The King Enternal Monarch | Dizi Yorumu (Kdrama)

Adı : The KingEnternal Monarch
Tür : Romantik, Dram, Fantastik
Bölüm Sayısı : 16
Bölüm Süresi : 1 Saat 10 dakika
Yayın Yılı : 2020
Yönetmen : Baek Sang-Hoon
Ülke - Dil : Güney Kore - Korece
Diziye Puanım : 7/10

KONUSU:
İki farklı paralel dünya vardır. Bu dünyalardan biri Kore İmparatorluğu diğeri ise Kore Cumhuriyeti'didir. Kore İmparatorluğu'nda bir isyan olur ve isyanı başlatan kişi paralel evrenler arasında geçiş yaparak Kore Cumhuriyeti'ne geçer. Ülkenin kralı olan Lee Gon iki paralel evren arasında dengeyi sağlayarak haini yakalamaya çalışacak ve bu süreçte aşık olacaktır.

Herkese merhabalar! Diziyi bitirir bitirmez koştum buraya.
Daha çıkacağını öğrendiğim andan itibaren bilemem kaç gözle beklediğim dizinin yorumuyla gelmek beni hem mutlu ediyor hem de biraz hüzünlendiriyor. Biraz gevezelik yapacağım bu yüzden. Hazırsak başlayalım.

Lee Min Ho ile başlamak istiyorum ilk olarak. Askerden dönmesini çok bekledim. Hele böyle ilginç bir diziyle geri döneceğini öğrenince çok ama çok mutlu oldum. Dizide kendisi Kore İmparatorluğu'nun Kralı olarak karşılıyor bizi. Giymiş olduğu kıyafetten tutun karakterine kadar gerçekten çok asildi dizide. Oldukça zeki de bir karakter olmasının yanında Lee Min Ho'nun oyunculuğunu geliştirdiğini gördüm bölümler izledikçe. Diziye dair en sevdiğim şeylerden biri Woo Do Hwan ile olan bromance sahneleriydi. Sadece benim değil pek çok kişinin hoşuna gitmiş olsa gerek twitterda bol bol ikili hakkında tweetler okudum.
Gelelim diğer bir başrolümüz olan Kim Go Eun'a. Kendisinin Goblin'den sonra bir dizi çekmesini çok bekledim ama kendisi bizi epey bir bekletti. Ama bu bekleyiş gerçekten harika oldu. Oyunculuğunun da üstüne katmıştı kesinlikle. Dizide kendisini başkomser Jung Tae-Eul olarak izliyoruz. Epey hırslı ve korkusuz bir karakter.

Dizide belkide Lee Min Ho'dan daha fazla dikkat çeken bir oyuncu vardı. Kim mi? Woo Do-Hwan! Gerçekten hem oyunculuğu hem de çift karakter oynamasıyla benim kalbimde büyük bir yeri olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Dizi izleme rutinim şu sıralar bozulmuş olsa da düzelince ilk olarak bakacağım şey Woo Do-Hwan'ın dizileri. Heh sahi bu dizide kendisini ne karakterde gördüğümüzü söylemeyi unuttum. Kendisi iki paralel evrende de var. Krallık olanda kralın yakın koruması olarak yer alırken diğer evrende askerliğini polis olarak yapan birini canlandırıyor. 

Dizide başka bir karakter vardı ki beni güzelliğiyle büyüledi resmen. Jung Eun Chae! Dizide kendisini krallığın başbakanı olarak izliyoruz. Gayet iyi bir oyuncu. Kötü karakter olup bunu iliklerine kadar hissettiren insan sayısı azdır. Eun Chae de onlardan biri.

Kötü karakterlerden bahsetmişken, kötülüğü dibine kadar hissettiren, elimin ayağımın titremesine sebep olan, bir sürü bela okuduğum Lee Rim karakteri. Voaaa! Lee Jung Jin'i daha önce The Liar and His Lover'da ponçik olarak izleyince böylesine kötü olmasına gerçekten çok ama çok şaşırdım. Bu demektir ki oyunculuğu kesinlikle çok ama çok iyi. Sana çok sövdüm affet :D 
Ama dizide öyle biri vardı ki asillik desen asillik göz alıcılık desen göz alıcılık. Kimden bahsediyorum Lee Min Ho değil ya beyaz atımız Maximus :D Vallahi at bile güzeldi dizide :D

Son olarak da Kang Shin Jae'den bahsedeyim yoksa bu dizide anlatmak istediğim karakterler bitmeyecek. Kendisi Jung Tae-Eul'un devriye arkadaşı olarak karşımıza çıkıyor ama öyle silik bir halde sunuyorlar ki sonlarda bir tık öne çıkınca oh bee diyecek kıvama geldim. Umarım Kim Kyung Nam'ı başrolde izleme şansımız olur.

Gelelim dizinin ilerleyişi hakkındaki düşüncelerime. Dizinin ilk bölümleri gerçekten karışıktı. Sürekli ne olduğunu anlamaya çalışmakla geçti. Tam orta bölümlere doğru anlamaya başladım dizi biraz savsakladı. Reyting düşmesine bağlı olarak çok fazla ürün yerleştirme almışlar ki izleyicinin acayip gözüne sokuyorlardı. Son bölüme kadar neredeyse her bölüm tavuk budu gördük. Eee ürün yerleştirmenin de dozu olur ama :D Ekrana elimizi sokup tavuğu almaya çalışsak çıkacaktı yani :D Ayrıca kullanılan bazı geçiş efektleri de bunları neyle shopladınız dedirtiyordu izleyiciye.
Bunun dışında dizi sonlara doğru yine bir beyin yakmaya başladı. Artık olaylar toparlanmaya başlıyordu çünkü. Dizinin senaristi Goblin gibi bir yapımın senaristi olunca beni en çok korkutan şey dizinin sonuydu. Şunu söylemeliyim ki ben dizinin sonunu çok beğendim. Gerçekten tam aklımdakine yakın güzel bir son olmuştu. İyi mi kötü mü orayı söylemiyorum izleyince görün ama gerçekten dozunda bir bitişti bana göre :)  Dizi baştan sona o bahsettiklerim dışında senaryodan tutun oyunculuğa kadar oldukça etkileyici ilerledi. Tavsiyemdir!!!

Bu dizinin Gonca modu :

Ekran Yakalamalarım : 


 - en en en sevdiğim sahne-
 - iyi ki döndünnn bee adam-

-Ne Kim Go Eun'u benim o aaaa-



14 yorum:

  1. Son üç bölümü izleyemedim sınavlarımdan sonra izlemek istedim 😊 cok heyecanli başlayıp biraz kafa karıştırıcı oldu ilerlerken ama farklı bir dizi kalemine sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten kafa karıştırıcıydı. Umarım keyifle izlersin diğer bölümleri de :)

      Sil
  2. İzlediğim bir dizii. :) Oldukça güzeldi. *-*

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yorum olmuş, benim de en sevdiğim sahne Luna’nın aldığı kıyafet ile kendini aynada görünce geçmişi hatırlaması :)
    Maximus çok asil duruyor gerçekten <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiaa o sahne birazcık da hüzünlüydü :) Maximus kalbimizin asilii *-*

      Sil
  4. Kore dizilerine bi ön yargım vardı ama bu diziyi begenmiştim ama bitirememiştim aklıma getirdin ilk fırsatta bitireceğim kalemine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. uuuuuuu keyifli izlemeler umarım çok çok çok seversiinnn. Yorumunu bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
  6. heyooooo en sevdiğim kore dizisi oldu artık buuu. iki başrolü de kırılmaz kılıçı da başbakanı da çok sevdim. konuyu müziğ veee muhteşem finaliiiiii sen de çok sevmişsin heyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet müzikleri de çok iyiydi sen yazınca ona değinmediğimi fark ettim :(

      Sil
  7. Ayy canım çekik gözlüler. Dizinin konusu da güzele benziyor. Vakit bulabilirsem izlerim. Gerçi vakitten bol ne var. İzlerim bir ara mutlaka. Tavsiye için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izlediğin zaman çok seversin. Biraz beyin yakıcı ama güzel bir dizi :)

      Sil
  8. Voaaa! Dizi dedikodusu en sevdiğim. Lee Min Ho gerçekten askerden dönüşünde güzel bir dönüş yaptı. Darısı Lee Jong Suk beye :) Kim Go Eun gerçekten çok seçici ve yaptığı her iş de çok başarılı oluyor. Hem dizi hem film anlamında. Böyle devam eder umarım :) Woo Do Hwan bey gerçekten dikkat çekiciydi. Tam kariyerde zirve yaptı askere hooopp. Üzüldüm. Artık kalan diğer dizilerine bakacağız :D Oyunculuğu çok iyiydi cidden :) Hatta bana kalırsa Lee Min Ho beyden bile iyiydi :) Kang Shin Jae'yi başta hiç sevmedim ben daha sonra çok ama çok üzülüp senariste saydırdım çocuğun başına bir dünya yıkılmadığı kaldı yani :( Lee Rim'i oynayan adamı daha önce farklı bir dizide izlemiştim. Ondan sonra gerçekten adam zirveyi görmüş dedim. Çünkü orada iyi bir karakterdi. Burada bu denli iliklerime kadar kötülüğünü hissettirmesiyle ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu fark ettim. Helal be! :) Tavuk mevzusunu bu diziden sonra hiç açmadım gerçekten kusacak raddeye getirdi sağolsun yapımcılar. Sonu kötü bitseydi benden de çekeceği vardı dizinin buradaki yorumun herhalde buradan Seul'e yol olurdu :D Dizi dedikodusu için her zaman bekleriz efenimmmm bilirsin çok severim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.