Kore Dizi Önerileri #3


Merhabalar, instagram hesabımdan geçenlerde bir mesaj aldım. Kore dizi önerilerine devam eder misin? Şöyle toplu bir liste çok iyi olur, diye. Eee durur muyum hiç böyle bir mesaj almışım. Daha önceden yaptığım önerilerime devam edeyim dedim. Önceki önerilerime bakmak isterseniz :


Bakalım bu yazımda sizlere neler önereceğim?



1- Jealousy Incarnate / Don't Dare to Dream
Bölüm Sayısı : 24 
Bölüm Süresi : 1 saat
Tür : Romantik
imDB Puanı : 7.8

KONUSU : 
Pyo Na-Ri bir hava durumu sunucusudur. Aynı kanalda çalışan Hwa-sin'e üç yıl platonik olarak aşıktır fakat bir gün Jung Won ile karşılaştığında Hwa-sin'e olan duygularını bitirmiş ve ona aşık olmuştur. Fakat durum hiç öyle kolay olmayacaktır. Hwa-sin tam bu sırada Pyo Na-Ri'ye aşık olmuştur ve onun aşık olduğu Jung Won'da en yakın arkadaşıdır. Bu üçlünün sonu ne olacaktır?

Neden izlemelisiniz?
-Bu diziye dair hoşuma giden şey meme kanserine güzel bir farkındalık getirmiş olmasıydı. Sırf bunun için bile izlenebilir. 
Detaylı yorum okumak isterseniz de tık tık.


2- The Secret Life of My Secretary 
Bölüm Sayısı : 32
Bölüm Süresi : 30 dakika
 Türü : Romantik, Komedi
imDB Puanı : 7.2

KONUSU:
Do Min-Ik soğuk kalpli bir iş adamıdır. Geçirdiği bir kaza sonucu yüz körü olur. Bir gün annesi ünlü bir film sektörünün başkanı olan Veronika Park ile randevu ayarlar. Dom In -Ik'in sekreteri Jung Gal-Hee, Veronika'nın isteği üzerine onun yerine geçerek Do Min-Ik ile buluşur. Fakat hiç umulmayan bir şey olacak Dom In-Ik Jung Gal-Hee'ye aşık olacaktır. Peki Jung Gal-Hee'nin gerçek kimliği ortaya çıktığında neler olacak dersiniz?

Neden izlemelisiniz?
-Yahu diziye nereden baksam minnoş bir şey. Gereksiz aksiyon yok, vıcık vıcık aşk yok sonrasına tatlı bir arkadaşlık var ee daha başka sebep gerekli mi ? Bence hayır :)
Detaylı yorumumu da okumak isterseniz tık tık.


3- Her Private Life
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm Süresi : 1 Saat
Türü : Romantik, Fangirllük
ımDB Puanı : 8.2

KONUSU:
Sung Deok Mi bir sanat galerisinde sergi düzenleyicisi olarak çalışmaktadır. İşinde oldukça başarılıdır ve aynı zamanda fangirldür. Ama ne fangirllük. İşten kalan tüm zamanını neredeyse hayranı olduğu idol için harcar. Bu yönünü gizli tutmakta daha doğrusu tuttuğunu sanmaktadır. Fakat işe yeni gelen müdür olan Ryan Gold bu çifte yaşamın çoktan farkına varmıştır bir kere. Gündüzleri bir sergi düzenleyicisi geceleri fangirl olan Sung Deok Mi'nin yaşamı ne yöne gidecektir?

Neden izlemelisiniz?
-Görsel power! Bu dizi için söylenebilecek şeylerden. Başrollerin uyumları ve görünüşleri aşırı iyiii.... Gözünüze bayram ettiriyorlar yani. Hee bir de benim gibi fangirlseniz de bu diğer bir izleme sebebi olabilir.
Detaylı yorumumu okumak istersiniz de tık tık.


4- He is Psychometric
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm süresi : 1 saat
Tür : Romantik, dram, gerilim, fantastik
imDB puanı : 8.4

KONUSU :
Lee An'ın ailesi bir yangında ölür. Bu yangınla birlikte Lee An'ın bir yeteneği olur. Bu yetenek bir şeye dokunduğunda o dokunduğu eşya, canlı her neyse onu okuyabilme yeteneğidir. (psychometry) Bu yetenekle birlikte ailesini kimin öldürdüğünü bulmaya çalışacak ve bu macera sırasında Yoon Jae In ile tanışıp ona aşık olacaktır. Fakat bu ikili için işler pek kolay ilerlemeyecektir.

Neden izlemelisiniz?
-Konu ve konu işlenişi oldukça güzel ve etkileyiciydi. Dram olsun, romantiklik olsun her şey dozundaydı ve izleyiciyi asla sıkmıyordu. Gizemle birlikte izleyiciyi taze tutmayı başaran bir dizi. Bu yıl izlediğim net en iyi diziler arasındaydı. 
Detaylı yorum okumak isterseniz tık tık.


5- Touch Your Heart
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm Süresi : 1 Saat
Türü : Romantik
imDB Puanı : 8.1

KONUSU :
Oh Yeon Soo bir skandala karışmış ve oyunculuk sektöründe dibi görmüştür. Bu kötü imajdan kurtulmak için yeni bir dizide oynayacaktır fakat dizinin senaristinin bir şartı vardır. Bir avukatlık bürosunda eğitim almalıdır. Bu eğitimde  Kwon Jung Rok ile tanışacak ve hayatı değişecektir.

Neden izlemelisiniz?
- Goblin'i izleyip oradaki Azrail ve Sunny çiftini beğendiyseniz ve klişe seviyorsanız izleyebilirsiniz.
Detaylı yorum okumak isterseniz tık tık.



6- Because This is My First Life
Bölüm sayısı : 16
Bölüm sayısı : 1 saat
Türü : Romantik, Komedi, Dram
Daum Puanı : 8.9

KONUSU:
Yoon Ji Ho artık 30 yaşına gelmiştir. Fakat istediği meslek olan senaristlik ona yaşam standartları olarak pek iyi getiri sağlamamıştır. Bunun için ucuz kirası olan bir ev aramaktadır. Burada yolu Nam Se Hee ile kesişmiş ve ikili arasında kiracı, ev sahibi ilişkisi farklı bir boyuta atlamıştır. (Ayrıca dizide Nam Se Hee ve Yoon Ji Ho'nun arkadaşları etrafında dönen aşk ilişkileri de anlatılmaktadır.)

Neden izlemelisiniz?
-Birden fazla çiftin hikayelerini izlemek hoşuma gidiyor. Biraz da klişe severim diyorsanız izleyebilirsiniz.
Detaylı yorum için tık tık.


7- Age Of Youth (1. Sezon)
Bölüm sayısı : 16
Bölüm süresi : 1 saat
Tür : Gençlik, gizem, romantik
Daum Puanı : 8.2

KONUSU:
Aynı yurtta kalan 5 arkadaşın birbirinden farklı hayatlarını konu almaktadır.

Neden izlemelisiniz?
-Gençlik dizilerini seviyorsanız,
hafif gizem olsun kafamı da dağıtsın derseniz işte aradığınız dizi. 
Detaylı yorum okumak isterseniz tık tık.


8- Clean With Passion For Now
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm süresi : 1 saat
Tür : Gençlik, romantik, komedi, ucundan da temizlik :D
imDB puanı : 6.4

KONUSU :
Jang Sun Gyeol 'ün temizlik hastalığı - mikrop korkusu vardır. Fakat öyle böyle değil. Hiçbir yere eldivensiz dokunamaz kendi öz annesine bile, yanında dezenfektan bulundurmadan dışarı çıkmaz bu derece temizlik hastası. Fakat günün birinde hiç beklemediği bir şey olur ve Gil O Sol ile tanışır hayatı tepetaklak olur. Ona eldivensiz dokunabilir ve yapamadığı birçok şeyi yapar. Sun Gyeol için bir umut doğmuştur. Bu mikrop korkusunu bir kız sayesinde yenebilecek midir?

Neden izlemelisiniz?
-Gonca'cım ben şöyle komik bir şeyler arıyorum yok bu buna önerin diyenler için işteee bu dizi. Komik, tatlı bir dizi. Ayrıca başrolün yanaklarını sıkmak isteme garantili :D
Detaylı yorum için tık tık.


9- School 2017
Bölüm sayısı : 16
Bölüm süresi : 1 saat
Türü : Gençlik, Romantik, Komedi, Gizem
imDB puanı : 7.8

KONUSU:
Lise öğrencilerinin eğitim sisteminde çektikleri zorlukları konu alıyor.

Neden izlemelisiniz?
-Eğitim hakkında güzel eleştiriler bulundurduğu için ve de lise arkadaşlıklarını güzel bir biçimde ele aldığı için.
Buna detaylı yorum girmemişim :(


10- Hotel Del Luna
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm Süresi : 1 saat 15 dakika
Türü : Fantastik, Romatik
Hala devam ettiği için imDB puanı girilmemiş.

KONUSU:
Jang Man Wol yaptıkları yüzünden 1000 yıl boyunca bir otele hapsedilmiştir. Koo Chan Sung'un otele müdür olarak gelmesiyle birlikte hapis olduğu otelde değişiklikler olacak ve hiç beklemediği şeylerle karşı karşıya gelecektir.

Neden izlemelisiniz?
-Dizi halen yayınlanıyor fakat şunu söyleyebilirim ki izlediğim fantastik kdramalar arasında en iyilerinden biri olmayı başardı. Bitmesine 4 bölüm kaldı hatta ben bunu yayınladığımda 2  bölüm kalmış olacak. Tamam bir Goblin, Chicago Typewriter değil ama başarılı bir yapım. Bir göz atın bence.


Şimdilik önerilerim bu kadar. Gonca'cım şunu da blogunda görsek fena olmaz diye düşündüğünüz şeyleri yorum olarak bırakmayı unutmayın lütfen. Ayrıca iki lafın belini kıralım derseniz de instagramda beni @daisyandbook kullanıcı adıyla bulabilirsiniz. Yeni yazılarda buluşmak dileğiyle.. 

15 yorum:

  1. Ayyyy iyi ki geldin yine <3 hem de çok tatlı dizilerle gelmişsin. Etkinliğimize katılmayı da unutma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayara geçtiğim zaman bakacağım Edischar'cım 😊

      Sil
  2. Hiçbirini izlememişim :D Because This is My First Life ilgimi çekti, not alıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klişe ama tatlışko bir diziydi. Keyifle izlersin umarım :)

      Sil
  3. İlkay beğenmene çok sevindim 💜 umarım Jealously Incarnate ide seversin. Bazı bölümleri sıkabilir ama güzel diziydi 😍

    YanıtlaSil
  4. He is Psychometric'i izlemeyi düşünüyorum, öneri için sağ ol :))

    YanıtlaSil
  5. her private, age of, school, izledim. hepsini sevdim. del luna şu anda izliyom nefis yaaa :) secret life, psycho, touch your, first life filan da izleme sıramda. diğer sölediklerini de izlerim :) süper olmuş bu liste. ay ne kadar benziyo dizi zevkimiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett çok güzel ortak zevler😍 ben de senin Switched önlerine başladım sevecek gibiyim 🤭

      Sil
  6. İçerisinde izlemediğim diziler var. Mutlaka bu listeye tekrar göz atacağım. Teşekkürler bu güzel paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim okuduğunuz için. Umarım izlediğiniz diziyi seversiniz 😊

      Sil
  7. Kore dizileri dünyada çok ilgi görüyor. Hani bir zamanların Brezilya dizileri vardı. Onun gibi oldular sanırım. Ama bir ben alışamadım onlara :) Kurguları bizim diziler gibi çok uzun, entrikalı falan geliyor. :) Bir gün izleyeceğim ama söz. Burada sizden bayağı bilgi alacağız sanırım bu diziler hakkında. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de artık bizim dizilere fazla katlanamıyorum aşırı uzun geliyor. Kore dizileri 1 saat ve 16 bölüm olunca beni kendilerine çekiyorlar. Lisede bir tutuldum bırakamıyorum. Çekirdeği nasıl yedikçe yiyesimiz geliyor ben de kore dizisi izledikçe izlemek istiyorum. Aman başladığınız zaman size de böyle olacak peşin peşin uyarayım :)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Ciğerim soldu harcadılar harcadılar 😭😭😭

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.