Jealousy Incarnate ( Don't Dare to Dream) | Dizi Yorumu (Kdrama)

Adı : Jealousy Incarnate / Don't Dare to Dream
Tür : Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı : 24
Bölüm Süresi : 1 saat
Ülke ve Dil : Güney Kore, Korece
Yayın Yılı : 2016
imDB Puanı : 7.8
Benim Puanım : 7

KONUSU :
Pyo Na-Ri bir hava durumu sunucusudur. Aynı kanalda çalışan Hwa-sin'e üç yıl platonik olarak aşıktır fakat bir gün Jung Won ile karşılaştığında Hwa-sin'e olan duygularını bitirmiş ve ona aşık olmuştur. Fakat durum hiç öyle kolay olmayacaktır. Hwa-sin tam bu sırada Pyo Na-Ri'ye aşık olmuştur ve onun aşık olduğu Jung Won'da en yakın arkadaşıdır. Bu üçlünün sonu ne olacaktır?


Herkese merhabalar, buralara dizi yorumu girmeyeli bir ay olmuş. Tabi geçen ay hiçbir diziyi bitirmeyip sürekli yeni diziye başlayınca durumun böyle olmamasına şaşırmamalı :)
Nihayet bir diziyi bitirince koş Gonca koş mooduna girdim ve hemen sizlerle yorumunu paylaşayım dedim. Diziye instagram keşfetimde gördüğüm bir video sayesinde başladım. Haa bir de Go Kyung-Pyo oynuyor diye. Hatırlarsanız bir zamanlar kendisi blogumda temsili fotoğraf olarak duruyordu. Durum da böyle olunca başladım gitti.
İlk bölümler hiç beklediğim gibi değildi. İkinci erkek sendromunu fazlaca yaşayacağımı biliyordum fakat konunun böyle değişik olacağı aklıma gelmedi. Yukarıda yazdığım konu emin olun en sade hali. İzledikçe daha da bağlandım çünkü dizide meme kanserini işliyorlardı. Bu benim için yeterli bir sebep oldu çünkü annem de bu kansere yakalandığı ve  tedavi gördüğü için benim zayıf noktam. Bakalım nasıl şekilde ele almışlar dedim ve oldukça farklı şekilde işlediklerini gördüm. Bu konuda buraya birkaç eleştiri yazmak istiyorum. Spoi değil... Zaten izlediğinizde çoğunuzun bana bu konu hak vereceğinizi düşündüğüm için hiç tereddütsüz yazmak istedim. Dizide meme kanserine sadece kadınların değil erkeklerin de yakalanabileceğini ve bunun çok normal olduğunu, yakalanan erkeklerin nasıl tepki verdiklerini çok güzel bir şekilde işlemişler fakat ameliyat ve ameliyat sonrası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bizim ülkemizde tedavinin uygulanış biçimi farklı mı acaba diye düşündüm ama radyo terapi olsun, ameliyat olsun hemen hemen aynı. Dizideki karakter ne hikmetse ameliyat olduktan sonra hiçbir sorun olmadan hemencik o göğüsüne bağlı kolunu hiç ameliyat olmamış gibi kullanabiliyor. Normalde bir aya kadar asla o kolunuzu ani hareket bile ettiremezsiniz bırakın sağlam kolunuz gibi kullanmayı. İzleyiciler böyle detaylara dikkat eder arkadaşlar. Düşününce böyle güzel bir konuya dikkat çekerken keşke ayrıntılar hakkına bir tık daha dikkatli olsalardı diye düşünüyorum. Bunları bir yere bırakırsak dizinin ilk bölümleri oldukça hızlı ilerliyor ve izleyiciyi içine çekiyor fakat itiraf etmem gerekirse son bölümlere doğru bir tık sıkıyor. 24 bölüm olarak düşünülmüş ama daha kısa şekilde işlenebilirdi.


Son bölümler biraz zorlama gibi olmuştu yani. Bunun dışında izlerken ikinci erkek sendromunu dibine kadar yaşadım ve dizi sağ olsun ideal tipimi de bulmuş oldum. Kendi Jung-Won'umu bekliyorum hadi bakalım. 
Bir dee dizide şu çocuğun her çıktığı sahnede ekranı mıncırmak istedim şu tatlışkoluğa bakar mısınız? (Aşağıdaki fotoğraf)


Heehh bir de tatlı bir BFF örneği vardı dizide. Şu iki Ajumma bir diğer favorimdi. İkisinin ilişkisi aşırı tatlıydı. Bence izleyince siz de benim kadar seveceksiniz.


Bir de bitirince Pyo Na-Ri'nin yerinde olsanız kimi seçerdiniz onu da yazın bana. Benimki belli Jung Won :) Bu kadar laylaylom yaptıktan sonra son olarak şuna değinmek istiyorum. Erken teşhis hayat kurtarır. Ne olursa olsun sağlıktan daha önemli bir şey yoktur. Sağlığınıza dikkat edin ve kendinize çok iyi bakın. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

instagram : @daisyandbook

9 yorum:

  1. Başrol oyuncularının her birini başka dizilerde izleyip çok sevmiştim bu diziyi de not aldım 😊 kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izlediğinde seversin 😊🙏🏻

      Sil
  2. Benim de çok önceden izlediğim ve bayıldığım bir dizi. Tam bir Gong Hyo Jin hayranı olduğum için o varsa tamamdır. Ayrıca diğer oyuncularda çok çok sevdiğim kişilerdi yani çok keyifli bir izleme süreciydi benim için. Son bölümler değil ama son bölümün kendisi biraz oturmamıştı. Zaman atlaması iyi hoş ama bağlanamamış gibi hissettim ben son sahneleri. Bunun dışında görüşlerinize aynen katılıyorum. İki tipte ideal tipim değil tam olarak o yüzden ben onları Gyo Jin'e bıraktım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birebir ideal tipi oluşturmak zor zaten kesinlikle şu diyemem ben de ama düşünceli oluşu aşırı hoşuma gitti. Çok severim düşünceli insanları. Son bölüm konusunda aynı fikirdeyim

      Sil
  3. Sağlık gerçekten önemli teşekkür ederiz. Şu an hala sürüyor tedavileri ama geçecek 🙏🏻 Umarim diziyi de izlediğinde çok seversin. Bazen ikinci erkek olayı yüzünden senaristin kulaklarını fena çınlattım bakalım sen bitirince ne düşüneceksin

    YanıtlaSil
  4. ayyy güzel dizi herhalde bi de annene de geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ben Bu diziye ba yıl dım ve inanın 24 bölüm nasıl geçti anlamadım. Son bölümleri falan hiç sıkmadı hatta kore dizi finallerini düşünecek olursak harika bile olmuş. Ben hicbir şey bilmeden izledim diziyi başrol erkek uzun boylu oppamiź sanıyordum ve üzülüyordum yani sonra asıl başrol erkeğimizi anlayınca tam.bir sürpriz oldu bana mutluluktan kalbim patladı:)))) 'na ri doğru kişiyi seçti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun boylu oppamız da tatlı adam şimdi ama diğeri varken gerçekten insanın gözü hiç ona kaymıyor :) Ben de hemen hemen sizinle aynı fikirdeyim hatta yorumunuzu görünce ne kadar samimi ben yazdım sanki dedim :) Teşekkür ediyorum fikrinizi, düşüncelerinizi paylaştığınız için :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.