My Holo Love | Dizi Yorumu



Adı : My Holo Love
Tür : Romantik, Bilim Kurgu, Fantastik
Bölüm Sayısı : 12
Bölüm Süresi : 1 Saat
Yayın Yılı : 2020
Ülke ve Dili : Güney Kore – Korece

KONUSU:
Nan Do muhteşem zekaya sahip bir adamdır. Gözlük ile görülebilen bir hologram tasarlar. Bu hologramın peşinde olan adamlar yüzünden bu gözlüğü kriz anında birine vermesi gerekir ve bu kişi yüz körü olan So-Yeon olur.  So-Yeon ‘un gözlüğün özelliğini keşfetmesiyle birlikte hayatı farklı bir yön alacaktır fakat Holo’ya aşık olmasıyla birlikte hem onun için hem de Nan-Do için geçmişlerindeki sırlar gün yüzüne çıkacaktır.

Voaaa! 2020’de beklediğim Kore dizilerden ilkini bitirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Çünkü hepsini izlemek isteyip hiçbirini izlemeyecekmişim gibi bir hissiyat oluşmuştu içimde. Netflix dedi ki Gonca’cım bak yeni bir dizi ekledik hatırlat demiştin. My Holo Love seni bekliyor. Çok bekletmeden izle. Kıramadım izledim :D  Tabi bu yorumu izlememin üstünen 2 ay gibi bir süre geçtikten sonra paylaşıyorum. Düzenlenmek için bekliyordu garibim. Şunu öne alayım bunu öne alayım derken bugünlere kaldı.

Dizi normal Kore dizilerinin ortalama bölümü olan 16’dan az bölüm sayısına sahip olduğu için mini dizi kategorisinde yer alıyor. Mini bir dizi mi aslaa! Çoğu 16 bölümlük diziden daha iyi olduğunu söyleyeyim. İlk bölümlerinde Holo karakteri hemen seyirciyi içine çekiyor. Herkese bir Holo! Böyle her şeyi kolaylaştırıp sizi anlayacak biri lazım şimdi. 



Biraz oyunculardan bahsedeyim.  Holo ve Nan-Do karakterini canlandıran Yoon Hyun Min’in oyunculuk becerileri gerçekten çok ama çok iyi. Ruh geçişleri, hologramkenki tavırları, aniden Nan-Do olduğundaki karakter özelliklerini epey iyi yansıtıyordu. Hyun Min'in oyunculuğunun bu geçişte ne kadar iyi olduğunu fark etmemek imkansız bence. 
Oynadığı karakterlerin özelliklerinden de ufacık bir bahsedeyim. Holo sadece tasarlanmış gözlüğü takınca görünen bir karakter. Takan kişinin isteğine göre kendini değiştirebiliyor. İtiraf etmem gerekirse her kadının ideal tipini yaratacağı bir oyuncak gibi :D Ben izlerken gözlük kullandığım için ablama benim Holo yok galiba gözlüğüm bozuk esprileriyle kendisine epey bir yürüdüm. Çok naif ve tatlı bir karakter. 
Nan Do 'da tam tersi. Sert kimseye kolay kolay güvenmeyen her şeyde bir bit yeniği arayan bir karakter. Aslında her dizide olduğu gibi böyle olması için sebepleri var  yanii öyle olmasa biliyorsunuz dizi nasıl ilerler :D


So-Yeon ise tatlı ve akıllı bir kız ama ben kendisine karşı aşırı nötrüm bilemiyorum. Beni kendine çeken bir yanı yoktu çok bilindik bir tip. Oyuncuyu bu drama dışında pek çok dramada gördüğüm için oyunculuğunun tek tip olduğunu söyleyebilirim. Birbirine benzer karakterlerde gördüm çoğu kez. O yüzden fazla yorum yapamayacağım. 


 Bunun dışında Nan-Do’nun ablası olan Yoo-Jin. Aslında Yoo-Jin’in de çok farklı özellikleri yok ama beni ona çeken şey tipiydi. Çok farklı yüz hatları var. Hele o kıvırcık saçları *-* Oldukça fedakar bir abla da olunca vuruldumm! Bir de bu  tatlışı daha önce izlemişim unutmuş oluşum biraz beni üzdü. Püüü! Neyse karakterlerde başka anlatmam gereken önemli kişiler yok. Aslında var da onlar hep spoiler biliyor musunuz :D 

O yüzden olay geçişlerinden ve sevip sevmediğim şeylerden bahsedeyim biraz da. İlk bölümleri oldukça tatlı. Biraz daha romantik komedi tarzında ilerliyor. Karakterleri geniş açıyla tanıyoruz. Kim kimmiş neler yaparmış falan filan. Bölümler geçtikçe biraz daha iç dünyalarına iniyoruz. Son bölümlere doğru biraz klişeleşiyor oluşu beni biraz üzdü sürekli olarak geriye dönüşler gereksiz gururlar vallahi canıma tak etti  ama son bölümde bütün bunları tatlılığıyla affettirdi bana. Biraz dram, romantizm, aksiyon ne ararsanız var mini dizi amaa güzel bir mini dizi gerçekten. Tam benim izlemeyi sevdiğim türde bir dizi diyeyim daha çok. Benim tavsiyemdir. İzleyin!

Instagram : @daisyandbook



21 yorum:

  1. Başrol erkek oyuncuyu sevdiğimden izlemiştim bu diziyi. Yazısı taslaklarımda duruyor. Bir ara yayınlarım belki.. Yazı için teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yayınlamalısın yorumunu merakla bekliyor olacağım :)

      Sil
  2. Şu anda bu diziyi izliyorum. Canım Mor düşler kitaplığı'nın önerisi ile başlamıştım, hehehe. Ama siz ne güzel izlemişsiniz beraber. Bir miktar kıskandım, ben hep yalnız :D Bitireyim de bunun yorumlarını yapacağım ikinize de bol bol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş olunca böyle oluyor. Çoğu şeyi beraber izliyoruz, dinliyoruz. :) Dizi tatlış zaten üzerine konuşmuştuk merakla bekliyor olacağım düşüncelerini :)

      Sil
  3. Bu virüs günleri en iyi kitap-dizi-blog okuyarak geçiyor :)

    YanıtlaSil
  4. Bu diziyi en kısa zamanda izlemek istiyorum 😊 kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izlediğinde çok seversin, şimdiden keyifli izlemeler :)

      Sil
  5. Ben de severek izlemiştimm. *-*

    YanıtlaSil
  6. Konusu etkileyici! Mutlaka bakacağım şu tatil günlerinde. Gerçi Netflix'imin süresi bitti başka bir site bulabilirsem izlerim. :)
    Ellerine sağlık sevgili Gonca çok ama çok güzel bir inceleme olmuş! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bulursun bulamazsan bana ulaş ben sana illa bir adres veririm :D :D Teşekkür ediyorum güzel yorumun için :)

      Sil
  7. oooo peki madem izleriim :)

    YanıtlaSil
  8. Ahh dersler :( Mola niyetine izleyebilirsin öyle bir diziydi çünküü :)

    YanıtlaSil
  9. Sondan önceki foto ne tatlıymış, nasıl kaçırdım ben onuu :))

    YanıtlaSil
  10. Bu dizideki oyuncular mı güzeldi Koreli oyuncular hep mi böyle bilmiyorum ama çok güzeller. :) Her iki cinsiyet için de geçerli :D ve çok zayıflar :) ablasının tarzı bence de çok iyiydi hatta onun ilişkisi beni daha çok sardı bir ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablası tam bir tatlışkoo *-* Saçları özellikle çok güzeldi. Giyimi de öyle *-* Dediğin gibi bir ara ben de onun ilişkisine takmıştım hihihih şapşikoşkolar :) Zayıflıkları biraz da tuhaf ya hiçbir şey yemiyorlar insan öyle bir şey anlamaz yaşamından :D

      Sil
  11. Buna başlasam iyi olur,teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minikmini, umarım izlediğinizde seversiniz. Şimdiden keyifli izlemeler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.