Cinayet Süsü | Film Yorumu

Adı : Cinayet Süsü
Tür : Komedi, Polisiye
Süre : 1 Saat 50 Dakika
Yönetmen : Ali Atay
Yapım Yılı : 2019
imDb puanı : 6.8

KONUSU:
Cinayet büro ekibi aldıkları ihbar sonucu olay yerine giderler ve kurbanın renkli boyalarla süslendiğini görürler. İlerleyen günlerde bu cinayete benzeyen başka bir cinayet gerçekleşir. Artık olay seri katil cinayetine dönüşmüştür ve ekibe destek olarak birkaç kişi gelir. Gün geçtikçe cinayet sayıları artıyordur. Peki ekip bu süslü cinayetin arkasındaki katili bulabilecek midir?
***

Ali Atay'ın ilk olarak Ölümlü Dünya filmini izlemiştim ve çok beğenmiştim. Hatta bazı sahnelerini arada hala hatırlar ve gülerim. Durum böyle olunca Cinayet Süsü de listemde izleneceklerin başına geçmişti. Netflix'e yüklenmesiyle birlikte hemen izledim. 
Karakterlerin hepsi uçuk kaçık tiplerdi. Epey güldürdü ama yer yer karakterlerin bu halleri beni biraz sıktı. Bel altı espriler ve küfürler çok fazlaydı. Bu yüzden rahatsız olduğumu söylemeden geçemeyeceğim. Hem izlemek isteyenler için de önceden uyarı olsun. Bunun dışında yer yer eğlenceli olmasına karşın ilk kısımlarında aşırı sıkıldım. Sonlara doğru biraz toparladı ve finaliyle kalbimden vurdu diyebilirim. İlk kısımları bir tık daha iyi olsa ve küfürler de azaltılmış olsaydı kesinlikle favori filmlerimin arasında yer alabilecek bir filmdi. Geneline baktığımda benim zevkime göre ortalama bir film olduğunu düşünüyorum. Bana göre izlemek isterseniz beklentinizi biraz azaltarak izlediğinizde zevk alacağınız bir film. 

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.

25 yorum:

  1. Ben de çok merak ediyorum bu filmi en kısa zamanda izlemeyi düşünüyordum bu yazı sayesinde izlemeyi biraz ileri çekebilirim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanife Ertaş, bence beklentiyi aşağı çekersen benim kadar hayal kırıklığı olmaz. Umarım izlediğinde sevebilirsin :)

      Sil
  2. Bu filmi çok merak ediyordum. Hatta başından biraz baktım ama emin olamadım şimdi.. İzlersem eğer güzelim kadronun hatırına izlerim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akela, bana kalırsa bir müddet sonra o güzelim kadro bile küfürler yüzünden gözüme tuhaf gözükmeye başlamıştı. Umarım sen seversin :)

      Sil
  3. İlkay, evet ama küfür her zaman rahatsız etmiştir beni. O olmadan da komik olabiliriz :)

    YanıtlaSil
  4. en sırf Ali Atay için ilk çıktığında gidip sinemada seyrettim birde üstüne ailemle gittim ama Ölümlü Dünya'dan sonra benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Ailemle gittiğim için belaltı espriler beni daha da rahatsız etti. Sonda verdiği mesaj ile kalbimden vursa da genel anlamda sıkıcı ve kalitesiz espriler vardı... Üzücü, çok umutluydum..

    Film Netflix'te seyretmek için daha uygun ama sinemaya gitmek için -boşuna- hissi veriyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kare mavi, aynı düşünceler içindeyim. Kesinlikle Ölümlü Dünya çok daha iyiydi. Umarım bundan sonraki filmleri çok daha iyi olur :)

      Sil
  5. ölümlü dünya pek sevmiştim eh bunu da izleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, onun kadar iyi değil ama umarım seversin :)

      Sil
  6. Ne zamandır yerli film izlemiyodum. teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  7. Yönetmenliğini Ali Atay üstlenmişse izlenmeye değer *-*

    YanıtlaSil
  8. Türk filmlerinde hep çok küfür kullanıyorlar, bu bence de rahatsızlık verici. Filmi izlemedim ama bilemedim izler miyim, Ölümlü Dünya'yı izleyeyim önce :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, bence ilk bunu izle sonra ölümlü dünyayı izle :)

      Sil
  9. Küfürden ben de hoşlanmıyorum. Filmi beğendim ben. Final de sürprizli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgay Aksoy, yorumunuzu okumuştum blogda. Pek çok noktada aynı şeyleri düşünüyoruz aslında. Finali gerçekten iyiydi. Final öyle olmasaydı bu yorumumun halini düşünemiyorum bile :)

      Sil
  10. Türk komedi filmleri her zaman beğenmiyor ama buna bir şans vericem teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalleri Yaşamak, evet kaliteli Türk filmi bulmak zor. Umarım seversin izlediğinde :)

      Sil
  11. İzlemeyi düşünüyorum listemde kendisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gizlipencere, şimdiden keyifli izlemeler :)

      Sil
  12. Ben beklentimi çok yüksek tutmuştum :D ve sinemada izleyecektim nerdeyse sonra gidememiştik. Evde izledim geçenlerde. Hoşuma gitmedi genel olarak :( ama bence de sonu iyiydi. ben de sıkıldım malesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidememen bir noktada iyi olmuş bence. Genel olarak sıkıcıydı. Benim garipsediğim buna harika diyen kişiler var gerçekten.

      Sil
  13. Küfürü ben de hiç sevmem, ama toplumun bir gerçeği olduğu için belli bir yere kadar filmlerde kabul edebiliyorum. Ancak bunda almış başını gitmiş. Sonu etkileyici, ama genel olarak benim haz almadığım bir film oldu maalesef. Oysa özellikle Binnur Kaya ve Uğur Yücel ile bir beklenti oluşturmuştu öncesinde :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle her şeyin dozu var ben genel olarak küfürden hiç hoşlanmayan biriyim. Bunda da üst seviye görünce daha oradan kaybetmeye başladı puanları. Oyuncular ve son hatrına ortalama dedim yoksa çok çok daha iyi filmler bulunur. Sevgiler benden dee :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.