... Sanırım bunun için de birazcık klişe gelmiş olabilir. Dizi hakkında en çok hoşuma giden şeylerden birini söylemeden geçemeyeceğim Jung Gal-Hee ve Veronika Park'ın arkadaşlığıydı. Şöyle bir arkadaşlık yaşamak isterdim şimdi : 
Dizide öyle gereksiz aksiyon, vıcıklık  ve en önemlisi entrika yok! Bir yerde izleyicinin dikkatini çekmek için bir olay ekleniyor  uzatılmadan hemen çözülüyor o da. Daha ne isteyelim? 
Bence bu sıcak havalarda izlemek için ideal bir dizii :) Listenize ekleyin efenim.

instagram : daisyandbook

16 yorum:

  1. Başrol erkek oyuncusu Love Rain de ilk kez görmüştüm kendine has yakışıklı bir oyuncu 😄 bu diziyi not aldım canım teşekkürler paylaşım için ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Love Rain'de hiç dikkatimi çekmemişti bak. Şaşkınım şu an. O diziyi de çok severim ama orada dikkatimi çeken başka biri olunca bu bebeğe sıra gelmedi demek ki :D Umarım severek izlersin :)

      Sil
  2. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Diziyi izlemeden evin içinde Veronika Parkk diye dolandım sayende. :D Bir ara izlerim sanırım. :D

    YanıtlaSil
  4. heeeey bu pek sempatik gibi gözüküyooo. sıraya koyayım. kore dizileri hastasıyım yaa. bi dolu var blogumda benim deeee :) senin blog da çok minnoş yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öylee :) Kaç tane izledim kaç taneeee :) Arkadaşlarım artık normal gözlü insanlarla iletişime gir diye şakalarda bulunmaya başladı :) Blogum hakkında düşüncen de beni çok mutlu etti. Umarım her yazıyı severek okursun :)

      Sil
  5. Umarım izlediğinde en az benim kadar seversin :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar. Deeptone'nun yazısından geldim. Merak ettiğim bir diziydi. Baş rolü tanıyorum mini dizisini izlemiştim. Teşekkürler yorum için. Ben de beklerim sayfama. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz umarım yazılarımı keyif alarak okursunuz. Bilgisayarıma geçer geçmez uğrayacağım size muhakkak 😊

      Sil
  7. Sürekli denk geldiğim bir dizi, fırsatım olursa izlemeyi düşünüyorum. Kalemine sağlık. :) Bana da beklerim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izlediğinizde seversiniz 😊 Başları biraz sıkıcı ama sonra güzelleşiyor 😊

      Sil
  8. Insanları sesinden niye ayırt edemiyor ben buna çok takıldım.��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakından tanıdıklarını o şekilde ayırır ama herkesi ayırması bir noktada zor olur. Bir de Kore'de kendinden yetkili kişilere ilk senin selam vermen beklendiği için ses duyma olasılığı da pek yok. Bu yüzden bu şekilde olması mantıklı :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.